challanger tavsiye
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benimde tavsiyem 15 cm civarlarında iki challenger olacaktır. Fakat challengerlar çok hızlı büyür. Yakın zamanda akvaryumunuz iki challenger için ufak kalabilir.
Arkadaşım burda tavsiye alıyoruz elimizdeki imkanlar içerisinde.Ben de biliyorum yarım tonda yetersiz o zaman doğaya salalım bu balıkları niye evde ziyan ediyoıruzki.Sence sen bana yardımcımı oldun yoksa hevesimimi kırdın forumların yarısından çoğunda akvaryum ufak yeni akvaryum alın yazıyo adam almış zaten oda biliyo büyük akvaryum almayı ama imkan kısıtlı demekki.imkan kısıtlıysa beslemeylim senin yarım tonunda chalanger a yetmez hayvan zaten 3 metre oluyo sanada ben diyim o zman discovery de onlar tonlarca suda yüzüyo ziyan etmeyelim hayvanı.
Bencede 100 45 50 veya 100 40 60 challengerlara yetmeyecektir.
Bu arada challengerlar 3 metre boyuta akvaryum ortamında hiç bir zaman ulaşamayacaktır.Size 1.20x60x60 veya 100x70x60 öneriyorum.
Saygılar.
imageshack.us a giriniz. oradan browse a geliniz bilgisayarınızdaki fotoğrafı oraya yükleyiniz.ordan sonra çıkan linklerdeki en altta direct link to image var onu kopyalayıp buraya yapıştırın en azından ben bi girip bakayım.
Arkadaşım burda tavsiye alıyoruz elimizdeki imkanlar içerisinde.Ben de biliyorum yarım tonda yetersiz o zaman doğaya salalım bu balıkları niye evde ziyan ediyoıruzki.Sence sen bana yardımcımı oldun yoksa hevesimimi kırdın forumların yarısından çoğunda akvaryum ufak yeni akvaryum alın yazıyo adam almış zaten oda biliyo büyük akvaryum almayı ama imkan kısıtlı demekki.imkan kısıtlıysa beslemeylim senin yarım tonunda chalanger a yetmez hayvan zaten 3 metre oluyo sanada ben diyim o zman discovery de onlar tonlarca suda yüzüyo ziyan etmeyelim hayvanı.
[/QUOTE]
Challenger işinde başarılı olmak istiyorsanız imkanınız elverdiğince Doğukan beyin tavsiyelerine uyun. Gördüğüm kadarıyla o challenger işini iyi biliyor. Bu Doğukan Beyin balığı;
Size tavsiyem uzun ve geniş akvaryumlardır. Yükseklik çokta mühim değil.
50 yükseklik, 200 uzunluk, 100 genişlik ile 8 mm camdan (taban camı 12 mm olmak şartıyla) 1 tonluk akvaryum yapabilirsin.
Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar büyüyecektir challengerlar.
Bizim akvaryumcuda 100*50*60 lık bir akvaryumda 6 tane challenger 30 cm kadar büyümüşlerdi. Zor dönüyorlardı artık. Gerisini sen düşün.
Challengerlarda yemlemeyi ışığı kapatarak yapmalısın ve yanlarına vatozdan başka balık koymanı tavsiye etmem. Çoğu çiklit türü challengerları küçükken rahatsız eder. Büyüyünce iş değişir tabii.
Zaten büyük challenger almanı tavsiye etmem fiyatları el yakıyor. 5 CM liklerden 15liraya alabilirsin tanesini.