ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hüdai
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]9399,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
490
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 44 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1102 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
HÜDAİ CANTÜRK
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1976
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüdai Cantürk 180x60x60 Diskus...

SON 10 MESAJI

Tanganyika : Amatör Dokunuş
[QUOTE=1Balikci ]

Discus besleyip bırakmak, zirveyi görüp ‘ben aşağı ineyim’ demek gibi. 😄[/QUOTE]

Aynen öyle. Bir süre sonra -ki bu süre ben de uzun sürdü- artık yeter dedirtiyor. Zirveye bayrağı diktik. Yavrusunu alıp büyüttük.

Artık sizin bu güzel kurulumunuza benzer bir deneyim yaşama zamanı geldi gibi..
Tanganyika : Amatör Dokunuş
[QUOTE=1Balikci ][VID]https://youtu.be/iRSHvmNBg0c?si=V4JljCs0PB8Bxl15[/VID]

Aylardır azalan suyun üzerine su eklemek dışında parmağımı dahi sokmadığım akvaryum 😊[/QUOTE]

Bu videoları izledikçe diskusu bırakasım geliyor ☺️. Bitsin bu ızdırap diyorum ama iliğimize kadar bulaşmış diskus hastalığı.

[EDIT]Hüdai,2026-03-11 10:20:37[/EDIT]
60x40x40 Dış Filtre Tercihi ( Oase , Aquael )
Mert bey, 4'ü de harika filtreler. Yalnız Aquael ve Thermo 250 debinolarak fazla gelebilir.

Akv.da görüntü önemli ısıtıcı görünmesin derseniz Biomaster Thermo 200w derim. Filtre emiş borusu ucuna takacağınız bir sünger ile siz de ön filtre yaparsınız.

Ben aynı hacimde Eheim Ecco Pro 300 kullandım. Memnundum.
Dicsus Akvaryumu
Yasin Bey, balıklarınız umarım uzun süre sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz.

Diskuslarınızın boyutu kaç cm?

4 ay önce aldığınız zamandan bu zamana kadar boyutlarında bir gelişme oldu mu?

Günlük kaç defa yemliyorsunuz?

Su değişimini ne sıklıkla yapıyorsunuz?

Yukarıda da belirttiğiniz üzere diskus kendisinden hızlı bir tür ile beslendiğinde yem yemede sorun yaşayabiliyor.

Yer Kısıtlı: Sunsun 603b Mi Yoksa Sobo Sf-350f Mi?
[QUOTE=darkaura]Kaliteli büyük markaların bu tip düşük kapasite ürünleri yok, bir tek oase eden serisinin ufak filtreleri var, onlarında askı aparatı var ama askılı modelin kendi piyasada yok, olan modellerinin askı aparatı yok. Sunsun eurostar gibi markaların modelleir var onlarada kullanmadan kefil olmam mümkün değil. [/QUOTE]

Geçen sene iyi ki askı aparatı ile birlikte Oase Eden 60 modelini almışım 😂
Discus Yavrularım İçin Tenikur Uygulaması
Osman Bey, öncelikle diskus yavrularınız hayırlı olsun. Umarım sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini görürsünüz.

Diskus yavrularının belası olan solungaç paraziti için size paraziquantel lazım.

Ünalan Pet Store sahibi Erhan Bey ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacağını düşünüyorum.

https://share.google/CoQjS9tcUjfeqLxeF
Yeni Bir Macera Discus Akvaryumu
Nail Bey, kurulumunuz hayırlı olsun. Umarım bundan sonra ki herşey arzuladığınız şekilde gelişir.

Nacizane benim göüşüm tasarımdan ziyade bundan sonra discuslarınızın gelişimine odaklanmak olmalı. Bu boydaki discuslarınızın yanık kalmaması ve sağlıklı şekilde büyüyebilmeleri için günlük minimum 6 veya 8 defa yüksek proteinli discus yemleri ile beslenmeniz ve minimum 2 gün ara ile %50-60 oranında su değişümi yapmanız gerekecek.

Dana yüreği ile hazırlanan mama yapma imkanınız varsa yapın ve yemlemeyimgünlük 4-6 defa kuru mama, 2-4 defa dana yüreği maması verecek şekilde yapın.

Dana yüreği ile yapamazsanız da karides ve somon karışımı yapılan mamadan da hazırlayabilirsiniz (internette birçok tarifi mevcut).

Temlemeyi az miktarda ama sık olacak şekilde ayarlayın.

Bundan sonra akvaryumunuza başka canlı eklemeyin.

Balıklarınızı iyi gözlemleyin. İç parazit ve solungaç parazitine karşı elinizin altında acil müdahale ilaçları bulunsun.

Silindir Walstad Çalışması
Bu silindiri iyi ki almışız. Keza herzaman böylesi denk gelmiyor.

Sende ki bu sabır ve istikrar ile birlikte senin ellerinde bu tank sistemi seneye tam anlamıyla oturup daha da güzelleşecektir.[:iyi:]
[EDIT]Hüdai,2025-10-17 13:40:09[/EDIT]
Dış Filtre Önerisi
Çetin Bey, akvaryumu uzun hacmine göre debisi 1500lt/h aşağısını tercih etmeyiniz.

Bu durumda size olarak Aquael ultramax 1500 veya Oase Biomaster thermo 850 (400watt dahili ısıtıcılı)

Isıtıcı olarak minimum 250 watt Eheim thermo control (sakın Eheim jager almayın) serisi veya aquael marka tavsiye ederim.

Şu anda discus yavru büyütme akvaryumlarında aquael ısıtıcları kullanıyorum ve çok memnunum.
Aquel Hyper Max 4500 Alınır Mı ?
Efe Bey, öncelikle kullanmayı düşündüğünüz akvaryum hacminiz kaç lt?

Şu anda 180 60 60 tankımda Hypermax 4500 kullanıyorum. Geçmişte bu tankta 2 adet Eheim 5e 700 de kullandım. Sonrasında Eheim'dan vazgeçip 2 adet Oase Biomaster Thermo 850 de kullandım.

Hypermax 4500 çok sessiz bir filtre. Eheim 5e 700, 5e 600t, xl1200 modellerini de kullanan birisi olarak sessizlik konusunda tek geçerim bu modeli.

300lt ve üzeri hacimli tanklarda tavsiye ederim. Çift emiş ve çift basış özelliği büyük bir artı. Maksimum debide 35w gibi düşük elektrik tüketimi yine bir artı özelliği. Geniş hacimli ön filtresi yine artı özelliği. Ben şu ana kadar bir eksi özelliğini yaşamadım.

Debi düştükçe sadece ön filtre süngerini temizlemek yeterli. Aynı zamanda emiş hortumu ucundaki ızgaralı aparat içine de sünger koyarak ön filtreleme yapabilirsiniz. Ancak bu debinin düşmesine neden oluyor.

Yeni çıkan wifi ve dahili 350w ısıtıcı (yanlış hatırlamıyorsam) olan link modeli elbette alınır. Tabi ısıtıcı değeri 500w olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Ben 180 60 60 tankımda 2 adet 500w ısıtıcı bulunduruyorum. 500w altı değerde bir ısıtıcının yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Hatta bu tankını bozmaz isem 2. Hypermax 4500 almayı düşünmüyor da değilim. Tabi bir de 120 60 50h tankım da var. Şu anda o tankda Oase Biomaster Thermo 850 kullanıyorum. Bu tanka da Hypermax 4500 veya wifi olan modelini almayı düşünüyorum.

[EDIT]Hüdai,2025-07-03 01:34:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.