Bitkili Discus Tankı, Yeni Yavrular Syf:18
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 19:55
[QUOTE=Bingul] [QUOTE=darkaura]Bunlar seni discus üreticisi yapmaya yemin etmişler, seni en sonunda bu discusları aldığımız elemana çevirecekler, söylemedi deme.[/QUOTE]
[/QUOTE]
Ankara'da iken bir abi vardi. Evinde 5-6 akvaryum. İsin sirrini nedir diye sordugumda "ne zaman bir akvaryum kurmak istese esine de altin bilezik aldigini" soylemisti. Tabi ilerleyen donemde ev yetmedi, dukkana tasidi akvaryumlari :) Sen de 5i birarada ya da 1-2 burmayi al, sopayi yeme :)Hüdai 2015-03-03 19:55:42
Sorma Mustafa, su değişimi desen iki haftada bir eksileni tamamlama şeklinde, günde 1-2 öğün kuru yem ile beslenme, sıcaklık desen 26 derece, ph/iletkenlik vs zaten bakmıyorum ama elemanlar hiç boş durmuyor valla Hanım korkusu yaşamasam bir tane daha tank alacağım ama <span style="line-height: 1.4;">Anaç tavırları ve yumurtaları canla başla korumaları çok hoş gerçekten. </span>
Ankara'da iken bir abi vardi. Evinde 5-6 akvaryum. İsin sirrini nedir diye sordugumda "ne zaman bir akvaryum kurmak istese esine de altin bilezik aldigini" soylemisti. Tabi ilerleyen donemde ev yetmedi, dukkana tasidi akvaryumlari :) Sen de 5i birarada ya da 1-2 burmayi al, sopayi yeme :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2015 20:49
Gerçekten çok süper akvaryum, filtresiz pek fazla kayıp yaşamamanız sevindirici bir durum inşallah bir daha yaşamazsınız sağlıklı hobiler dilerim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 10:47
Çiftim sürekli yumurtlamaya devam ediyor, hep temiz ve pürüzsüz yerleri seçerken bu kez de kütüğün yosunlanmış yüzünü tercih etmişler. Akşam gördüğümde tüm balıklar yumurtaların başındaydı, korumakta zorlanıyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 19:58
Bir baskasi olsaydi, simdiye 2. akvaryumu alip bu ciftleri ayirip yavru ticaretine baslamisti 😉 Ama 2. akvaryumun kurulumunun, maliyetinin, idamesinin zorlugunu iyi bildigimden anliyorum seni. Ben de 2. akv. ile basedemeyecegim icin bodruma kaldirdim 60x50x50h lik akv.u.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 23:37
Maşallah akvaryumda, balıklarda çok güzel.
Diskusda bana göre en büyük sorun illa yavru alayım deyince başlıyor. Sizin böyle bir derdiniz yok, tebrik ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 09:08
Hüdai, aynen ikinci ile uğraşmak çok zor. Bu tanka sabah akşam kuru yem atıyorum, haftada yada iki haftada bir eksilen suyu direkt musluktan tamamlıyorum. Titremeye başlayıp sonra kaybolan yavruları görünce arada üzülüyorum ama büyüseler bu sefer insan onlara bakmaya kendini mecbur hissedecek, layığı ile bakamadıktan sonra uğraşmaya gerek yok. Her gün su değişimi, günde 3-5 kere kuru/canlı yem ile uğraşanları görünce hem şaşıyorum hem takdir ediyorum gerçekten, insanın hem çok azimli/hevesli hem de boş vakit sahibi olması lazım.
Ömer Bey, teşekkür ederim. Kendi haline bırakınca bir şekilde gidiyor.
Tek sorun balıkları alırken Erkin Bey iki tane küçük balığı hediye etmişti, birisi öldü diğeri ise büyüklerin arasında yeterince beslenemediğinden sanırım gelişme göstermedi. O balığı benden iyi bakabilecek birine hediye edebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 11:19
Tankımda son bir ayda bazı gelişmeler oldu, orta planda epey çoğalmış olan subulatalar hızla eridi gitti kayboldu neredeyse, salyangozlar da ortadan yok oldu. Tek tük ramshorn görüyorum ama minareleri uzun zamandır tek bir tane bile görmedim, normalde aylardır neredeyse kumun üzerini kaplayacak kadar çoklardı. Kurulduğundan beri her şey aynı, bakım koşulları vs hiç değişmedi, duruma pek anlam veremedim. Üstelik son günlerde balıklara da bir ürkeklik geldi, beni görünce daha hızlı hareketlerle kaçmaya başladılar. Baskın olan çiftin erkeği de sürekli saklanma halinde ve gözünün üstüne sivilce benzeri birşeyler çıkmış, ne olabilir?
Birde aşağıdaki kütüğün üzeri normalde kadife gibi inceden yosunluyken son zamanlarda epey kalın bir tabaka yosun tuttu ve hatta neredeyse çimenlendi :) Bu tabakayı yiyebilecek bir canlı var mıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 11:42
Ne olduğunu söyleyim tankdaki bitki miktarı tankın doğal yollardan taşıyabilceği kapasitenin üzerine çıktı. Muhtemelen uzundurda bol su değişimi yapmıyorsun. Başlarda tank çok büyük olduğundan suda her çeşit mineral bitki besini mevcuttu. O stok eridi. Bitkiler büyümeyi kesip çürümeye başlayınca sudaki nitrat ve amonyak yükselmeye başladı. Buda discusları etkileli. Discuslardan biri rahatsızlanıp, hastalandığında saklanmaya başlıyor, onunla beraber tüm sürüde saklanıp, korkaklaşıyor.
Şimdi fotoda dikkatimi çekti o göz üzerindeki pamukcuklar columnaris olabilir. Dışa doğru çıkıyorsa ve pamuk gibi ama biraz parlak duruyorsa columnaris olabilir. Eğer columnarisse hemen önlemlere başla. İnanamıyacağın kadar hızlı öldürür. İlk önlemi su sıcaklığını düşürmektir. Yayılma hızını azaltır. İnşallah columnaris değildir.darkaura 2015-04-03 11:48:16
Çözüm fazla bitkileri buda, gereksizleri komple kaldır. İyi bir su değişimi yap. Potasyum, demir ve microelement takviyesinde bulun. En muhtemel neden demir eksikliği. Özellikle crypto türleri sudan korkunc demir çekerler. Tam bir demir canavarlarıdırlar. Demir tamamen tükendiyse suda diğer tüm gübreler besinler olsada bitki gelişimi durur, sudan bir şey çekmez, artan nitratla yosunlanma başlar. Demir eksikliğini nasıl anlarsın, yaprakların damarlarına bak, özellikle crptolara. Damarlar koyu belirginken yaprak açık renkliyse demir eksiktir. Eğer yapraklarda nokta nokta delikler varsa eksiklik potasyumdadır.
Şimdi fotoda dikkatimi çekti o göz üzerindeki pamukcuklar columnaris olabilir. Dışa doğru çıkıyorsa ve pamuk gibi ama biraz parlak duruyorsa columnaris olabilir. Eğer columnarisse hemen önlemlere başla. İnanamıyacağın kadar hızlı öldürür. İlk önlemi su sıcaklığını düşürmektir. Yayılma hızını azaltır. İnşallah columnaris değildir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 09:43
Hasta olan balık ile çok ilgilenemedim, Çarşamba günü ayırıp pipo filtre bağladım ve ilaçlı yem takviyesi yaptım ama zaten alnına ve diğer gözüne de sıçramıştı. Dün akşam eve geldiğimde ise balığın öldüğünü ve değil suyun odanın bile epey koktuğunu gördüm. Tanktaki en gösterişli balıktı ancak ölüsü gerçekten perişan haldeydi. Bu meret hakikaten çok hızlı öldürüyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 11:29
Geçmiş olsun. Gerçekden çok hızlı ölmüş. Bu kadar hızlı ölmesi columnaris işareti olabilir. Pop eye dedik ama pop eye bakteriyel kaynaklıda olabiliyor. Sen her ihtimale karşı ana tankın sıcaklığını düşür. Su değişimi yap.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir