Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Özel Üye
İl: Istanbul
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2025 00:14
Debi kısma ayarı mevcut..
Ama debisini kısacak isek neden çok güçlü bir cihaz almış ve bedel ödemiş olalım ki?.
Su emiş kısmınada süngerli önlem gerekli.
Fzn pro 1500 iç hacmi ve dış boyutları ile çok büyük bir cihaz.

Karidesler için bu tanka sunsun 60x modellerden biri hem az akıntı hemde fiyat olarak daha mantıklı olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yağız¹Çevrim Dışı

İl: Kirikkale
Yağız¹Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2025 00:26
[QUOTE=Cyber_Scout]Debi kısma ayarı mevcut..
Ama debisini kısacak isek neden çok güçlü bir cihaz almış ve bedel ödemiş olalım ki?.
Su emiş kısmınada süngerli önlem gerekli.
Fzn pro 1500 iç hacmi ve dış boyutları ile çok büyük bir cihaz.

Karidesler için bu tanka sunsun 60x modellerden biri hem az akıntı hemde fiyat olarak daha mantıklı olmaz mı?

[/QUOTE]

Emiş borusuna sünger keserek o sorunu çözemem mi? Boyuta gelirsek benim için problem değil daha derli toplu hoşuma gidiyor. Ancak benim için önemli olan kısım akıntı. Az bir şey debi kısıp birde çıkışa sünger yerleştirsem rahatsız ediciliği ortadan kalkar mı?

Önerdiğiniz gibi küçük bir dış filtrede iyi bir çözüm olabilir ancak bu ürün hoşuma gittiği için merak ediyorum.

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Özel Üye
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2025 00:31
Cihaz saatte 1750 litre su devir daim ediyor..
Tüm müdahaleler cihazın tasarımına etki edecek gerekli işlevleri sağlıklı yapmasını engelleyecektir..
Su emiş kısmına sünger yavruları karideslerin içerisine girmesini engellemek için.
Debiyi kıstığınızda boru çapını daraltmış oluyorsunuz , pervane aynı hızda dönmeye devam ediyor..
Giren su az olduğundan şelaleden akan suda azalmış oluyor..
Su çıkışına ek bir düzeltme gerekmez.
Ancak canlı-tank boyutu- cihaz üçlüsündeki seçiminiz bana yanlış geliyor..

Yağız¹Çevrim Dışı

İl: Kirikkale
Yağız¹Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2025 00:41
Ürünü kaliteli bulduğum için uygun olur mu diye merak ettim. O zaman 50x50x40 bitkili karides akvaryumu için bu ürünü almak doğru değil mi diyorsunuz? Eğer öyleyse aynı serinin alt modellerini mi almak daha mantıklı yoksa dediğiniz gibi sunsun 60x bir model mi tercih etmeliyim?
Ayrıca önerdiğiniz ürünü aldığım taktirde yine emiş borusuna yavruları çekmemesi için ek bir şey yapmama gerek yok mu? Fzn 1500'ün yanlış seçim olmasındaki hususlar nelerdir?

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Özel Üye
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2025 01:12
[QUOTE=Yağız¹]Ürünü kaliteli bulduğum için uygun olur mu diye merak ettim. O zaman 50x50x40 bitkili karides akvaryumu için bu ürünü almak doğru değil mi diyorsunuz? Eğer öyleyse aynı serinin alt modellerini mi almak daha mantıklı yoksa dediğiniz gibi sunsun 60x bir model mi tercih etmeliyim?
Ayrıca önerdiğiniz ürünü aldığım taktirde yine emiş borusuna yavruları çekmemesi için ek bir şey yapmama gerek yok mu? Fzn 1500'ün yanlış seçim olmasındaki hususlar nelerdir?[/QUOTE]

Kaliteli olması sizin kurmak istediğiniz akvaryum düzenine uyar anlamı içermiyor..
Tanımlama-kavram karmaşası var sanırım..

Karidesler aşırı akıntı sevmezler..

Akıntıyı ayarladığınızda ise almak istediğiniz ürün (fzn 1500) tasarımı gereği doğru çalışmamış olur.

Küçük modellerde hacmen dilediğiniz iç malzemeyi barındırıp bu litredeki akvaryumu filtreleyemez..

Karidesler için sadece hava ile çalışan pipo filtre dahi yeterli..

Ömer KaanÇevrim Dışı

İl: Samsun
Ömer KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 7 Saat 15 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]
Yuvarlak disk var düzlük - denge ayarı için. Onun üzerinde kauçuk halka var.
Kapak açık kalması doğru bir uygulama olmayabilir.. tasarımsu taşması durumlarında kapak vasıtasıyla akvaryuma yönlendirir. Kapak olmaz ise dışa taşma yaşanabilir. Riske gerek yoktur.[/QUOTE][QUOTE=Anselmo458]Evet bu arada kesinlikle kapak tasarımında bir problem var. Cihazdan gelen tek ses kapağın tam oturmadığı zaman titreşim kaynaklı ince bir cızırtı. Onun dışında benim de hiç ses problemim yok. Tek dert bu olsun kapağı hafif oynatınca ses kesiliyor[/QUOTE]

Hocam merhaba şelale filtreyi sorunsuz kullanıyordum ancak bugün sol tarafta gizli haznenin olduğu kısım suyun ilk dolmaya başladığı kısım var ya oradan şıkırtı sesi geliyor ses motordan gelmiyor haznenin içerisinden geliyor nasıl çözerim kafayı yicem şimdi 😂 2 kere boşalttım tekrar yaptım filtreyi işe yaramadı. Hava ve su sesi karışık gibi sanki ama havayı da atamadım nasıl olacak yardım edin yaw. Orada karbon sünger vardı belki ondandır dedim çıkardım yine de kesilmedi ses

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Özel Üye
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 6 Saat 48 Dakika önce
[QUOTE=Ömer Kaan]

Hocam merhaba şelale filtreyi sorunsuz kullanıyordum ancak bugün sol tarafta gizli haznenin olduğu kısım suyun ilk dolmaya başladığı kısım var ya oradan şıkırtı sesi geliyor ses motordan gelmiyor haznenin içerisinden geliyor nasıl çözerim kafayı yicem şimdi 😂 2 kere boşalttım tekrar yaptım filtreyi işe yaramadı. Hava ve su sesi karışık gibi sanki ama havayı da atamadım nasıl olacak yardım edin yaw. Orada karbon sünger vardı belki ondandır dedim çıkardım yine de kesilmedi ses
[/QUOTE]
Çalışıyorken fişi çekin. 10 dk kadar bekleyin.
Tekrar fişi takın..
Çalışsın..

Debi ayarlarınız maximumda olsun..

Beğenenler: [T]213023,Ömer Kaan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213023,Ömer Kaan[/T]

Ömer KaanÇevrim Dışı

Ömer KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 39 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]
Çalışıyorken fişi çekin. 10 dk kadar bekleyin.
Tekrar fişi takın..
Çalışsın..

Debi ayarlarınız maximumda olsun..[/QUOTE]

Debiyi en düşükte kullanıyorum ama ben maxiumumdan düşüğe çektiğimde yine olmayacak mı? yüksek ayarda dediğiniz gibi ses gidiyor düşükte ses geliyor

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Özel Üye
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 6 Saat 34 Dakika önce
[QUOTE=Ömer Kaan]

Debiyi en düşükte kullanıyorum ama ben maxiumumdan düşüğe çektiğimde yine olmayacak mı? yüksek ayarda dediğiniz gibi ses gidiyor düşükte ses geliyor[/QUOTE]

Motorun emdiği suyu sizin ses yapıyor dediğiniz yere dökerken boru çapı ve su azlığı hava boşluğu yaratıyor.
Maximum ayarlayıp sesi giderin ilk önce. Daha sonra yavaş yavaş kısarsınız.

+1: [T]112213,Anselmo458[/T]

Ömer KaanÇevrim Dışı

Ömer KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 31 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]

Motorun emdiği suyu sizin ses yapıyor dediğiniz yere dökerken boru çapı ve su azlığı hava boşluğu yaratıyor.
Maximum ayarlayıp sesi giderin ilk önce. Daha sonra yavaş yavaş kısarsınız. [/QUOTE]

Denim bakalım inşallah olur yoksa kafayı yiyeceğim [:D]

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Özel Üye
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 6 Saat 25 Dakika önce
[QUOTE=Ömer Kaan]

Denim bakalım inşallah olur yoksa kafayı yiyeceğim [:D][/QUOTE]
Ses oluşturmadan evvelki kısıklık ayarına işaret koyun.
En fazla o kadar kısabilirsiniz sessiz şekilde.
Yinede çok yüksek akıntı mı oluyor?

Ömer KaanÇevrim Dışı

Ömer KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 8 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]
Ses oluşturmadan evvelki kısıklık ayarına işaret koyun.
En fazla o kadar kısabilirsiniz sessiz şekilde.
Yinede çok yüksek akıntı mı oluyor?[/QUOTE]

Yani evet çünkü 1500 pro aldım bu tanka göre biraz fazla debisi var en düşükte hiç sorun olmuyor hatta en güzeli o şekilde oluyordu neyse bakalım bir kaç saat bu ayarda çalışsın en düşüğün bir üstünde sonra düşüğe almayı denerim

Teşekkür Edenler: [T]21182,Cyber_Scout[/T]