bitkili. akvaryuma ışık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ynternet'ten ilgili makaleleri okursanyz göreceksiniz tümü; verilecek y?yk miktaryny belirlerken watt hesaby yapmanyn yanly? olaca?yny belirtiyor. Ancak hepsi bu giri?ten sonra kabaca litreye 1.5- 2 watt olarak ba?lamaly, bitki geli?imine göre sonrasyna karar vermeli ?eklinde devam ediyor.
Örne?in son rastlady?ym iki ayry makalenin birincisinde litreye 2 watt denirken, ikincisi galon'da (~3.78 lt) 1.5 watt önermekte
Bu anlamda litreye 5 watt, nerden okudunuz bilmiyorum -sadece tahmin- bol y?yk isteyen bitkilere yönelik özel bir akvaryum kurulumu olabilir mi?
kapak ve y?yklandyrma bir kere u?ra?mak istiyorum. Onun için y?y?yk konusunda dany?yyym dedim. Florasan yada metalhalid te karar vericem. Yada sizin yönlendirmenize göre karar vericem.
anlyyca?ynyz kapak el yapymy ve kendi tasarymym oldu?u için sürekli sistem de?i?ikli?i yapamam.
Akvaryum ölçüleriniz nedir?
Özellikle derinlik arttykça metal halide ihtiyacy ortaya çykabilir? Gerçi bu a?amada tecrübesi olanlar devreye girecektir, çünkü metal halide konusunda yeterli bilgi birikimim yok.
Floresan sayysy ve türü de yine akvaryum ölçüleriniz ile do?rudan ba?lantyly.
Ylhan Bey litre ba?yna 0.5-0.6 watt dü?mektedir!!metal helid alacak durumunuz varsa zaten hiç dü?ünmeden alyn!gralüx alycaksanyz da hesaba göre yakla?yk 70-80 watta ihtiyacynyz var 60cm lik 4 tane 20 wattlyk 3 ü pembe 1 i mavi olacak ?ekilde alabilirsiniz!(60cmlik 40 watt bulabilirseniz florasan sayynyzy 3 e dü?ürmü? olursunuz)150 lt lik 70 cm lik bir akvaryum derin bir akvaryum olaca?yndan metal helid gerekebilir!!
kolay gelsin...
Yki adet philips aquarelle yeterlidir. 60 cm boyu mevcut. 6700K lik flo.lardyr. Hatta bitkileriniz bile kyzaracaktyr uygun gübrelemeyi yapty?ynyzda.
Saygylar.