challanger tavsiye
Buyrun link şifonuerin fotğrafı biraz geç oldu ama kusura bakmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yaptırabileceğim maximum uzunluk 120 cm ancak derinliği geniş tutmaya çalışıcam.Odamda yerleştirebileceğım yer acısından başka seçeneğim yok ve gercekten bu balıkları beslemek istiyorum.Balıkları aldığımda fotolarını çekerim 3 yada 2 tane almayı düşünüyorum alanım kısıtlı olduğu için böylesi daha uygun.Birde birşey sormak istiyorum bundan önce 75 cm lik akvaryumuma aldığım chalangerlarım aynı boydaydı fakat biri diğerinin hep kuyruğundan kapma çabası böle bi darbe olayı vardı challangerların birbirini yutma gibi bi riski varmi bide alıcaklarım 6-7 cm boyunda olcak ne ile beslemeye başlamalıyım ben aldıklarımda sera nın dip yemini kullanıyordum fakat tamamen bitkisel bir yemdi sanırım çok soru sordum ama severek cevap vericeğnizi umuyorum teşekkürler saygılar Doğukan bey...
Tamam 120 iyi bence.Yeter ki en çok olsun.Ortada destek yoksa ortaya bir tahta yardımıyla destek yapın çok rahat taşır.Seranın dip yemi olmaz.Etçildir.Otçul besleme yapmayınız.
Saygılar.
evet 350tl 120 40 60 cekıyolar.500tl ise 120 50 60 o zman ozel yapım oluyomus bende anlamadım tavsıye edıcenız akvaryumcu varmı
[/QUOTE]
Kendin de akvaryum yapabilirsin. Bahsettğin ölçüler için yüksekli 50 ise 120*50*60 için 8 mm cam uygundur. Eğer 60 cm ise yükseklik 10 mm gerekir. Bahsettiğim 8 mm camları 150 lira civarına alabilirsin.50 liraya da kapağı halletsen 300 lira cebinde kalır.
Akvaryum yapımında henkel sista akvaryum silikonu kullanmalısın.
Akvaryum yapımında tecrüben yoksa msn mi ekle veya öm ile konuşabiliriz.
Ben bundan evvel 150*44(yükseklik)*55 boyutlarında 6 mm camdan 363 litrelik akvaryum yapmıştım ama yer darlığı dolayısıyla sonradan kısaltmak zorunda kaldım.