ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erenguven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [3.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
15 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EREN GÜVEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EREN GÜVEN

SON 10 MESAJI

240lt Akvaryum Sadece İç Filtre Olurmu
Aquawing markasının tıpkı dış filtreler gibi içerisine çeşit çeşit biyolojik filtre konulabilen iç filtreleri var. Dış filtre kadar etkili olmayacaktır ama en azından denenebilir. Yalnız balıklar küçükse ve yüzmeyi çok sevmiyorlarsa akıntıdan dolayı baya yorulabilirler. Ben de 400 litre civarı yeni bir akvaryuma geçiyorum eskiden ciklet akvaryumumda kullandığım iç filtreyi yeni tanka takacaktım ancak bu tankta canlı doğuran besleyeceğim için forumdakiler kesinlikle dış filtre almam gerektiğini söylediler. Hem suda akıntı yapmaması hem de daha etkili filtrasyon yapabilmesi sebebiyle dış filtre çok daha avantajlı. Henüz yeni akvaryumu kurmadım ama umarım sizin söylediğiniz gibi su sızıntısı yaşamam.
Axolotl Beslemek İstiyorum
Canlı doğuranlarımı daha büyük bir tanka taşıyacağım için 100x31x50h ölçülerindeki tankım boşa çıkacak. Bu tankta axolotl beslemek istiyorum. Bir sürü video izledim ancak forumdaki deneyimli arkadaşların fikirlerini de duymak istiyorum.
-Bu tanka 1 adet 7 cm civarında axolotl mu koymalıyım yoksa 2 adet mi olmalı? (Yavru almayı düşünüyorum ancak kargoyla geleceği için çok küçük, kendisini toparlayamamış bir axolotl da almak istemiyorum, ayrıca yavrular çok kavgacı oluyormuş)
-Zemin için ince silis kum mu kullanmalıyım yoksa hiç kumla falan uğraşmadan yumruk büyüklüğünde doğal kayalar mı kullanmalıyım?
-Bitkilendirme nasıl olmalı?
-Filtrasyon için pipo filtre uygun olur mu?
-Suyu soğutmak için mavi kapalı buz kalıplarını suyun üzerinde gezdirmek yeterli olur mu yoksa soğutucu şart mıdır?
-Canlı yemler haricinde başka nelerle beslemeliyim?
-Diyelim ki bir adet yavru aldım ve yalnız büyüttüm, sonrasında genç bir yetişkin alsam (ilkine göre biraz daha küçük) kavga çıkarırlar mı?
-Akvaryum dizaynı için başka neler kullanılmalı? (örneğin bir örnekte tankın sağ tarafından sola doğru eğimli bir tepe yapıldığını ve sol dip köşenin çıplak bırakıldığını gördüm baya hoşuma gitti)[EDIT]Erenguven,2025-06-12 21:32:14[/EDIT]
İcemanlar Hep Yukarda
İlk olarak doğal saklanma alanları ve kayalara ihtiyacınız var. Ayrıca bu türler için olabildiğince uzun ve taban genişliği fazla akvaryumlar seçmeniz lazım. 150 litre ve üzeri bir akvaryum almanızı öneririm[EDIT]Erenguven,2025-06-12 21:16:40[/EDIT]
2 Haftalık Ve Yetişkin Lepistesler Bir Arada
2 haftalık Lepistes yavrusu kendini toparlamış sayılır. Eğer yem yiyebiliyorlarsa ve taciz edilmiyorlarsa tanktan çıkarmanıza gerek yoktur
Akvaryum Ölçüsü
Beslemek istediğiniz canlı sayısına ve amaca göre değişir. Eğer yavru almak ve akvaryumun içinde büyütmek istiyorsanız 100x45x50h civarı bir hacim için 20 adet Lepistesle başlamak fena olmaz. Amaç yavruların büyümesi değilse veya farklı tankta yavrulara bakılacaksa daha kısa ve 40-45 cm yükseklikte bir tank da tercih edilebilir. Yetişkin Lepistes başına 3 litre su ve 1 erkek 3 dişi oranı yeterli olacaktır. Tank küçük seçilecekse 1 erkek 4-5 dişi şeklinde de olabilir
Akvaryum Suyu Hemen Sarardi
Kullandığını dekorlardan kaynaklıdır. Bir kaç defa suyu yenilediğinizde düzelir. Bir de ağaç kökü varsa (göremedim ama) o düzenli olarak sararmaya sebep olur.
Balkonda Balık Bakabilirmiyim?
Dolap üzerinde kullanacaksanız muhakkak araya uygun boyutta strafor veya taban matı kullanın ve dolabın terazide olduğundan emin olun. 300 watt 100 litre için oda içerisinde fazla fazla yeterli oluyor ancak balkonda yeterli olur mu bilmiyorum. Besleyeceğiniz türler için ideal sıcaklık 22-26 dereceler. 22 Derecenin altında yaşıyorlar ama hem renkleri canlılığını kaybediyor hem de yavrulama ve yavruların gelişimi çok zayıf kalıyor. Kış mevsiminde özellikle geceleri balkonun sıcaklığı 8 10 derecelere belki daha aşağı düşüyordur. Gerekli ekipmanla ısıtılıp 20 derecelere sabitlenebilir ama bu da elektrik faturasını ciddi anlamda kabartacaktır. Bence masa için tankı balkona taşıyıp ısıtmaya bir sürü ilave masraf etmek yerine içeride kullanabileceğiniz bir platform oluşturun. MDF den ziyade eğer imkanınız varsa iyi bir demir doğramacıya kalın köşebentten güzel bir ayak yaptırıp akvaryumun geleceği kısmı sağlam kutu profillerle sık bir şekilde doldurup üzerine de güzel bir mdf koyarsanız bence daha sağlıklı olacaktır.
Dişi Betalar Aynı Akvaryumda Yaşar Mı
Merhaba, çocukken denemiştim, özellikle yumurtlama döneminde kavgacı oluyorlar, maalesef bettaları sosyalleştirmek pek mümkün değil
420 Litre Akvaryumda İç Filtre Sorun Olur Mu?
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, geçmişte kullandığım bir filtre, uygun malzeme ile doldurursanız sepetleri, işinizi göreceğini tahmin ediyorum. Tankın boyu uzun olduğundan 5-600 l/s bir iç filtre ile sirkülasyon sağlamanız yerinde olacaktır, fakat sizdeki 1500lük filtre çok akıntı yapar. Canlı doğuran tankında yavrular falan dert olur.

Tabii elektrik sarfiyatı fazla olacak bunu da not edin.[/QUOTE]
açıklamalarında 400-600 litre yazıyo. Evet bilindik markalar kadar kaliteli olmayabilir ama fiyatı göz önünde bulundurulursa neredeyse aynı güçteki cihazların 5'te bir fiyatına. Yani 2 3 yıl çalışıp bozulsa bile dert değil. Şimdilik buna ilaveten elimdeki cihazı mümkün olduğunca düşük debide kullanacağım. Su istediğim berraklığa ulaşmazsa daha gelişmiş bir sisteme geçerim.
420 Litre Akvaryumda İç Filtre Sorun Olur Mu?
[QUOTE=bendeniztayfun]Merhaba bu hacimde bir tanka bol bitkili bir tank bile amaçlansa yinede iç filtre yeterli olmaz pipo filtre hiç olmaz.

Mümkünse sump sistemi kurulmalı değilse uygun güçde bir dış filtre temin edilmeli eğer sirkülasyon zayıfsa ve duruma göre yüzey haraketlendirmek için anca destek amaçlı bir iç filtre eklenebilir. İyi hobiler[/QUOTE]
https://atakanpetshop.com/lifetech-839-dis-filtre-1500-l-s
Öneriniz için teşekkürler. Şu sıralar durduk yere çok masraf yaptım. Acaba linkteki ürünü alıp kullansam işimi görür mü? Zaten koca akvaryumda 60 kadar canlı doğuranla başlamayı düşünüyorum. Yani başlangıçta canlı yükü çok olmayacak. Bu tam yeterli gelmezse ileride 4 lü bir pipo filtre düzeneği de kurabilirim ilave olarak. Ayrıca geçici olarak iç filtreyi de destek amaçlı düşük debide kullanabilirim yine.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.