ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5384
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 52 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4476 [0.84 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
119 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG]
[url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]
SON 10 MESAJI
Ay Denizanası
Ay denizanası hemen her denizde mevsimine göre bulunabilecek bir canlı. Satan bir yere gerek yok. Deniz kenarından kepçe ile alınır. Hatta yakın denizden olursa deniz suyunuda bidonlara doldurup kullanabilisiniz, resif canlıları gibi daha yüksek tuzlulukda su gerektirmez. Lakin akvaryum tasarımını ona göre yapılması gerekiyor. Denizanasını her akvaryuma koyamıyorsunuz, hareket kabiliyetleri çok zayıf ve derileri çok ince. Köşeli bir akvayuma koyduğunuzda kenarlara köşelere takılıp kalıyor, basit bir pipo filtrenin akıntısında bile bir yere takılıp kalabiliyor. Silindirik yada küre kenarı köşesi bolmayan bir akvayum olması gerek. Filtrasyon sisteminide ona göre ayarlanmalı. İnternette bu konuda detaylı bilgiler mevcut. Tatlı su balığı gibi kolayca bakbileceğiniz bir tür değil, akvaryum tasarımından beslenmesine filtrasyonuna hepsi farklı ince çözümler gerektiyor. İlk sorunuz nerden temin edilebilirimden ziyade denizanası için tasarlanmış akvayum bulabilimiyim yada kendim nasıl bir tasarım yapabilirim/yaptırabilirim olmalı.
Ay denizanası hemen her denizde mevsimine göre bulunabilecek bir canlı. Satan bir yere gerek yok. Deniz kenarından kepçe ile alınır. Hatta yakın denizden olursa deniz suyunuda bidonlara doldurup kullanabilisiniz, resif canlıları gibi daha yüksek tuzlulukda su gerektirmez. Lakin akvaryum tasarımını ona göre yapılması gerekiyor. Denizanasını her akvaryuma koyamıyorsunuz, hareket kabiliyetleri çok zayıf ve derileri çok ince. Köşeli bir akvayuma koyduğunuzda kenarlara köşelere takılıp kalıyor, basit bir pipo filtrenin akıntısında bile bir yere takılıp kalabiliyor. Silindirik yada küre kenarı köşesi bolmayan bir akvayum olması gerek. Filtrasyon sisteminide ona göre ayarlanmalı. İnternette bu konuda detaylı bilgiler mevcut. Tatlı su balığı gibi kolayca bakbileceğiniz bir tür değil, akvaryum tasarımından beslenmesine filtrasyonuna hepsi farklı ince çözümler gerektiyor. İlk sorunuz nerden temin edilebilirimden ziyade denizanası için tasarlanmış akvayum bulabilimiyim yada kendim nasıl bir tasarım yapabilirim/yaptırabilirim olmalı.
1,5 Yıllık Walstad Tecrübeleri
[QUOTE=livadi]Hocam bendeki sivrisinek rasboralar akvaryumun kenarinda bitkilerin dibinde duruyorlar surekli beslenebildiklerinden emin degilim.Sizdekilerin davranislarida böyle midir? [/QUOTE]
Yok saklandıklarına hiç sahit olmadım, insan gelince el uzatındaca hiç kaçmıyorlardı. Başka bir balık rahatsız ediyor olabilir yada hastalık parazit varsa ondanda bir kenera toplanmış olabilirler. Bazen ışıkda yapıyor, noktasal led gözü çok rahatsız ediyor, kuvvetli ışık varsa ondan saklanıyor olabilirler. Işıkdan şüphelenirseniz önüne opak cam koyabilrisniz. Işığı dağıtsın.
[QUOTE=livadi]Hocam bendeki sivrisinek rasboralar akvaryumun kenarinda bitkilerin dibinde duruyorlar surekli beslenebildiklerinden emin degilim.Sizdekilerin davranislarida böyle midir? [/QUOTE]
Yok saklandıklarına hiç sahit olmadım, insan gelince el uzatındaca hiç kaçmıyorlardı. Başka bir balık rahatsız ediyor olabilir yada hastalık parazit varsa ondanda bir kenera toplanmış olabilirler. Bazen ışıkda yapıyor, noktasal led gözü çok rahatsız ediyor, kuvvetli ışık varsa ondan saklanıyor olabilirler. Işıkdan şüphelenirseniz önüne opak cam koyabilrisniz. Işığı dağıtsın.
Co2 7/24 Mü Verilmeli Yoksa Işıktan 1 Saat Önce Mi
Tecrübeyle 24saat co2 vermenin yosunu azalttığını söyliyebilirim ama co2 kaynağı sınırlıysa tüp çabuk bitiyorsa ışık açılmadan 2 saat önce verilebilir, ışık kapandıkdan sonra 2 saat vermenin anlamı yok, amaç ışık açıldığında suyun co2 ye doymuş olması. Işık açıldığında su co2 doymamışsa bitki ışığı verimli kullanamaz, yosuna neden olur.
Baloncuk kısmına gelince baloncuk sadece fotosentez hızına bağlı değil. Yani baloncuk görmemeniz fotosentez olmadığı anlamına gelmez. Suyun yüzeyinde hareket çalkantı olursa az baloncuk görürsünüz. Baloncuk bitkiden çıkan oksijen suyun dışına havaya atılamadığında oluşuyor. Yani sadece fotosentez hızına bağlı değil. Önemli olan bitkilerin gelişimi. Yeni sürgünlerine bakacaksınız sağlıklı ve hızlı gelişme varsa işler yolundadır. [EDIT]darkaura,2025-06-25 13:25:36[/EDIT]
Tecrübeyle 24saat co2 vermenin yosunu azalttığını söyliyebilirim ama co2 kaynağı sınırlıysa tüp çabuk bitiyorsa ışık açılmadan 2 saat önce verilebilir, ışık kapandıkdan sonra 2 saat vermenin anlamı yok, amaç ışık açıldığında suyun co2 ye doymuş olması. Işık açıldığında su co2 doymamışsa bitki ışığı verimli kullanamaz, yosuna neden olur.
Baloncuk kısmına gelince baloncuk sadece fotosentez hızına bağlı değil. Yani baloncuk görmemeniz fotosentez olmadığı anlamına gelmez. Suyun yüzeyinde hareket çalkantı olursa az baloncuk görürsünüz. Baloncuk bitkiden çıkan oksijen suyun dışına havaya atılamadığında oluşuyor. Yani sadece fotosentez hızına bağlı değil. Önemli olan bitkilerin gelişimi. Yeni sürgünlerine bakacaksınız sağlıklı ve hızlı gelişme varsa işler yolundadır. [EDIT]darkaura,2025-06-25 13:25:36[/EDIT]
75*50*50 Ölçüleri İçin Dış Filitre Tavsiyesi
Ultramax serisinde en büyük fark ön filtre. Temizliği çok kolaylaştırıyor. Filtreyi hiç açmadan ön filtrede elyaf değiştirerek kaba pisliği almak mümkün. Bunun dışında valfleri modüler, hortum takımı kolayca filtreden ayrılabiliyor, sepet tasarımı çok başarılı enerji tüketimi düşük en önemlisi çok sessiz. Eheimlar genel olarak gürültülüler. Özellikle classic serisinde sepet bile bulunmuyor, temizliği zor zahmetli, artık çok eski bir tasarım. Eheim'in en büyük artısı yan sanayi parçasının bol ucuz olması, ikinci elde kolay satılması. Bunun dışında çok bir artısı kalmadı. Fluvali karşılaştırırsak, onunda modüler valfleri var, tek el hareketiyle hortum takımı ayılıp filtre kolayca yerinden alınabiliyor. Ama sepet tasarımı biraz garip, hortumlarıda standardların dışında gırtlak hortum olduğu için uv filtre, co2 reaktör gibi ara parça eklemesi zor, yedek parçaları uyumsuz ve pahalı.
Ultramax serisinde en büyük fark ön filtre. Temizliği çok kolaylaştırıyor. Filtreyi hiç açmadan ön filtrede elyaf değiştirerek kaba pisliği almak mümkün. Bunun dışında valfleri modüler, hortum takımı kolayca filtreden ayrılabiliyor, sepet tasarımı çok başarılı enerji tüketimi düşük en önemlisi çok sessiz. Eheimlar genel olarak gürültülüler. Özellikle classic serisinde sepet bile bulunmuyor, temizliği zor zahmetli, artık çok eski bir tasarım. Eheim'in en büyük artısı yan sanayi parçasının bol ucuz olması, ikinci elde kolay satılması. Bunun dışında çok bir artısı kalmadı. Fluvali karşılaştırırsak, onunda modüler valfleri var, tek el hareketiyle hortum takımı ayılıp filtre kolayca yerinden alınabiliyor. Ama sepet tasarımı biraz garip, hortumlarıda standardların dışında gırtlak hortum olduğu için uv filtre, co2 reaktör gibi ara parça eklemesi zor, yedek parçaları uyumsuz ve pahalı.
75*50*50 Ölçüleri İçin Dış Filitre Tavsiyesi
Aquael benimde şu an kullandığım beğendiğim bir marka, çok memnunum. ultramax 1000 modelini bulabilirseniz çok memnun kalıcağınıza eminim lakin şu sıra hiç bir yerde yok. Bir kac yerde ön filtresi olmayan 1200 modeli var. Fluval 207 ye bakabilirsiniz. Sizin ölçülere tam uygun olacaktır.
Aquael benimde şu an kullandığım beğendiğim bir marka, çok memnunum. ultramax 1000 modelini bulabilirseniz çok memnun kalıcağınıza eminim lakin şu sıra hiç bir yerde yok. Bir kac yerde ön filtresi olmayan 1200 modeli var. Fluval 207 ye bakabilirsiniz. Sizin ölçülere tam uygun olacaktır.
Karides Akvaryumumda Kalsiyum Ve Magnezyum
İstanbul suyu genel olarak 4kh, 6gh değerlerde. Gh direkt olarak +2 yüklü kalsiyum ve magnezyum gibi iyonları sudaki yoğunluğu oluyor. İstanbukdaki çeşme suyu yeterince mineral içeriyor. Kiraz karides türleri için yeterli. Ekstra bir katkı kullanmak 20lt gibi bir akvaryumda daha çok soruna neden olabilir. Kuma biraz mercan kırığı yada midye kırığı karıştırmak suya istenen az sertliği verecektir. Tek karides ölümü olduğunda ona takılmayın. Her nedenden ölebilir, normal durum. Toplu ölümler yaşanıyorsa bir yerde sıkıntı var demektir. Düzenli su değiştirip kaliteli yemler kullanın kolay kolay sıkıntı olmaz.
İstanbul suyu genel olarak 4kh, 6gh değerlerde. Gh direkt olarak +2 yüklü kalsiyum ve magnezyum gibi iyonları sudaki yoğunluğu oluyor. İstanbukdaki çeşme suyu yeterince mineral içeriyor. Kiraz karides türleri için yeterli. Ekstra bir katkı kullanmak 20lt gibi bir akvaryumda daha çok soruna neden olabilir. Kuma biraz mercan kırığı yada midye kırığı karıştırmak suya istenen az sertliği verecektir. Tek karides ölümü olduğunda ona takılmayın. Her nedenden ölebilir, normal durum. Toplu ölümler yaşanıyorsa bir yerde sıkıntı var demektir. Düzenli su değiştirip kaliteli yemler kullanın kolay kolay sıkıntı olmaz.
Bu Su Düzenleyici Beyaz Benek İçin Yeterli Mi?
Japon balığı soğuk su balığıdır, o yüzden ısıtıcı gerekmez derler ama gözden kaçan nokta suyun sıcaklığı değil, sıcaklığın sert değişimi. Özellikle iyi merkezi ısıtma mantolama olmayan evlerde ufak tanklarda gece ile gündüz arasında sert sıcaklık değişimleri oluyor, bu değişim balığın bağışıklığını düşürüyor beyaz benek gibi parazitlere açık hale getiriyor. Geceleri soğuk oluyorsa ısıtıcı şart. Ve tabiyki su değişimi yaparken dinlenmiş su kullanmalı, suyun sıcaklığını değişimden önce akvayumla eşitlemeli. Bunlara dikkat edince düzenli su değişimiyle su kaliteside sağlanınca balık kolay kolay beyaz benek olmaz.
Tedavisine gelince, akvaryumda mecbur kalmadıkca ilaç kullanmakdan sakınırım. Oturmuş bakterilere zarar veriyor bazen faydadan çok zarara neden olabiliyor. Beyaz beneği ilaçsız tedavi için uv filtre çok etkili. Beyaz benek bir parazit, benekler patladığında larvaları akvayum tabanına iniyor, sonra tekrar balığın üzerine atlıyor, arada uv filtre kullanınca sudaki parazit ölüyor döngüsü kırılıyor. Tedavi için sadece suyun sıcaklığını artırma ve uv filtre yeterli.
Japon balığı soğuk su balığıdır, o yüzden ısıtıcı gerekmez derler ama gözden kaçan nokta suyun sıcaklığı değil, sıcaklığın sert değişimi. Özellikle iyi merkezi ısıtma mantolama olmayan evlerde ufak tanklarda gece ile gündüz arasında sert sıcaklık değişimleri oluyor, bu değişim balığın bağışıklığını düşürüyor beyaz benek gibi parazitlere açık hale getiriyor. Geceleri soğuk oluyorsa ısıtıcı şart. Ve tabiyki su değişimi yaparken dinlenmiş su kullanmalı, suyun sıcaklığını değişimden önce akvayumla eşitlemeli. Bunlara dikkat edince düzenli su değişimiyle su kaliteside sağlanınca balık kolay kolay beyaz benek olmaz.
Tedavisine gelince, akvaryumda mecbur kalmadıkca ilaç kullanmakdan sakınırım. Oturmuş bakterilere zarar veriyor bazen faydadan çok zarara neden olabiliyor. Beyaz beneği ilaçsız tedavi için uv filtre çok etkili. Beyaz benek bir parazit, benekler patladığında larvaları akvayum tabanına iniyor, sonra tekrar balığın üzerine atlıyor, arada uv filtre kullanınca sudaki parazit ölüyor döngüsü kırılıyor. Tedavi için sadece suyun sıcaklığını artırma ve uv filtre yeterli.
Hongsloi Cinsiyet
Fotoda boyutu yanıltmıyorsa, yaşı ufak değilse dişi.
Fotoda boyutu yanıltmıyorsa, yaşı ufak değilse dişi.
[QUOTE=livadi]Çok güzel bir paylaşım.Teşekkürler.Salyangoz populasyonunu nadil dengelediniz.Bende bu turleri cok seviyorum ama sonra tüm dengeyi bozacak kadar ürüyorlar.Birde co2 sorunu daha fazla balik ekleyerek çözülebilir mi? Tabiki dışkı faktörünüde düşünerek soruyorum[/QUOTE]
Salyangozun populasyonunu bulabildiği yiyecek ve diğer canlılarla dengesi belirliyor. Başka artık yiyen hayvanın olmadığı tankda aşırı yemleme olursa kontrolsüz çoğalırlar. Kendi tankımda yemler aynı zamanda gübre olduğu için aşırı yemleme bilerek yapıyorum, Salyangozun nufusunu karides ve diğer salyagoz türleri dengeliyor. Çok fazla artık yem yiyici olduğu içim bir türün aşırı çoğalması mümkün olmuyor. Tankda adi salyangoz ve minera salyangozu gibi çok istilacı türlerde var ama diğer canlılarla besin rekabetinde olduklarından aşırı çoğalıp her yeri saramıyorlar.
Co2 için öncelikle akıntı olmayacak. Tankda suyun dönmesi için çok ufak bir motor vardı, şimdi onun hata olduğunu anlıyorum, çıkarında bitkiler daha sağlıklı gelişmeye başladı. Ayrıca stem bitkiler ve su üstü bitklerde co2'yi atmosferden aldıkları için mutlaka olmalı. Balık sayısını artırmanıza gerek yok, fazla yem koyun. Co2 balıkdan değil yemden geliyor. Balık yada başka hiç bir canlı olmasa bile bakteriler yemi yiyip co2yi açığa çıkaracaktır. Aslında yemden yeterli co2 geliyor ama yüzey çalkantılı ise çoğu havaya kaçıyor.
[QUOTE=livadi]Çok güzel bir paylaşım.Teşekkürler.Salyangoz populasyonunu nadil dengelediniz.Bende bu turleri cok seviyorum ama sonra tüm dengeyi bozacak kadar ürüyorlar.Birde co2 sorunu daha fazla balik ekleyerek çözülebilir mi? Tabiki dışkı faktörünüde düşünerek soruyorum[/QUOTE]
Salyangozun populasyonunu bulabildiği yiyecek ve diğer canlılarla dengesi belirliyor. Başka artık yiyen hayvanın olmadığı tankda aşırı yemleme olursa kontrolsüz çoğalırlar. Kendi tankımda yemler aynı zamanda gübre olduğu için aşırı yemleme bilerek yapıyorum, Salyangozun nufusunu karides ve diğer salyagoz türleri dengeliyor. Çok fazla artık yem yiyici olduğu içim bir türün aşırı çoğalması mümkün olmuyor. Tankda adi salyangoz ve minera salyangozu gibi çok istilacı türlerde var ama diğer canlılarla besin rekabetinde olduklarından aşırı çoğalıp her yeri saramıyorlar.
Co2 için öncelikle akıntı olmayacak. Tankda suyun dönmesi için çok ufak bir motor vardı, şimdi onun hata olduğunu anlıyorum, çıkarında bitkiler daha sağlıklı gelişmeye başladı. Ayrıca stem bitkiler ve su üstü bitklerde co2'yi atmosferden aldıkları için mutlaka olmalı. Balık sayısını artırmanıza gerek yok, fazla yem koyun. Co2 balıkdan değil yemden geliyor. Balık yada başka hiç bir canlı olmasa bile bakteriler yemi yiyip co2yi açığa çıkaracaktır. Aslında yemden yeterli co2 geliyor ama yüzey çalkantılı ise çoğu havaya kaçıyor.
[QUOTE=CoryCory]Bu co2 darboğazını aşmanın en kolay yolu bitkilerin su üstüne çıkmasına izin vermek zira kafayı çıkardıkları anda co2 yi havadan çekip kendilerini güçlü tutmaya devam edebiliyorlar. Benim ufak air akvaryumumda ben bu co2 sorununu ancak öyle çözebildim gerçi walstad kurulum değil ama darboğaz noktaları benzer. Bir fikrim daha var aslında fakat ozaman vivarium gibi bir şey olur akvaryum olmaz sistemin dışına çıkmış oluruz. Okumalarım sonucu anladığım kadarı ile, bitkileri kökleriyle sadece suya ve substrata oksijen katmıyor aynı zamanda co2 de katıyorlar belli bir denge yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bu sebeple yeterince büyük bir karasal alan ve yeterli marginal plant ile walstadın en büyük sıkıntısı olarak düşündüğüm co2 sorununu büyük oranda çözebilirmiyiz acaba. [:?][/QUOTE]
Evet bitkiler köklerine oksijen taşıyorlar, bunun için Diana Walstad kitabında emers stem bitkilerin mutlaka olması gerektiğini belirtiyor. Özellikle kalın gövdeli bitkiler xylemleri üzerinden toprağın derinine oksijen ve gaz taırayarak zenginlestiyor. Geniş paludarium tarzı bir ortam daha dengeli bir ekosistem oluşturabilir belki.
[QUOTE=CoryCory]Bu co2 darboğazını aşmanın en kolay yolu bitkilerin su üstüne çıkmasına izin vermek zira kafayı çıkardıkları anda co2 yi havadan çekip kendilerini güçlü tutmaya devam edebiliyorlar. Benim ufak air akvaryumumda ben bu co2 sorununu ancak öyle çözebildim gerçi walstad kurulum değil ama darboğaz noktaları benzer. Bir fikrim daha var aslında fakat ozaman vivarium gibi bir şey olur akvaryum olmaz sistemin dışına çıkmış oluruz. Okumalarım sonucu anladığım kadarı ile, bitkileri kökleriyle sadece suya ve substrata oksijen katmıyor aynı zamanda co2 de katıyorlar belli bir denge yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bu sebeple yeterince büyük bir karasal alan ve yeterli marginal plant ile walstadın en büyük sıkıntısı olarak düşündüğüm co2 sorununu büyük oranda çözebilirmiyiz acaba. [:?][/QUOTE]
Evet bitkiler köklerine oksijen taşıyorlar, bunun için Diana Walstad kitabında emers stem bitkilerin mutlaka olması gerektiğini belirtiyor. Özellikle kalın gövdeli bitkiler xylemleri üzerinden toprağın derinine oksijen ve gaz taırayarak zenginlestiyor. Geniş paludarium tarzı bir ortam daha dengeli bir ekosistem oluşturabilir belki.
SON MESAJLAR
- Bıktım bu Astronotların renk değiştirmesinden merutay, 22:21
Güney Amerikan Cichlidleri - Siyanobakteri Ve Tanımlayamadığım Yosun Sorunu CoryCory, 22:09
Yosun - Lepistesin Kafa Kısmı Garip Bir Hastalık Var EMİR G., 22:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Ağaç Dallarından Tasarım Muhammedbedri, 21:57
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Ve Betta Akvaryumlarım. Jeppe, 21:36
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Deneyimi Hobimus, 21:09
Yeni Üye Forumu - 40x40 Akvaryuma 6 Mm Yetermi KaanE, 19:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küp Akvaryum Işık Önerisi KaanE, 19:29
Yeni Üye Forumu - Dişi Beta Balığı Sağlıklı Mı Ibrahim_1, 19:14
Labirentliler - 30 Litre Akvaryum İçin Ne Önerirsiniz ? İnci Kefali, 18:16
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yem Yememe, Zayiflama, Ölme Myawuz20, 17:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Düzenleyici Canahsha, 17:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betta Balığım Geri Yuva Yapmıyor Neothauma, 16:50
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Dipte Yatma Yan Yatma Sorunu M0nty, 16:12
Hastalıklar ve İlaçlar - L144 Tül Vatoz omerh, 16:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - 108x45x55 Akvaryuma Tür Önerisi giyotyn, 14:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Ashina, 13:33
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumumdaki Beyaz Kıl Gibi Parazitler Orhan76, 13:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Önerisi IgorVladimir, 13:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sp + Iceman + Demasoni Kaç Tane Besleyebilirim? xfuriousx, 12:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Önerisi AtlasPoyraz, 12:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sp Doğum Süreci Hk. AnıL57, 11:47
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Bitkili Akvaryum (hitech) yyiImaz, 10:17
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yavruları Su Degısımı İnci Kefali, 10:06
Yeni Üye Forumu - Cate Marble Mi Midas Mı Burakbora74, 09:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Parvula Mini Tabanı Ne Zaman Kaplar Ömer t, 02:22
Bitki Türleri ve Bakımı - Axalotl Aldım Hidro Dinamik, 01:39
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Kenarından Doğal Taş Yollayabilecek Hobidaş benaykut55, 01:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Akvaryumu TTezcan, 00:51
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:48
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Melek Karides Akvaryum Kurulumu Ashina, 00:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar İlkerAyas, 00:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 00:11
Akvaryum Tanıtımı - L144 Tül Cüce Ve Siyah Tül Cüce Vatoz Arayışım Var erenpusat8, 23:46
Kedi Balıkları Forumu - Akvaryum İç Filtre Önerisi baron70, 22:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aquel Ultramax Filtre Hakkinda yorgunsair, 22:08
Filtreleme Seçenekleri - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 21:36
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Furkan tarık, 21:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Parlayan Gurami İnci Kefali, 19:37
Labirentliler - Astro As2208 KaanE, 19:36
Yeni Üye Forumu - Frontoza Balıkları İnci Kefali, 18:17
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? ufukkisikk, 17:23
Taban ve Gübreleme - 90*45*45 Natural Style mrah, 16:00
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Deniyorum Ibrahim_1, 15:35
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Sump Sistemi scorpion26, 15:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balık Ve Hava Pompası Önerileri sepypoem, 15:19
Yeni Üye Forumu - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum Meryemmm, 15:11
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığıma Maalesef Ters Yattı İnci Kefali, 14:24
Yeni Üye Forumu - Fanus Karidesler İçin Güvenli Mi fishhyy, 14:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Çiklet Akvaryumu dremreavsar, 13:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Saz Bitkisi Furkann 21:47
- Aydınlatmalar, Dophin Şelale Filtreler Serdariekrem 21:41
- 2.67 Tüp Furcifer 21:32
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:32
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:32
- Bitki,kum,taş livadi 19:50
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 19:18
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 19:18
- Balıklar Komple Satılık metsi 19:12
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 19:03
- Sajica Yavrularım Sahiplendirilecektir.. Ulubey35 18:56
- Eheim Professionel 4+ egedin 17:45
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 17:45
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:42
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 15:38
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:26
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:26
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 14:27
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:27
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:27
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 14:01
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 13:53
- Power Led Takas dus_zamani 13:41
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 13:17
- Seachem Amguard Rafayel 13:17
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:40
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:33
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:33
- Güney Amerika Cichlidleri Ramboy 12:17
- Power Led Armatür pichamsi 12:15
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:10
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:10
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 11:39
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 11:12
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 11:12
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:12
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:12
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:47
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 10:18
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 10:18
- Ramirezi Çifti koyu 10:07
- 5 Erkek Saulosi Emirk 10:07
- 44 Cm Mangrow Emirk 10:07
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:00
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 10:00
- Leleupi & Endler & Medaka scorpion26 10:00
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 10:00
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:33
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:33
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:20
KULLANICILAR
- 83 Online Kullanıcı, 45 Üye
Online Kullanıcılar
Emerse,
HACI LOBO,
blackMagic,
nejalt,
888starz_wasi,
XNevermore,
asliaral,
osmandbnl,
Cyber_Scout,
chestter,
Erenguven,
xkurso,
Azizdurdenn,
Hobimus,
CoryCory,
Akax,
Ayberk1634,
İlkerAyas,
Hidro Dinamik,
omersayar,
artgy,
Smokie,
selfish,
bora881,
faysall,
Ucallak,
Hsrt,
Omer04,
vedat79,
KaanE,
simsela,
AmatorBetaci,
umitopall,
Flawlessense,
İlksen Şahin,
ProfMalawi,
chucuk,
Batuhan Tosun,
Oquanus,
Amati340,
Emredereli,
mlh06,
Lofta,
M.GÜVEN,
erenpusat8,
Alikaan147,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.