ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erenguven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
47
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Eylül 2025 18:13
Toplam Mesaj:
85 [0.69 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
85 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
EREN GÜVEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
EREN GÜVEN
SON 10 MESAJI
Akvaryumumdaki Değişik Yavru
Molly bu, lepistes değil
Molly bu, lepistes değil
Akvaryuma Eklenen Yeni Türler
[QUOTE=odinein]
150lt civarında akvaryumum maalesef pemgasusları ve diğer türleri ölümden kurtarmaktı amacım bir çocuğun elinde öleceklerdi ondan alıp attım akvaryuma petshop a verip tekrar kötü şartlara salmak istemiyorum ondan dolayı gönlüm yok ama mecburen vereceğim sanırım Japon hariç tüm türleri [:(][/QUOTE]
Pengasusları vermeniz isabetli olur, zira 1 metreyi geçebiliyor boyları ve serbestçe yüzebilecekleri alanlara ihtiyaçları var. Havuzda beslenmeliler. Eğer japon balıklarını seviyorsanız onları elinizde tutup tek tür olarak besleyin. Her ne kadar vatoz veya cüce vatozla beraber yaşayabilseler de profesyonel japon yetiştiricileri hep tek tür olarak beslenmesini tavsiye ediyor.
[QUOTE=odinein]
150lt civarında akvaryumum maalesef pemgasusları ve diğer türleri ölümden kurtarmaktı amacım bir çocuğun elinde öleceklerdi ondan alıp attım akvaryuma petshop a verip tekrar kötü şartlara salmak istemiyorum ondan dolayı gönlüm yok ama mecburen vereceğim sanırım Japon hariç tüm türleri [:(][/QUOTE]
Pengasusları vermeniz isabetli olur, zira 1 metreyi geçebiliyor boyları ve serbestçe yüzebilecekleri alanlara ihtiyaçları var. Havuzda beslenmeliler. Eğer japon balıklarını seviyorsanız onları elinizde tutup tek tür olarak besleyin. Her ne kadar vatoz veya cüce vatozla beraber yaşayabilseler de profesyonel japon yetiştiricileri hep tek tür olarak beslenmesini tavsiye ediyor.
Endler Beslemesi
Merhaba, garra rufalardan biraz şüpheliyim. Kuhli ve kardinal tetra besliyorum onlar lepistes yavrusu yerken hiç görmedim. Doğal kayalardan biraz saklanma alanı yaparsanız yavrularınız için daha iyi olur, genellikle diplerine saklanmayı tercih ediyorlar çünkü.
Merhaba, garra rufalardan biraz şüpheliyim. Kuhli ve kardinal tetra besliyorum onlar lepistes yavrusu yerken hiç görmedim. Doğal kayalardan biraz saklanma alanı yaparsanız yavrularınız için daha iyi olur, genellikle diplerine saklanmayı tercih ediyorlar çünkü.
Akvaryuma Eklenen Yeni Türler
[QUOTE=odinein]Japon tankımın içine elde olmayan sebeplerden ötürü mecburen transgenetik tetra pengasus ve cüce gurami ekledim takiplerim sonucu tetraların Japonların kuyruklarını parçaladıklarını gördüm onları ayırdım ve yarın bir Petshop a bırakacağım ancak diğer eklediğim türleride çıkartmam mantıklı mı bir tavsiyeniz var mı ? [:((][/QUOTE]
Tankınız kaç litre? Pengasus akvaryumda beslemek için pek uygun bir balık değil. Japonlar genellikle tek tür olarak besleniyor. Eğer amacınız karma akvaryum yapmaksa bence japonları çıkarıp birkaç tür tetra, corydoras ve cüce vatoz gibi balıklardan daha güzel bir karma ekosistem oluşturabilirsiniz.
[QUOTE=odinein]Japon tankımın içine elde olmayan sebeplerden ötürü mecburen transgenetik tetra pengasus ve cüce gurami ekledim takiplerim sonucu tetraların Japonların kuyruklarını parçaladıklarını gördüm onları ayırdım ve yarın bir Petshop a bırakacağım ancak diğer eklediğim türleride çıkartmam mantıklı mı bir tavsiyeniz var mı ? [:((][/QUOTE]
Tankınız kaç litre? Pengasus akvaryumda beslemek için pek uygun bir balık değil. Japonlar genellikle tek tür olarak besleniyor. Eğer amacınız karma akvaryum yapmaksa bence japonları çıkarıp birkaç tür tetra, corydoras ve cüce vatoz gibi balıklardan daha güzel bir karma ekosistem oluşturabilirsiniz.
30 Küp Low Tech
[QUOTE=Sirri42]
Demiyeydiniz iyidi 😀 ozman kristal akvryumlar goruyorum onlar nasil yapmislar bu woodu [/QUOTE]
ben kaynatmadan sadece sıcak suyun altında 5 6 dakika yıkayıp koydum belki uzun süre veya bir kaç defa kaynatıp koyuyorlardır. Veya uzun süre başka tanklarda kullanmış da olabilirler. Ben ilk defa bu yeni tankımda kullandığım için açıkçası çok bilmiyorum. Dış filtremde Sera'nın sararma giderici Crystal Clear ürününü de kullanıyorum ama onun da çok bir faydası olmadı gibi. Ancak benim tankta ilaveten mangrow kökü de var belki o sararma yapıyodur şu an.
[QUOTE=Sirri42]
Demiyeydiniz iyidi 😀 ozman kristal akvryumlar goruyorum onlar nasil yapmislar bu woodu [/QUOTE]
ben kaynatmadan sadece sıcak suyun altında 5 6 dakika yıkayıp koydum belki uzun süre veya bir kaç defa kaynatıp koyuyorlardır. Veya uzun süre başka tanklarda kullanmış da olabilirler. Ben ilk defa bu yeni tankımda kullandığım için açıkçası çok bilmiyorum. Dış filtremde Sera'nın sararma giderici Crystal Clear ürününü de kullanıyorum ama onun da çok bir faydası olmadı gibi. Ancak benim tankta ilaveten mangrow kökü de var belki o sararma yapıyodur şu an.
30 Küp Low Tech
[QUOTE=Sirri42][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217141/130920251316581.jpg[/IMG]
Aydınlatmam gec kaldığı icin birki dikemedim
Suyu stabil hale bari getiriyim dedim yalnız böyle salınım yapiyor flame wood bu normale binecektir değil mi[/QUOTE]
Merhaba, flame wood uzunca bir süre salınım yapacaktır. Ana tankıma almıştım baya bi, suyu ciddi anlamda sarartıyorlar. 3 ayı geçti tank kurulalı ama hala suyu sarartmaya devam ediyorlar, ben rahatsız olmadığım için çıkarmadım. Cüce vatozlarım da çok seviyor bunu. Kabuklarını soya soya bitirdiler neredeyse [:)))]
[QUOTE=Sirri42][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217141/130920251316581.jpg[/IMG]
Aydınlatmam gec kaldığı icin birki dikemedim
Suyu stabil hale bari getiriyim dedim yalnız böyle salınım yapiyor flame wood bu normale binecektir değil mi[/QUOTE]
Merhaba, flame wood uzunca bir süre salınım yapacaktır. Ana tankıma almıştım baya bi, suyu ciddi anlamda sarartıyorlar. 3 ayı geçti tank kurulalı ama hala suyu sarartmaya devam ediyorlar, ben rahatsız olmadığım için çıkarmadım. Cüce vatozlarım da çok seviyor bunu. Kabuklarını soya soya bitirdiler neredeyse [:)))]
Kelebek Vatozum Çok Hareketsiz
[QUOTE=Jemaisvu][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/100720251958121.jpg[/IMG]
Geçmiş olsun iyi hobiler dilerim [:)][/QUOTE][QUOTE=Jemaisvu][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/100720251958121.jpg[/IMG]
Geçmiş olsun iyi hobiler dilerim [:)][/QUOTE]
dışarıdan bakıldığında benimki de aynı böyle görünüyor, internetten video ve fotoğraflarla da karşılaştırdım fiziksel durumunda bir sorun yok gibi benimkinin. Durmunu gözlemlemekten başka çare yok.
[QUOTE=Jemaisvu][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/100720251958121.jpg[/IMG]
Geçmiş olsun iyi hobiler dilerim [:)][/QUOTE][QUOTE=Jemaisvu][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/100720251958121.jpg[/IMG]
Geçmiş olsun iyi hobiler dilerim [:)][/QUOTE]
dışarıdan bakıldığında benimki de aynı böyle görünüyor, internetten video ve fotoğraflarla da karşılaştırdım fiziksel durumunda bir sorun yok gibi benimkinin. Durmunu gözlemlemekten başka çare yok.
[QUOTE=Jemaisvu]Ben de iki adet borneo kelebek vatoz var hemen hemen aynı boyutlarda. Bence koşullarınız gayet normal herhangi bir aksilik görmüyorum o yüzden ne olduğunu tespit etmek zor. Genelde 24-26 derece ve bol akıntı ideal. Bilinmeyen bir sebepten bağışıklığı düşmüş olabilir .
Sprilüna dışında tropical green algea wafers dip yemini de öneririm ve imkanınız varsa ahm spriluna&garlic verebilirsiniz bağışıklığını güçlendirmek için[/QUOTE]
Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Konunun başında da söylediğim gibi diğer bu tanktaki vatozlarımda ve diğer kelebek vatozda hiçbir sorun yok. Gayet normal davranıyorlar. Yem yiyorlar, normal şekilde dışkılıyorlar. Ama bunun sorununu anlayamadım. Bu erkek galiba çünkü diğerinin rengi daha açık. Hasta olan balığı 125 litrelik küp cama cam akvaryuma aldım. Biraz daha hareketlendi gibi ama bence hala normal değil. Mevcutta ağırlıklı olarak lepistes ve benzeri canlılar beslediğim için elimde tropical spirulina, mikro vit basic, mikro vit hi-protein, sera guppy flakes ve guppy flakes colour, rotfish kabuksuz artemia yemlerim var. Tüm vatozlarım ve çöpçülerim de bugüne kadar bu yemle beslendiler ve sorun olmadı. 1 adet yavru mavi göz tül vatoz hariç hiç vatoz kaybım olmamıştı. Yani sorunun yem veya su değeriyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Yine de değerleri görebbilmek için seachem alert combo aldım. Tanklarımdaki cory ve vatoz sayısı da artık baya yüksek olduğu için tropical mini wafers mix, sera spirulina tablet ve sera vipachips siparişi verdim gelince onları kullanmaya başlayacağım. Ancak balığımın sorununun çözüleceğini de sanmıyorum. Muhakkak başka bir hastalığı var o yüzden fotoğraflarını ve durumunu paylaştım. Hastalığa dair ipucu verir diye ama bilen çıkmadı maalesef.
[QUOTE=Jemaisvu]Ben de iki adet borneo kelebek vatoz var hemen hemen aynı boyutlarda. Bence koşullarınız gayet normal herhangi bir aksilik görmüyorum o yüzden ne olduğunu tespit etmek zor. Genelde 24-26 derece ve bol akıntı ideal. Bilinmeyen bir sebepten bağışıklığı düşmüş olabilir .
Sprilüna dışında tropical green algea wafers dip yemini de öneririm ve imkanınız varsa ahm spriluna&garlic verebilirsiniz bağışıklığını güçlendirmek için[/QUOTE]
Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Konunun başında da söylediğim gibi diğer bu tanktaki vatozlarımda ve diğer kelebek vatozda hiçbir sorun yok. Gayet normal davranıyorlar. Yem yiyorlar, normal şekilde dışkılıyorlar. Ama bunun sorununu anlayamadım. Bu erkek galiba çünkü diğerinin rengi daha açık. Hasta olan balığı 125 litrelik küp cama cam akvaryuma aldım. Biraz daha hareketlendi gibi ama bence hala normal değil. Mevcutta ağırlıklı olarak lepistes ve benzeri canlılar beslediğim için elimde tropical spirulina, mikro vit basic, mikro vit hi-protein, sera guppy flakes ve guppy flakes colour, rotfish kabuksuz artemia yemlerim var. Tüm vatozlarım ve çöpçülerim de bugüne kadar bu yemle beslendiler ve sorun olmadı. 1 adet yavru mavi göz tül vatoz hariç hiç vatoz kaybım olmamıştı. Yani sorunun yem veya su değeriyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Yine de değerleri görebbilmek için seachem alert combo aldım. Tanklarımdaki cory ve vatoz sayısı da artık baya yüksek olduğu için tropical mini wafers mix, sera spirulina tablet ve sera vipachips siparişi verdim gelince onları kullanmaya başlayacağım. Ancak balığımın sorununun çözüleceğini de sanmıyorum. Muhakkak başka bir hastalığı var o yüzden fotoğraflarını ve durumunu paylaştım. Hastalığa dair ipucu verir diye ama bilen çıkmadı maalesef.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Balığı gözlemleyin verdiğiniz yemi yiyormu? Siz yem veriyor olabilirsiniz ama o yemiyorsa yem uygun değildir. Tırtıklaması değil iştahla yiyip bitirmesi gerekir.[/QUOTE]
Teşekkür ederim, daha küçük bir lepistes tankına alıp orada gözlemleyeceğim. Yaşadığım şehirde aradığım yemlerden olmadığı için kargonun gelmesini beklemem gerekecek. O zamana kadar akvaryuma bir iki saatliğine salatalık bağlasam yer mi acaba? Cüce vatozlar baya seviyordu ama uzun zamandır sebzeyle beslemiyordum.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Balığı gözlemleyin verdiğiniz yemi yiyormu? Siz yem veriyor olabilirsiniz ama o yemiyorsa yem uygun değildir. Tırtıklaması değil iştahla yiyip bitirmesi gerekir.[/QUOTE]
Teşekkür ederim, daha küçük bir lepistes tankına alıp orada gözlemleyeceğim. Yaşadığım şehirde aradığım yemlerden olmadığı için kargonun gelmesini beklemem gerekecek. O zamana kadar akvaryuma bir iki saatliğine salatalık bağlasam yer mi acaba? Cüce vatozlar baya seviyordu ama uzun zamandır sebzeyle beslemiyordum.
[QUOTE=Cyber_Scout]Aşırı miktarda su değişimi yaptığınızı anlıyorum. Doğru bir uygulama olmadığı kanaatindeyim.
Sabit değerlerin oluşmasını engelliyorsunuz. Balıklar sürekli adapte olmaya çalışarak yorulur.
Balık zayıf özel vatoz yemi verin ayrıca.[/QUOTE]
Haftada 120-140 litre kadar su değiştiriyorum ama artık 70-80 litreye düşüreceğim. Vatozlar için yem olarak 2 günde bir tropical spirulina veriyordum biraz daha fazla vereyim. (Artemia, granül, pul ve yavru yemi de kullanıyorum ama hiçbiri zemin balıkları için özel değil) Bir de Sera Vipachips alıp denemeyi düşünüyorum. Coryler ve diğer vatozlar için de iyi olur heralde.[EDIT]Erenguven,2025-09-07 14:28:00[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]Aşırı miktarda su değişimi yaptığınızı anlıyorum. Doğru bir uygulama olmadığı kanaatindeyim.
Sabit değerlerin oluşmasını engelliyorsunuz. Balıklar sürekli adapte olmaya çalışarak yorulur.
Balık zayıf özel vatoz yemi verin ayrıca.[/QUOTE]
Haftada 120-140 litre kadar su değiştiriyorum ama artık 70-80 litreye düşüreceğim. Vatozlar için yem olarak 2 günde bir tropical spirulina veriyordum biraz daha fazla vereyim. (Artemia, granül, pul ve yavru yemi de kullanıyorum ama hiçbiri zemin balıkları için özel değil) Bir de Sera Vipachips alıp denemeyi düşünüyorum. Coryler ve diğer vatozlar için de iyi olur heralde.[EDIT]Erenguven,2025-09-07 14:28:00[/EDIT]
SON MESAJLAR
- 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 14:40
Akvaryum Dünyasından Haberler - Axolotl İle İlgili Genel Kurulum Ve Sorularım Aguamentist, 14:08
Yeni Üye Forumu - Beta Cinsiyeti scorpion26, 14:06
Yeni Üye Forumu - Kardinallerde Gün Aşırı Ölüm darkaura, 13:16
Amerikan Tetraları - Bitkili Akvaryum Kurulumu Tahirbgc, 12:22
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 11:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi Uriel, 11:12
Akvaryum Tanıtımı - Farklı Türler Balık Tavsiyesi Hk. fma3280, 11:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hep Aynı Yemi Vermek Doğru Mu ? MertSoyumert, 11:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Filtre Hakkında Birden Fazla Soru SerdarAkyol, 11:00
Filtreleme Seçenekleri - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:32
Akvaryum Tanıtımı - Aydinlatma Yeterlimi esmurates, 09:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Kurulum İsmail_96965, 08:20
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerin Karınları Şişiyor, Ölüyorlar! yemrekozenn, 07:39
Yeni Üye Forumu - 60p High-tech Bitkili Eminsalih, 03:39
Akvaryum Tanıtımı - Blackwater Akvaryum Canahsha, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 artemia arasındaki fark Rafayel, 23:26
Malzemeler ve Yemler Forumu - Pul Yemi Ufalayıp Saklamak? Oguzhan.Y, 22:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Cüce Vatoz Yavruları Ve Lepistesler Zaid, 22:18
Kedi Balıkları Forumu - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) Cyber_Scout, 22:17
Labirentliler - Kurulum Aşamasında Ki Beta Akvaryumum Zuzu2446, 22:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Saulosi Bebişler K0L0Ni, 21:46
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Bettamın Formu Hakkında fishhyy, 21:27
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 20:38
Akvaryum Tanıtımı - Sakal Yosunu ufukkisikk, 20:34
Yosun - Bettalar Arası Agresiflik İçin Çözüm İsmail_96965, 20:25
Labirentliler - Kum Tercihi chimera59, 18:55
Akvaryum Tanıtımı - Bebekler, Turuncular Ve Diğerleri Busra1753, 17:41
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karma Tank ogurcay, 16:53
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Canlı Bitki Bakımı Hakkında Destek ogurcay, 16:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Akvaryumumda Düzen Sorunu fishhyy, 16:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye ulutasatilla, 16:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları tsp7, 16:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filitrenin Modifikasyonu ahmetfiratozkaya, 15:37
Filtre ve Sump Yapımı - Karidesler Hep Saklanıyor Tayyareci, 15:25
Yeni Üye Forumu - Bitki Sararmasi yemrekozenn, 15:14
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı Akvarist Batuhan, 13:31
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 86*45*60 Akvaryum Yeni Türe Geçiş. tsp7, 13:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Susun Dış Filtre Memo45, 12:50
Filtre ve Sump Yapımı - 40*40*40 Low Tech dimbeleth, 12:14
Akvaryum Tanıtımı - Channa Limbata Hacim Hk. Ayberk1634, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 25küp Sumplu Karides Tankı buraksengul, 09:56
Yeni Üye Forumu - JBL Cristal Profi İçin Yeni Contalı Kapak aqua08, 09:28
JBL, Dophin, Resun - Altın Gurami Çifti Ve Arkadaşları Busra1753, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Beslemeliyim İsmail_96965, 22:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Spectrum Led zedd, 22:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Türü TurX, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 6 Mm Cam Yeter Mi koraykbl, 21:31
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Channa Asiatica Sorularım AmatorChannaci, 21:12
Labirentliler - Elma Salyangoz Yumurtalari Cyber_Scout, 21:08
Diğer Tatlı Su Canlıları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 14:29
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:29
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:29
- Duboisi Maswa 5-6 Cm emree06 14:27
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 14:08
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 13:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:31
- Karides , Salyangoz . gyunda 13:31
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 13:23
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 13:04
- Medaka+pire+bitki Set ternapi 13:04
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 13:01
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:00
- Discus F13K 13:00
- Damızlık Melek F13K 13:00
- Katil Salyangoz stopsound 12:50
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 12:45
- Seachem De Nitrate - Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:08
- 2 Erkek Saulosi Emirk 11:46
- Mangrow Ve Yati Emirk 11:46
- Gold Laser Corydoras Emirk 11:46
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:42
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:42
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:42
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 11:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 11:34
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Balikcidede 11:34
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 11:30
- Hb White Lepistes omererbas 11:21
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 11:21
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 11:20
- Denisoni Barb _rammstein_ 11:17
- Yavru Vermiş Genç Marble Melek Çifti palankesli 11:13
- Albino Kipililer veyselsimsek 11:11
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 11:11
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:08
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:08
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:08
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:08
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:08
- Moss, Su Piresi marihuan 10:56
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:39
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:13
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:11
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 10:11
- Leleupi & Brichardi scorpion26 10:11
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 10:11
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 10:11
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 10:11
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 10:10
KULLANICILAR
- 132 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
MUSTAFAEKR,
Dogukankun,
ertcavdar,
ka2n,
ozelturlepistes,
tsp7,
ulutasatilla,
EKAR,
darkaura,
marihuan,
mbulut12,
kopruluonur,
WRotala,
hasancn,
igokcen,
emrbrcn,
Nyassa10,
Mahir06,
Xelpid,
Vitalis,
night_clubs,
emirkagan,
sina cen,
FrkMbuna,
İsmail_96965,
yilmaz17,
Zaid,
MiSoSiKiaN,
Tahsint06,
Ramboy,
Mikail Erdoğan,
Kuro,
esmurates,
Ethem Kibar,
Sevolay,
osmandbnl,
Ozgur34,
şansal,
Tortuga7,
MertSoyumert,
NidaOptik,
twinsoul,
kasa2245,
Amati340,
Bataron,
dimbeleth,
ciways,
Kemalk41,
Antepli,
Kena,
ahmetfiratozkaya,
Ehtiyar,
Taha Yanık,
Emirk,
Oguzhan.Y,
UygarBey,
Kaya ankara,
bendeniztayfun,
Huseyinyilmazs,
Maiestas,
bkizilatesli,
bahadirmmetinn,
aktugsedat,
AtlasPoyraz,
Gokhaan,
Emre karabas,
SerdarAkyol,
scorpion26,
betta20,
mcmlery,
yns325,
İnci Kefali,
xfuriousx,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.