Akvaryumdaki Akıntı Problemi

alikemaltkdnÇevrim Dışı

İl: Aksaray
alikemaltkdnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Saat 11 Dakika önce
Öncelikle merhabalar.60 litre tankım var ve saatte 800 litre çeviren iç filtrem var.Balıklarım sürekli akıntıya karşı yüzüyor ve bu canımı sıkıyor acaba yoruluyorlar mı diye.Cevaplarını için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koraykblÇevrim Dışı

İl: Afyon
koraykblÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Saat 56 Dakika önce
Balıklarınızın türü nedir acaba? Ve akvaryum genel bilgileri nedir? Akıntı sorusuna gelirsek iç filtreler bana göre balığı yormaktan başka birşey yapmıyor. Bu bir süre sonra balığı çok stresten öldüredebilir. Yani en iyi litrene bağlı olarak ya şelale yada pipo filtre alman olur. Eğer hiç imkanın yoksa filtrenin akış yönünü ön cama ver. Ama bana kalırsa kesinlikle yeni bir şelale filtre alman daha iyi.

Beğenenler: [T]242190,bendeniztayfun[/T]
+1: [T]101090,darkaura[/T]

alikemaltkdnÇevrim Dışı

alikemaltkdnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Saat 53 Dakika önce
[QUOTE=koraykbl]Balıklarınızın türü nedir acaba? Ve akvaryum genel bilgileri nedir? Akıntı sorusuna gelirsek iç filtreler bana göre balığı yormaktan başka birşey yapmıyor. Bu bir süre sonra balığı çok stresten öldüredebilir. Yani en iyi litrene bağlı olarak ya şelale yada pipo filtre alman olur. Eğer hiç imkanın yoksa filtrenin akış yönünü ön cama ver. Ama bana kalırsa kesinlikle yeni bir şelale filtre alman daha iyi. [/QUOTE]
tetrazon,genetik tetra ve kılıçkuyruk var bende.Şelaleleri bende çok seviyorum ama hem imkan kısıtlı hemde ses problemi var.İç filtre çok sessiz[:)]

koraykblÇevrim Dışı

koraykblÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Saat 46 Dakika önce
İç filtreler şimdilik sessiz olabilir ama hem balığınızı yoruyor hemde ilerde mekanik sorunlardan aşırı ses yapmaya başlıyor. Benim ravsiyelerim bunlar.

esensmlÇevrimiçi

İl: Ankara
esensmlÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 22 Saat 41 Dakika önce
İç filtreniz için yağmurlama sistemi yapabilirseniz sorunu çözmüş olursunuz. [:iyi:]

Anıl98Çevrim Dışı

İl: Antalya
Anıl98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Saat 40 Dakika önce
[QUOTE=alikemaltkdn]Öncelikle merhabalar.60 litre tankım var ve saatte 800 litre çeviren iç filtrem var.Balıklarım sürekli akıntıya karşı yüzüyor ve bu canımı sıkıyor acaba yoruluyorlar mı diye.Cevaplarını için şimdiden teşekkürler.[/QUOTE] arka camdan ön cama yerlestirin akıntı bi nebze azalacaktır ama 800 debi çok fazla 300/350 l/h iç motor yeterli olur.

Beğenenler: [T]256738,alikemaltkdn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]256738,alikemaltkdn[/T]

alikemaltkdnÇevrim Dışı

alikemaltkdnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 8 Saat 29 Dakika önce
[QUOTE=esensml]İç filtreniz için yağmurlama sistemi yapabilirseniz sorunu çözmüş olursunuz. [:iyi:][/QUOTE]
merhabalar ilk defa duydum o ne oluyor?

esensmlÇevrimiçi

İl: Ankara
esensmlÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 6 Saat 57 Dakika önce
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190320/210420251602461.jpg[/IMG]

Bu tarz bir çıkış sağlıyor. Çıkışı cama doğru verirseniz sorun oluşturmaz

koraykblÇevrim Dışı

koraykblÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 47 Dakika önce
[QUOTE=esensml]İç filtreniz için yağmurlama sistemi yapabilirseniz sorunu çözmüş olursunuz. [:iyi:][/QUOTE]
Evet yavrumlamada yapılabilir ama hava çok az olucağından hava için başka bir çözüm üretmek gerekir.

darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
İl: Istanbul
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 6 Saat 17 Dakika önce
İç filtrenin asıl amacı fiziksel filtrasyon ve suyun sirkülasyonudur. Bu kadar yüksek sirkülasyonda geniş iç hacme sahip olmadan biolojik filtrasyon yapamaz, bu kadar akıntıda faydalı bakteri filtre içinde tutunamaz, ancak sirküle eden su ile akvayum camındaki dekorlarındaki bakterilere dolaylı biolojik filtrasyon yapıtırır oda sınırlı ölçüde. Gerçekci bir fayda sağlamazken balıklarınızı bu kadar yüksek akıntıda yormak eziyet olur. En sağlılısı dış filtre tabi ama bütçe kısıntılı diyorsunuz. Gürültüde yapmasın istiyorsunuz, o zaman dophin in motorlu pipo filtresini önerecem. Süngerleri biraz büyük olan modelini alırsanız balıkları yormadan sağlıklı biolojik filtrasyon yapacaktır.

Beğenenler: [T]240492,Orhan76[/T]
+1: [T]66766,Hüdai[/T]