Axolotl Beslemek İstiyorum

ErenguvenÇevrimiçi

İl: Çorum
ErenguvenÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 23 Saat 28 Dakika önce
Canlı doğuranlarımı daha büyük bir tanka taşıyacağım için 100x31x50h ölçülerindeki tankım boşa çıkacak. Bu tankta axolotl beslemek istiyorum. Bir sürü video izledim ancak forumdaki deneyimli arkadaşların fikirlerini de duymak istiyorum.
-Bu tanka 1 adet 7 cm civarında axolotl mu koymalıyım yoksa 2 adet mi olmalı? (Yavru almayı düşünüyorum ancak kargoyla geleceği için çok küçük, kendisini toparlayamamış bir axolotl da almak istemiyorum, ayrıca yavrular çok kavgacı oluyormuş)
-Zemin için ince silis kum mu kullanmalıyım yoksa hiç kumla falan uğraşmadan yumruk büyüklüğünde doğal kayalar mı kullanmalıyım?
-Bitkilendirme nasıl olmalı?
-Filtrasyon için pipo filtre uygun olur mu?
-Suyu soğutmak için mavi kapalı buz kalıplarını suyun üzerinde gezdirmek yeterli olur mu yoksa soğutucu şart mıdır?
-Canlı yemler haricinde başka nelerle beslemeliyim?
-Diyelim ki bir adet yavru aldım ve yalnız büyüttüm, sonrasında genç bir yetişkin alsam (ilkine göre biraz daha küçük) kavga çıkarırlar mı?
-Akvaryum dizaynı için başka neler kullanılmalı? (örneğin bir örnekte tankın sağ tarafından sola doğru eğimli bir tepe yapıldığını ve sol dip köşenin çıplak bırakıldığını gördüm baya hoşuma gitti)[EDIT]Erenguven,2025-06-12 21:32:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishhyyÇevrim Dışı

İl: Istanbul
fishhyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Saat 2 Dakika önce
Merhabalar,
1 adet alın zaten seyir zevki yetecektir. zaten biraz bölgeci bir tür bir yetişkin başka yetişkinlerle huzursuz oluyor. küçük axolotllar birbirlerinin uzuvunu yiyebiliyor. ne kadar 1 yıl gibi bir sürede yenisini de oluştursalar uzuv körelip eskisi gibi çıkmıyor.
silis kum iyidir, olur. ceviz büyüklüğü civarında olan dekorlardan kaçının, yutmaya çalışabiliyorlar. büyük kaya da önermem çünkü ani stres durumu hariç tüm zamanını zeminde geçiriyor. ne kadar büyük gezme alanı o kadar iyi. ama geniş (vatozlar için olmayan) saklanma çömlekleri ve çok büyük olmayan kayalarla yapılan mağaralara bayılırlar.
bitkilendirme tamamen size kalmış, ben bitkili kullanıyordum çünkü akvaryum 65x65x25 di. bol zemin vardı. ağaç kökleri kullanın bol bol, üzerine yapıştırılabilen anubias, moss gibi bitkiler kullanın, hem dikimle alan kaybetmemiş olursunuz hem silis kum (bitki için uygun değil) kullanabilirsiniz hem de büyük-küçük her türlü arasından geçebileceği ağaç kökü axolotlların hoşuna gider. pipo da gayet uygundur. su temizliği hakkında bilmeniz gereken şey 1. si eklenilen su aynı sıcaklıkta olmalı (klorsuz dinlendirilmiş) 2.si hafta 1 bazen 2 3 kez dip çekimi yapmak. dışkı takibi şart. hem de kabız olup olmadığını da takip edebilirsiniz böylelikle. su soğutucu olarak bilmiyorum ama büyük fan kullanın. 50 litreyi 12 cm çaplı fan yeteri kadar soğutmuyordu hayvan su 24 derecedeyken su yüzeyine çıkmış ters dönmüş öyle hesaplayın. kesinlikle geçiştirmeyin yaza giriyoruz zaten. akvaryumunuz 155 litre, bilgisayar fanlarını öneriyorlar onu ayrı bir konu açın bence. canlı yem dışında markalı markasız farketmez kurutulmuş un kurdu, haşlanmış tuzsuz yağsız tel tel ayırılmış tavuk verebilirsiniz. bir de kuru yem, bendeki sanırım tropicaldi. onun dışında haftada 1 gün aç bırakın. kavga çıkabilir, öldürebiliyorlar, garantisini veremem. tasarım için de ağaç kökleri, mosslar, ince taneli silis kum, saklanma mağarası, bol gölgeli alan (katappa yaprağı, frogbit, pistia) ve black water materyalleri kullanabilirsiniz. black water da axolotllar için kurulum olarak en uygunudur bu arada.

düzeltme: 65x65x25 değil 65x65x20 akvaryum. 80 litre falan oluyor. eski akv 50 litre olan.[EDIT]fishhyy,2025-06-12 22:01:33[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]261416,Erenguven[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir