ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishhyy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
297
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 52 Dakika önce
Toplam Mesaj:
370 [3.94 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
329 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
keepingfishys
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

keepingfishys

SON 10 MESAJI

30lt Akvaryum Kurulumu İçin Destek
Öncelikle 30 litre kendi kendine yetebilen bir biyotop için biraz dar bir alan, ama yapılabilir. Walstad metodunu araştırmanızı öneririm. Bitki dikmek için ideal taban kalınlığı 5 6 cm dir. ama ben 3 4 de de kullanıyorum. Tabana bahçe toprağı koyacaksanız bitki besini açısından güzel olur. Toprak taneleri genelde kaba kum tanelerinden hafiftir ve zamanla yüzeye çıkmak isteyecektir. bunu engellemeniz için yeterince kalın olan bir kum katmana ihtiyaç duyarsınız. Bu metodla yaşatılabilecek bitkiler olarak 1 er saksı zeytin, tütün, ludwigia repens, limnophila sessiliflora, tilkikuyruğu, elodea, limon, hydrocotyle verticillata kullanabilirsiniz. 1 saksıdan 5 6 dal gövde çıktığını düşünürsek 30 cm² ye 5 6 saksıyı dağıtarak yayabilirsiniz. Canlı olarak karides ve salyangozlar artık yemleri ve yosunları yerler. ayrıca hızlı çoğaldıklarından sayı dengesi kurulan akvaryumlarda bol bitkili saklanma alanlarıyla birlikte canlı yem olarak da kullanabilirsiniz. balık olarak günübirlik yemlenmeyen balık bilmiyorum. betalar özel ilgi gerektirir ama sürü balıklarıyla yemleme konusunda daha az ilgilenirsiniz belki. bazı tetra türleri hariç çoğu tetra türlerinin bakımı kolaydır.
Arka Plan Önerisi
Siyah Güzel durur ama eğer bitki kullanmayacaksanız tetra harici hepsini çıkarın bence. balık sayınızda fazla görünüyor zaten. moli değil de bana plati gibi geldiler. siyah fon ve 6 tetra şekilde öneririm.
Bitkili Akvaryumu Tanıtımı
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Serpae leri nereden aldınız? Renkleri çok canlı görünüyor. İthal mi?
Halfmoon Nemo Galaxy Male
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/120820251921281.jpg[/IMG]
Beta Balığı Akvaryum/bakım
Öncelikle hayırlı olsun, metilen mavisini hastalık dışında kullanmıyoruz. kullanırken de hassas talimatları var mutlaka uymalısınız. Beta balıkları için minimum 15 litre olması gerekiyor. içerisine S boy pipo filtre ve 2 metrelik hava hortumu, 1 tane de güçlü olmayan bir hava motoru gerekiyor. yemlemeyi günübirlik yapıyoruz, gözü kadar yem veriyoruz. bazenleri biraz daha verilebilir balık yem arıyorsa. haftada bir aç bırakın. en az 2 çeşit yem kullanın. 1 granül 1 canlı artemia gibi. Akvaryum temizliğini balığı akvaryumdan çıkarmadan yapıyoruz. deterjanla sabunla yıkayıp tekrar doldurmuyoruz. temizliği haftada 1 olmak üzere suyun 5 de 1 ini çekip yerine temiz su koyuyoruz. camları temizlemek istiyorsak eski bir kartla ya da diş fırçasıyla ovalayarak yapabilirsiniz. zemine kum koymanızı öneririm. balığın ortam algısını olumlu yönde etkiliyor. ince silis kum alabilirsiniz. 15 litre akvaryumu 3 kilo gider. suyun hepsini değiştirmiyoruz. içerisinde balık için yararlı bakteriler var onların varlığını düzgün koruyamazsak balık hastalanıp ölür. Yeni su kullanırken içme suyu kullanın ya da çeşme suyunu ağzı açık kapta 3 gün bekletip akvaryuma ölçüyle su düzenleyici dökün. süs olarak asla plastik yapay süsler koymayın. suyu kirletiyor. çömlek saklanma küpleri olur, taşa sarılmış anubias bitkileri kolay bakımlı dekorlardır. su üstü bitkisi olarak su mercimeği ve su marulu alabilirsiniz suyun kalitesini arttırır ve gölgeli alanlar oluşturarak balığınızın rahatlamasını ve strese girmemesini sağlar. sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz profilimden de akvaryumum tanıtımımdan örnek alabilirsiniz.[EDIT]fishhyy,2025-08-13 14:13:10[/EDIT]
Sonunda Beta Akvaryumum
[QUOTE=Aqua_06]Sudaki berrakligi nasil sagladiniz. Bende 50lik var. Kum yok ama su ilk koyunca guzel bir gunden sonra bulanmaya basliyor. İsitici, pipo filtre hep acik toplm balik 10, copcu ve vatoz ile. Yem pul tetra[/QUOTE]
Ben şelale filtre kullandığım için içine bol bol elyaf koyuyorum o gerçekten çok etkiliyor. onun dışında fazla yemleme ve balık sayısının fazlalığı da bakteri dengesi için çok önemli. bakteri dengesi olmazsa akvaryum oturmaz, bulanık olur. substratın ve odun, kayaç gibi materyallerin bakteriler için yeteri kadar tutunma yüzeyi oluşturduğundan emin olun. balık sayısını fazla tutmayın. fazla yem atmayın düzelir bence. fazladan sıvı eklentiler ekliyorlar netlik için ama bence gereksiz. yeni akvaryum başlatırken hazır oturmuş su ekleyin. karides ve salyangozlar ekleyin. azot döngüsünün başlamasını hızlandırır.
Sonunda Beta Akvaryumum
[QUOTE=Orhan76]Maşallah [:nazar:] Çok güzel görünümlü bol bitkili bir akvaryum hazırlamışsın, bize de zevkle takip etmek düşer artık [:)] Eline, emeğine sağlık [:iyi:][/QUOTE]
Çok teşekkür ederim [:3]
Beta Balık Gündelik Yem
Yem boyutuna bağlı ve balığın yaşına göre değişir. gençse hareketliyse günde iki kez de besleyebilirsiniz ama mutlaka haftada 1 2 gün aç bırakın. etçil balıkların diyet çeşitliliği çok önemli tek yemle geçiştirmeyin. tubifex larva sticks gibi besin değeri yüksek yemlerden kullanın. discus yemi satmaya çalışır balıkçılar. almayın. saf protein yem alın.
Sonunda Beta Akvaryumum
11 AĞUSTOS 2025 AKVARYUM TAM 1 AYLIK
SONUNDA BETAYI ALDIM
Betamızı sonunda aldık arkadaşlar. Genç bir galaxy nemo halfmoon erkek. Zebra danionun teslimini Zet akvaryumun güvenilir ellerine gerçekleştirdim. Karidesleri de bitki fanusuma aldım. onlar da sağlıklı. 3 dişim yumurta tuttu. Beta geldiğinden beri meraklı, koyduğum çömlek eve girip uyuyor. amazon frogbit bulamadığımdan 3 tane show boy pistia ve farklı tür yuvarlak yapraklı pistia aldım, onun aralarına da girip uyumayı seviyor. yem olarak tubifexi tükürüyor, bu yaşına kadar granülle beslendiğinden ötürü zamanla alıştırmam gereken bir konu. granül yemi severek yiyor. toplam 4 çeşit yemim var şuan. iştahı yerinde. Yalnızca filtreyle ufak bir sorun yaşadık. DOPHIN H80 modeli piyasadaki en az akıntıyı yapan şelale filtrelerden ancak benim beta akıntı bölgesine gidip kendini fırlattırıyor sonra da filtre borusuna kendini kabartıyor. ben de filtre çıkışına elyaf uzantı yaptım sorun çözüldü gibi. su yüzeyini sirkülasyonu durdu sayılır. Bitkiler de gayet iyi büyüyorlar. rotalalar kızardı. Gelişmeler şu anlık bu kadar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/120820251921111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/120820251921201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/120820251921281.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama
[QUOTE=neomeo]
Merhaba,
Su yüzeyindeki film tabakasını filtre su çıkışı karıştırıp suya katıyorsa o sekilde olabilir. Eğer bu sebepten ise, yüzey temizleyici ile su yüzeyini filtreleyip film tabakasını alırsanız sorun düzelecektir.
Yok kendinde mikro partikül varsa, purigen ile sorunu çözebilirsiniz. purigen nitrat, fosfat oluşumunu azaltacağından, ek gübrelemeye ihtiyaç duyabilirsiniz.[/QUOTE]
aslında yüzey temizleyici satın almak yerine su üstü bitkileri de yardımcı olur. fotosentetik bakterilerin kolonileşmelerini bir nebze önlüyorlar. ben berraklık sorununu içme suyu ve elyaf kullanarak çözüyorum. gene de driftwood salınımı sağolsun kahverengileşiyor.[EDIT]fishhyy,2025-08-11 23:45:40[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.