ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4834
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
4288 [0.85 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
49 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Yeterli Mi?
[QUOTE=YeniHobist14]Yine eheim iç filtresi de elimde mevcut bu iç filtre bitkileri de çekip hasar vermez mi onu mu kullanayım peki sizce ?


Hocam bu hava motorlarından alsam iç filtre kullanmadan o nasıl olur peki sizce ?[/QUOTE]

Bitki yoğunlaşında suyun sirküle etmediği yerlerde yosun yapabilir. Onun için akıntı yapacak herhangi bir iç motor filtre uygun olacaktır. Debiyi çok çok abartmazsanız bitkiye bir şey olmaz.

Hava motoru akıntı yaratmıyacağı gibi sudaki co2 nin kaybolmasına neden olacaktır. Dediğim gibi bitkili tankda en büyük darboğar co2 dir.
Dış Filtre Yeterli Mi?
Kuvvetli ışık ve gerekli mineraller olduğu sürece bitki filtrasyona katkı sağlar. Biolojik anlamda daha kuvvetli filtre ihtiyacınız olmaz ama yoğun bitki olduğunda su sirkulasyonu zorlasıyor, suyun sirkule etmediği yerlerde yosunlanma oluşuyor. Bu yüzden akıntı yaratması için ikinci bir iç filtre yada kafa motoru fayda sağlar. Pipo filtreye hiç girmeyin. Sucul bitkilerde en büyük besin darboğazı karbondioksittir, pipo suyu havalandırıp co2 kaybına neden olur.
500 Litre Yeni Kurulum ( Amerikan Karma )
Hayırlı olsun. Balık büyüdüklerindede paylaşımlarını bekleriz.

Balık konusunda çok tavsiyede bulunamıyacam, büyük amerikanlarla fazla tecrübem yok ama bende mevcut discus kurulumundan sonra bir amerikan tankı planlıyorum. Filtrasyon ve aydınlatma konusunda bir iki tavsiyede bulunacam. Özellikle astranot pasaklı bir yiyicidir, suyu çok kirletir, diğer balıklarında farklı olacağını sanmam. Birde bu balıklar büyüyecekler, mevcut filtrenin yeterli olacağını pek sanmıyorum. Jebo en son kullandığımda fabrika verisi debinin yarısını bile vermiyordu, üzerinden çok sene geçti kendini geliştimiş olabilir, bir şey diyemem ama debisi fabrika verisine yakın olsa bile bu hacimde bu balıklarla yetmesi çok zor. Yetmezse suyun kokusundan bulanıklığından anlarsınız. Tavsiyem ikinci bir filtre daha koyun. Büyük filtre olmasına gerek yok, 800-900lt/sa bir filtre tamamlayıcı olur, daha büyüğü daha iyi. 2 filtrenin başka avantajlarıda var, büyük tankda suyu döndürmesi kolay değil, karşılık birbirine bakan 2 filtre çıkışı suda vortex yaratıp daha iyi su sirkulasyonu sağlıyor. Ayrıca bir filtre arızalanırsa yada bir denden fişi çıkar unutlursa öteki filtre günü kurtarmaya yetiyor. Tabi birde mutlaka filtrelere kaliteli substrat koyun. Filtrede esas işi yapan içindeki malzemedir.

Aydınlatmada floresan çok fazla enerji harcıyor. Led aynı işi 1/3 enerji ile yapar. Normal balık tankında tavsiyem 6500kelvin soğuk beyazın yanına kontrolcüsüyle rgb olur, rgb kontrolcüden kırmızı mavi oranını ayarlıyarak istediğiniz ambiansı ayarlıyabilirsiniz ama gördüğüm tankda bitkide var, bu yüzden kaliteli chipli soğukbeyazın yanına 3e 1 oranında full spectrum gro led bitki için daha iyi olur. Gro ledi fazla koymayın akvaryumu ankara pavyonuna çevirir. rgb de az bitkili akvaryumda yeterli olacaktır. Bitki az olacaksa rgb de yapılabilir. Basit bitkilendirme için 50watt den biraz fazlası uygun olur. Sadece balık olacaksa yarısı yeter.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=IgorVladimir]

Esenlikler. Net 95L, bakımı kolay bitkiler olan, CO2'siz akvaryumda dizilimi bu şekilde yapmam doğru mudur ve hangi dizilimi tercih etmem doğru olur?

9 adet 6500 Kelvin soğuk beyaz
4 adet deep red
2 adet royal blue


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/290820242330511.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/290820242340421.jpg[/IMG][/QUOTE]

4 deep red biraz fazla gelir. 3 deep red 10 soguk beyaz yapin tam olur.
Hangi Dış Filtreyi Önerirsiniz.
[QUOTE=neomeo]Aquael için temizlik ve bakımdan sonra su basmama probleminden bahsedilmiş yurtdışı forumlarda. "Got the Aquael Ultramax 2000 last year; won't prime after just 2 months of use" Aquael Ultramax 2000i geçen sene satın aldım, 2 ay sonra su basmadı. Bahsedilen problem, hava yapması ve atamamasıyla ilgili. Polonya merkezden filtreyi belli bir açıyla eğip öyle çalıştırın ilk seferde vb. cözüm önerileri olmuş ama işe yaramamış. Bende 2000 modelini düşünüyordum ama vaz geçtim bunları okuyunca. Bu problem harici oldukça kaliteli malzemeden imal sessiz bir filtre.[/QUOTE]

Aquel 1500 ultra max modelini 6-7aydır kullanıyorum. Böyle bir sorun yaşamadım. Hatta akvaryumdan suyu fazla çekinde kazayla giriş ağzı suyun üzerinde kaldı, içindeki tüm suyu boşaltıp hava doldu, kendi pompasıyla bir kaç çekiş yapıp tekrar çalıştırdım. O sorunu yazan kimse muhtemelen hortumlardan bağlantılardan birini düzgün yapmamıştır, kafaları falan doğru oturmamış olabilir, filtre bir yerden hava çekiyordur. Başta bende 2000 modelini düşüyordum, arada az bir fiyat farkı var, 2000in hortumları daha kalın, standard dışı, yedek parça ve araya takılacak aparatlarda sıkıntı olacağı için 1500 ün yanında fluval 206 ile çift filtre olarak kurulum yaptım.
Hangi Dış Filtreyi Önerirsiniz.
Aquael 900 yada fluval 307.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=antebi]Merhaba, bitki için grow denilen power led var, tüm armatürü bundan yapsak olur mu?
Sonuçta bitki için diyor
Rengi silviana grolux floresan lambaya benziyor.[/QUOTE]

Burda konu içinde defalarca yazıldı, tecrübeler paylaşıldı ama yüzlerce sayfa içinde kaybolup gidiyor haliyle.

Full spectrum grow ledler karasal bitkilerde meyve verimini optimize etmek için tasarlanmış aydınlatmalar. Karasal bitkide bile gövde gelişiminin zayıf olmasına neden olur. Kırmızı yoguğunluğu yüksektir. Sucul bitkiler daha fazla mavi ışık istiyorlar. Grow ledleri 10bin kelvin soğuk beyaz ledle karıştırıp kullanırsanız güzel sonuç alırsınız. 2 soğuk beyaza 1 grow yada 3 beyaz 1 grow şeklinde. Bitki gelişiminde iyi sonuç veriyor ama bitki kızartmada o kadar iyi değil. Kırmızı ağırlıklı yüksek destek planlıyorsanız benim veridiğim karışımı öneririm.
Filtre Onerisi
Bu ölçüye fluval 207 alırdım. Evladiyelik. Bendeki 206 yı 10 senedir falan kullanıyorum. Aslında şu sıra tercihim aquael. Harika fiyat performans ürünleri, çok memnunum ama sizin ölçüye avantajlı fiyatda bir modeli yok. 200lt bir tank olsa 900 yada 1000 modeli olabilirdi.
Patates Hakkında
Patates biraz riskli. İyi nitrat emiyor suyu temizliyor ama bozulurda farketmezseniz içerdiği protein nişasta çok fazla suyu çok fena bozuyor, tüm balıkları öldürür.
Fluval 207 Dış Filtre Nasıl.tavsiye Eder Misiniz?
[QUOTE=TTuna]

3 yıldır tetra 1200 kullanıyorum 1 kere bile su kaçırmadı.[/QUOTE]

Sert temizlemezseniz nazik olursanız yada benim gibi içini senede 1 açarsanız sıkıntı çıkma ihtimali düşük ama temizlikde titiz biriyseniz şak diye vanası ortadan ikiye ayrılabiliyor, nitekim kuzenime aynen öyle oldu. Sorunun kaynağı düşük malzeme kalitesi, arıza çıkarıp çıkarmaması biraz şans birazda kullanımla alakalı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.