ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ömer Kaan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
136 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Kaan Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Samsun
Meslek:
Grafik Tasarımcı , Tıbbi Sekreter
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Kaan Kaya

SON 10 MESAJI

Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ?
[QUOTE=Ehtiyar]Kişisel fikrim, birkaç gün kalacaksa ellemeyin. Her durum değişikliğinde yapraklar biraz daha zarar görüyor. Yapın diye değil kanaatımı yazdım. Nasıl uygun görürseniz. Bence çok şey değiştirmeyecek. [/QUOTE]

Tamamdır teşekkürler
[QUOTE=Ehtiyar]Hava kalacak şekilde kapatın yine, başka çare yok. [/QUOTE]

Anubiasları yada diğer bitkileri elimde ki 16litre lik 25x25x25 bir küp akvaryum içerisinde nasıl muhafaza edebilirim hangi şekilde daha sağlıklı olur?
[QUOTE=Ehtiyar]Poşetin içinde yoksa eğer bir parça ıslak sünger koyun, poset şişik kapalı dursun, bekler.[/QUOTE]

Islak bir şekilde geldi zaten paketi açmadım. Ama aynı şeyi anubiaslar için söyleyemeyeceğim altlarında sünger ve saksı ile geldiler ancak poşeti açtım çoktan
[QUOTE=Ehtiyar]Yukarıda yazdığım gibi 1o×10 ölçülerinde en azından başlangıçta uygulamak daha iyi olabilir. Taban alanınıza gore adedi hesaplarsınız. Daha sonraları bitki durumlarına göre ayarlarsınız, köklü gövdeli bitkiler için daha sık, yapraklı yani besini daha ziyade sudan alan bitkiler için daha seyrek şeklinde.
Lav kırığı nötr olduğundan artı eksi etkisi olmaz, salınımıda olmaz. Kadın çorabını ise açıkçası bilmiyorum.
Hoşgörünüze sığınarak Cafer Beye soru yöneltmek istiyorum. Üstadım zemine önerdiğiniz "osmocote" gübreye kısaca baktım. Azot oranı canlı yükü olan kurulumlar için fazla gelmez mi. Farklı kompozisyonları varda ben mi göremedim? Yada hep bunu kullanarak hazırlıyorlar kapsülleri boşuna vesvese yapıyorsun mu dersiniz? Zahmet veriyorum şimdiden kusuruma bakmayın. [/QUOTE]

Akvaryum işinde sıkıntılar çıktı biraz şimdilik tankı kuramıcam 3 gün sürecek kurmak bitkilerde kargo şubesine gelmiş umarım bozulmazlar 700 TL verdim [x(]
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, kapsül gübreler, gübre çeşitlerinden karışık olarak hazırlanır, işin espirisi kumun içinde zamanla yavaş yavaş çözünmesidir. O sebepten dağıtmanızı tavsiye etmam. Genel kural olarak onar santim aralıklarla gömülür fakat bitkileriniz öbek olarak ayrı konumlanmışsa öbek yakınlarına gömmeniz daha uygun olacak. Bitki, kum durumuna göre bir ila üç ay yeterli olur. Sizde anlarsınız bitkilerin durumundan gübrenin bitip bitmediğini. Keyifli dertsiz hobiler dilerim. [/QUOTE]

Peki sizce 15 20 tane mi kullanmalıyım 10 tane yeterli olur mu?
Kadın çorabı içerisinde Lav kırığı kullandım akvaryuma salınım yapmaz değil mi?
[QUOTE=cafermutlu]
Zemini yavaş salınımlı osmacate tipi gubreyle destekleyin ve suya gübre vermek zorunda kalmazsınız bu da yosun konusunda avantaj sağlayacaktır [/QUOTE]

Teşekkür ederim zaten bu akıllı kapsül gübreler galiba genelde osmacate ile yapılıyor kilo işi alınıp. Ancak benim şuan param kalmadı [:D]
60x40 lık bir tabana 10 adet akıllı kapsül gübre yeterli olur mu? Yoksa 15 20 tane mi eklemeliyim?

Ve hala zemine dağıtıp dağıtmamak arasında kaldım yani kapsül olarak eklersem 5 10 cm aralıklarla bitkiler daha toplu bir noktada bu gübrelere ulaşmazlar mı? Kapsül gübrenin içinde ki tek çeşit bir gübre mi yoksa farklı renk toplar farklı işlevler mi sağlıyor kapsül gübrede? Pek anlatamadım ama [:D][EDIT]Ömer Kaan,2025-01-10 12:46:02[/EDIT]
[QUOTE=cafermutlu]Sık bitki ekeceksiniz dökebilirsin.[/QUOTE]

Arka orta ön plana her yerde bitki olacak bu yüzden yetmeyebilir gübrem
[QUOTE=cafermutlu]Torf ile organik yükü arttırabilirsiniz. Normal killi toprak kullanın.( 2-3 cm). Üzerine 5-6 cm kapak olacak kum kullanın. Tercihan silis kum veya inşaat kumu. Her bitkinin köküne 1 kapsül gübre yerleştirin. Suyada sadece K ve demir dozlayin [/QUOTE]

Saksı toprağından bahsediyorsunuz sanırım killi derken ancak riskli geliyor bana hindistan cevizi torfu kullanmayı düşünüyordum elimde yeteri kadar yokmuş. Kapsül gübreleri açıp zemine mi dökeyim sizce yoksa kapsül şeklinde mi yerleştireyim
Merhabalar
65x40 taban da kaç cm HİNDİSTAN CEVİZİ TORF'u kıullanmalıyım?
Torfun üzerine ise kapsül gübre koyacağım 10 adet kapsül gübrem var hepsini akvaryum tabanına eşit aralar ile dağıtim mi yoksa yarısını mı kullanayım? Bitkilere fazla gelir mi?
1 ay sonra sıvı gübreye başlayacağım.

Hangi Anubias Türleri Öneri?
[QUOTE=KaanE]

Birer tane. Nasılsa sürekli yaprak verecek. Kafanda kurduğun tasarıma göre ekle, ilerde daha da büyüyeceğini hesap ederek. [/QUOTE]

Sizce bitkili akvaryumun en keyifli balıkları nelerdir? Tetra zebra mı yoksa canlı doğuranlar mı? Örnek balık alabilirim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.