Akvaryum Değişimi

Memo45Çevrimiçi

İl: Izmir
Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2025 22:41
Merhabalar arkadaşlar ben şimdi 65cm akvaryum dan 100cm akvaryuma geçiş yapacağım eskisinden direk geçiş yapabilirmiyim kumunu suyunu
Hazır su düzeni oturuk

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koraykblÇevrim Dışı

İl: Afyon
koraykblÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 00:03
100cm akvaryumda yeni kültürün oluştuysa evet geçebilirsin. Sıcaklığı ve aşılmayaı yapıp direkt akvaryuma salabilirsin.

Memo45Çevrimiçi

Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 00:06
[QUOTE=koraykbl]100cm akvaryumda yeni kültürün oluştuysa evet geçebilirsin. Sıcaklığı ve aşılmayaı yapıp direkt akvaryuma salabilirsin.[/QUOTE] işte hocam onu soruyorum şuan boş akvaryum 65 olduğu gibi katarsak kültür olmuş oluyor dimi yine tekrar ilk kurulum gibi beklememize gerek var mı

koraykblÇevrim Dışı

İl: Afyon
koraykblÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 00:15
Yok hocam 100 lt'nin filtresi ile 65 litrenin filtresi ayrı ise olmaz. İkisindede aynı filtreyi kullanıcaksan o zaman olur. Tüm suyu oraya aktarıp kumu yıkayıp koyarsın. Filtreni yıkar, sonra filtreden çıkan suyun 1-2lt sinide suya eklersin. Kalan boş yeride hazır su ve dinlenmiş su ile doldurup beklersin.1 gün bulanıklık ve filtrenin oturması için olur. Filtren ne? Balık yükün ne? 65 lt akvaryum kaç yıldır sende? Bunlar önemli hocam ama benim dediğim gibi yaparsan olur yüksek ihtimalle. Kumu kesinlikle yıka ama.

Memo45Çevrimiçi

Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 01:08
[QUOTE=koraykbl]Yok hocam 100 lt'nin filtresi ile 65 litrenin filtresi ayrı ise olmaz. İkisindede aynı filtreyi kullanıcaksan o zaman olur. Tüm suyu oraya aktarıp kumu yıkayıp koyarsın. Filtreni yıkar, sonra filtreden çıkan suyun 1-2lt sinide suya eklersin. Kalan boş yeride hazır su ve dinlenmiş su ile doldurup beklersin.1 gün bulanıklık ve filtrenin oturması için olur. Filtren ne? Balık yükün ne? 65 lt akvaryum kaç yıldır sende? Bunlar önemli hocam ama benim dediğim gibi yaparsan olur yüksek ihtimalle. Kumu kesinlikle yıka ama.[/QUOTE] şöyle söyleyim hocam 65 kendim kullanıyordum 4 aylık sonra kardeşim benden özendi oda almak istedi dedim alma ben kendime bir büyüğünü alayım 7 genetik tetram 2 çöpçü bir vatozum var şuan akvaryumda

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Antalya
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 01:31
[QUOTE=Memo45] şöyle söyleyim hocam 65 kendim kullanıyordum 4 aylık sonra kardeşim benden özendi oda almak istedi dedim alma ben kendime bir büyüğünü alayım [B]7 genetik tetram 2 çöpçü bir vatozum var şuan akvaryumda[/B][/QUOTE]

Verdiğin bilgiler çelişiyor kardeşim. Hangisine inanacaz?

https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_ve_dis_filtre_yeterliligi_k1008756.asp?PID=6084835
"[B]5 tane japon balığım var 5 tane daha almak istiyorum şuan o
Mehmet tayran[/B]"

Memo45Çevrimiçi

Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 01:40
[QUOTE=GhostKoi]

Verdiğin bilgiler çelişiyor kardeşim. Hangisine inanacaz?

https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_ve_dis_filtre_yeterliligi_k1008756.asp?PID=6084835
"[B]5 tane japon balığım var 5 tane daha almak istiyorum şuan o
Mehmet tayran[/B]"[/QUOTE] hocam sen bana bakma benim akvaryumcu arkadaşım istersem yarın bütün balıkları değiştiririm para aman aman bir para ödemiyorum öyle kolay bakılan balıklara

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 01:46
[QUOTE=Memo45] hocam sen bana bakma benim akvaryumcu arkadaşım istersem yarın bütün balıkları değiştiririm para aman aman bir para ödemiyorum öyle kolay bakılan balıklara [/QUOTE]
Saçma. Ben 1 gun arayla yaptığın çelişkili açıklamadan söz ediyorum. Ne beslediğin umrumda değil. Insanları boş yere meşgul ediyorsun.

Memo45Çevrimiçi

Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 01:55
[QUOTE=GhostKoi]
Saçma. Ben 1 gun arayla yaptığın çelişkili açıklamadan söz ediyorum. Ne beslediğin umrumda değil. Insanları boş yere meşgul ediyorsun.[/QUOTE] bu çelişkili bir ifade değilki ghost hocam Japonları verdim başka balık aldım siz niye bozuluyorsunuz ki anlamadım ne beslediğim umrunuzda değilse o zaman sinirlenmeyin. Belki 2 hafta sonra astronot alırım belli olmaz

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 12:21
[QUOTE=Memo45] bu çelişkili bir ifade değilki ghost hocam Japonları verdim başka balık aldım siz niye bozuluyorsunuz ki anlamadım ne beslediğim umrunuzda değilse o zaman sinirlenmeyin. Belki 2 hafta sonra astronot alırım belli olmaz [/QUOTE]

Sinirlenmiyorum, ifade ettiklerinizin çeliştiğini söylüyorum. İsterseniz 65 litrede 5 japon 100 litrede 10 japon besleyin. Hem de snsn 603b ile. Ya da yarın hepsini verin astronot alın, hatta 100 litrede arowana besleyin. Tutarsız ve dengesiz bir yaklaşım. Boş işler. Beslediğiniz balıkları bu kadar hızlı değiştirir ve yanıltıcı bilgi verirseniz tabi ki eleştirilirsiniz.[:devil:]

+1: [T]213394,OmerFaruk[/T]

Memo45Çevrimiçi

Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 13:28
[QUOTE=GhostKoi]

Sinirlenmiyorum, ifade ettiklerinizin çeliştiğini söylüyorum. İsterseniz 65 litrede 5 japon 100 litrede 10 japon besleyin. Hem de snsn 603b ile. Ya da yarın hepsini verin astronot alın, hatta 100 litrede arowana besleyin. Tutarsız ve dengesiz bir yaklaşım. Boş işler. Beslediğiniz balıkları bu kadar hızlı değiştirir ve yanıltıcı bilgi verirseniz tabi ki eleştirilirsiniz.[:devil:][/QUOTE] bilemiyorum hocam belki benimki hobiden çok zevk işidir [:devil:]

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 15:26
[QUOTE=Memo45] bilemiyorum hocam belki benimki hobiden çok zevk işidir [:devil:][/QUOTE]
Zevkinizi bilemem. Doğru söyleyip söylemediğinizi de bilemem. Burası belli kuralları ve ilkeleri olan bir hobi platformu olduğuna göre kafanıza göre canlılarla ilgili düzenlemeler ve değişiklikler yapma zevkinizi kimse hoş karşılamaz. Bir süre sonra insanlar size yardımcı olmak istemeyecektir.[:D]

Hobinin sözlük tanımına bakmanızı öneririm. Her gün akvaryumunuzdaki canlıları değiştirmek ne hobi ne de zevk olamaz.

Beğenenler: [T]254597,Tranb[/T]
+1: [T]253994,Tataaa4325[/T]

Memo45Çevrimiçi

Memo45Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 15:49
[QUOTE=GhostKoi]
Zevkinizi bilemem. Doğru söyleyip söylemediğinizi de bilemem. Burası belli kuralları ve ilkeleri olan bir hobi platformu olduğuna göre kafanıza göre canlılarla ilgili düzenlemeler ve değişiklikler yapma zevkinizi kimse hoş karşılamaz. Bir süre sonra insanlar size yardımcı olmak istemeyecektir.[:D]

Hobinin sözlük tanımına bakmanızı öneririm. Her gün akvaryumunuzdaki canlıları değiştirmek ne hobi ne de zevk olamaz.[/QUOTE] bir yerde haklısınız bir yerde kimse kimsenin zevkine karışamaz.

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 22:15
[QUOTE=Memo45] bir yerde haklısınız bir yerde kimse kimsenin zevkine karışamaz.[/QUOTE]
Keyfinizin kahyası değilim. Evet kimse kimsenin zevkine karışamaz fakat pekala "[B]zevkiniz[/B]" eleştirilebilir.