ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishhyy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
799
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
959 [3.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
443 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
keepingfishys
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Neolamprologus multifasciatus 37 L Neocaridina davidi (mavi melek karides) 5 L

SON 10 MESAJI

Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus
[QUOTE=Ehtiyar]Tekrar merhaba, tıpta yeri yok ama önce [:nazar:]. Kenarda dursun işte zararı da yok. Ani hareketlenip sürtünme solungaç vs yanlardan oluyorsa su değerlerine bakmalı; karnını sürtüyorsa, olağan süpheli parazit. Elbette bunlar sık ve/veya sürekli oluyorsa, yoksa sadece kaşınmışda olabilir.[/QUOTE] Öncelikle boncuk için teşekkürler [:)]
Bu akvaryum çalışma masamda duruyor. Günün 12 saati yanımdalar. Su değişimi yapmadan 2 gün önce başlamıştı, su değişimi yaptıktan sonra 1 kere bile yaptıklarını görmedim [:)]
18 mart çarşamba
Yetişkinler yavruları kovaladığı için yavruların kabuklarını uzağa taşıdım. Yavruların girebileceği başka küçük kabuklar da ekledim. Artık çok daha az darlıyorlar. Büyükler bazen "flashing" diye bir şey yapıyor, gemini öyle tanımladı yani. Normal yüzerken bir anda hızlanıp yanlarını çevresindeki şeylere değdirip sürterek geçmelerine deniyormuş. Su değerleri değişmiş balıkların solungaçlarını yakmış olabilir dedi. Yuzde 10 kadar su değişimi yaptım. Birkaç gündur yaptıkları hareketi dün gece yaptığım su değişiminden sonra bugün gözlemlemedim. İştahları yerinde. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/180320261325591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/180320261829411.jpg[/IMG][EDIT]fishhyy,2026-03-18 18:29:45[/EDIT]
16 MART 2026
YEM KONUSU...
Merhabalar, yeni bir güncellemeyle geldim. Aslında ekleme yapmadim ama gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Bu balıkları memnun etmek zor... Yetişkin balıklar yavrulara kıyasla çok yem seçiyor. Yavrular ne bulurlarsa onu yiyor fakat yetişkinler beğenmediklerini tükürüp bir daha denemeye tenezzül etmiyorlar. Şu ana kadar sadece Tropical insect xxs menü ve canlı artemia kabul ettiler. Yavrularsa bunların yanında havanda dövülmüş tetra betta larva sticks, tellere ayrılmış sera kurutulmuş tubifex, çesitli markalarin mikro beta granülleri. Bir de direkt suya serpince sert geliyor sanirim yemediler. Şiringaya su çekip yemleri şiringanin içine atip birkaç dakika bekleyip önlerine sıkınca yiyorlar. Zahmetli.
Saticilari tropical discus ve artemia verdiğini söylemişti. Ama ben discus yemini diyetlerine uygun bulmadiğim icin vermiyorum. En son bu konuda yukarilarda önerilen yemi yakında alacağım henüz denemedim onu.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/160320261239491.jpg[/IMG]
Akvaryum İçin Dekor Taş
Kazı çalışmasında sondajla bulduğunuz bir taşsa bu muameleyi hakediyor, dümdüz yer kabuğunun üzerinden toplayabildiğiniz hiç bir taş balıkları öldürmez. Şehir efsanesi. Çok olsa suyun sertliğiyle azicik oynar. Siz test edecegim diye üzerine döktüğünüz şeylerden arındığına emin olduktan sonra kullanabilirsiniz [:iyi:]
Bitkili Cüce Cichlid Akvaryumu
Şimdiden hayırlı olsun. Ne seviyede zor bitki bakacaksınız? Zorlayacak türleri bilemem ama jbl manado dark kum seçilebilir. Uzun süre sonra ilk bitkiliyse katmanlı sistem keşke dedirtebilir, tek kum kullanmak daha garanti geliyor bana. Şimdilerde smd led ve powerled kullaniliyor. Yükseklik 40 cm ve üstü olursa powerled daha iyi olur. Ben daha kısa akvaryumlara da powerled öneriyorum. Smd led alacaksanız da fiyat araliği cok geniş. Chihiros creaqua armatürk fiyatlarina göre tercih edilebilir. Ucuza kaçmak için shark da fiyat performans markası. Orion un kalitesine göre fiyatının gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Balık Beslemeyi Düşünüyorum. Alınacak Malzemeler?
[QUOTE=alp3r]

Peki azot döngüsünü nasıl yapacağım ve eksik bir malzeme var mı? Ayrıca hava hortumunu dip çekim için kullanmayı planlıyorum olur mu?[/QUOTE]
Merhaba plan şahane. Eksik hiç bir sey yok. Sadece dragon stone u çıkartmanız gerekecek, beta gibi uzun kuyruklu türlere zarar verebiliyor. Keskin kaya değil yuvarlak kayalardan tercih edin. betalar cok az yedigi için böyle kutu yemler bayatliyor. Kare paketlerden tercih etmeye calisin 5 gramliklardan. Açık yem almayın. Hava hortumu evet ben de kullanıyorum. En ufak boy şırıngayla ucundan havayi cekip o şekilde dip çekimi yapiyorum. Hava hortumuna takılan plastik musluk başlardan da alabilirsiniz 5 10 tl. Aşılama yaparken kullanıyorum ben. Azot döngüsü için aslında temiz kurulan akvaryumda bitki dikildikten sonra ufak ufak birkac gün balık varmış gibi yem attiğinizda başlayacak. 1 ay sonrasi guvenle ekleyebilirsiniz. 1 aydan once eklemek size kalmış ben en az 1 ay bekliyorum kafam rahat ediyor. Kayıp vermedim[EDIT]fishhyy,2026-03-13 01:04:35[/EDIT]
Tanganyika Tankı
Sizin özelinizde söylemiyorum ancak forumda gezinirken aklımdan gecen bir seyi dile getirmek istiyorum. Bu ölçüler verilirken kesin hobici önceden hesaplamıştır, litreyi biliyordur. Keşke litreyi de yazsalar da konuyu okurken işlem yapmak için duraksamak zorunda kalmasak[:)]
Tek hobi akvaryumum tanganyika kabukcul akvaryumu. Konuyu yakindan takip edeceğim [:)][EDIT]fishhyy,2026-03-13 00:49:35[/EDIT]
Kütahya'da Akvaryum İçin Doğal Taş Satan Yerler ?
[QUOTE=emresycn]

aklımdan bu seçenek geçiyordu benim de ama, Kütahyalılar bilir Yellice Dağı eteklerinde Huzur evinin arka tarafındaki yolda çok güzel taşlar buldum arkadaşlar. Dragon stone'den hallice. Çok güzeller.
[/QUOTE]
Bize de gösterin taşları. Kutahyali değilim ama merak ettim [:)]
Isıtıcım Akvaryuma Yeterli Mi?
[QUOTE=K0L0Ni]

Çok soğuk havalarda yeterli olmayabilir. Sıcaklık kontrolü için derece şart. Cam dereceler işinizi görecektir. 2 derece ile daha kesin ve sağlıklı kontrol edersiniz. Tek derece bozuk olabilir, sonradan bozulabilir vs.

Isıtıcı 75 veya 100 w olursa hem daha kolay ısıtır hem kısa sürede ısıtacağı için uzun ömürlü olur. Tam litreye uygun watt seçildiği zaman (örneğin; 50 lt için 50w) ısıtıcı sürekli çalışıyor, bu da ömrünü kısaltıyor.

[/QUOTE]
Ben asıl sürekli ac kapa yapmak zorunda kalan litreye fazla gelen ısıticılar daha çabuk bozulur diye biliyordum [:?]
350 Litre - Yeni Kurulum Çalışması
Yalnız ön ışık benim rutin tercihim olurdu. Gerçi her türlü güzel. Balıkları görmek icin sabırsızlanıyorum. Hangi türde en son karar kıldınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.