ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9700
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 53 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5545 [1.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
257 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
04 Ağustos 1972
İl:
Antalya
Meslek:
Tıp Doktoru-Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
Anlaşılıyor ki Bugün bir çok kişi için zor bir gündü . Hadi yatın isirahat edin. Ben öyle yapacağım. Nasıl olsa yarın devam ederiz.[;)]
Betta Filtre
[QUOTE=LionelMehmet10]

Herkes farklı bir sey soyluyor hocam[/QUOTE]
O zaman, bu saatte ve grip olmama rağmen biraz daha açıklayıcı olayım, yarın okursunuz:

Bettanın oksijen için filtreye falan ihtiyacı yok. @fishhyy bunu diyor zaten. Yeter ki su temiz ve uygun koşullarda olsun. Kullanmakta olduğunuz iç filtre her durumda aşırı akıntı yapar ve B. splenders gibi bir balığı yorar. Filtreye yakın durmasının nedeni de bu. Suyun bakımını, değişimlerini düzenli yapıyorsanız ve bolca da bitki varsa filtreye bile gerek olmayabilir. Kullanacaksanız akıntı yaratmayan bir filtre daha uygun olur. Size önerilen modeller de olur, kendinden motorlu dophin sf 16-34 gibi de olur, Küçük bir askı filtre de olur. Olur yani, dert etmeyin. İyi geceler.
Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
Anlaşılan satıcılar daha dertli.[:D] Bu, hobiyse, para kazanma dürtüsüyle üretim yapılmaz.

Forumda ürün satışa koyduğumda her zaman piyasanın çok altında fiyat belirlemişimdir. Yine de çoğunlukla alıcı çıkmamıştır. Üstüne basa basa il dışı göndermiyorum, elden teslim yazmama karşın hep aksi yönde talepler ve ısrarlar olmuştur.

Ne zaman ki ücretsiz demişimdir, elimdeki ürün kapanın elinde kalmıştır.

Bir keresinde piyasanın çok çok alında 50 tane helena satışa çıkardım. Bir kişi hepsini toptan almaya kalktı nedense. [:D]Vermedim. Sonra ilana ekledim tek seferde 10 dan fazla vermiyorum diye.

Alım yaparken daha önce alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım 3-4 siteyi kıyaslayarak alırım. Petshopsa dükkanın kondüsyonuna bakarım. Canlı alacaksam hiç üşenmem tanıdık balık çiftliğine sorar da giderim. Bizde hikaye çok. Uzar gider...
Betta Filtre
[QUOTE=LionelMehmet10]Hala napıcam bilmiyorum... [x(][/QUOTE]
Size mantıksal gerekçelerle ve kaynak link gösterilerek detaylı açıklama yapıldı. Hala naapıcaanızı bilmiyorsanız algılamada bir sorununuz olabilir. İyi bir uyku çekin, yarın sabah konuyu tekrar okuyun.
Betta Filtre
[QUOTE=LionelMehmet10]

Merhaba Hocam öncelikle akvaryum 25 litre sorun da bettamın sürekli fotoda gösterdiğim gibi filtreye gidip yaslanması orda durması bunun sebebini arıyordum aslında..[/QUOTE]

Konuyu biraz açıkça ifade edecek olursak:

İç filtre çoğunlukla Şelale/askı filtreyle karıştırılır. Mekanik filtrelemede işe yarayabilir faka suyu fazla hızlı çevirdiğinden asla verimli ve yeterli biyolojik filtreleme yapamaz. Nedenini kavramanız için: https://www.akvaryum.com/ic_filtre_neden_dis_filtrenin_yerini_tutamaz_makaler_22_938.asp
Küçük tanklarda yarattığı akıntı balığı yorar ve sizdeki gibi kendine çeker. Uzun vadede sağlığını bozabilir, ölümüne yol açabilir.

Uygun ebatta askı filtre ya da pipo/sünger filtre sizin için en uygun olandır.
Japon Uyku Sorunu
[QUOTE=Güçlüjapon]Hocam yüzeyden hortumlama yapıyor. Oksijen azlığıyla alakalı[/QUOTE]
Belki de küçük tankta azot zehirlenmesi yaşıyordur, ya da başka bir sağlık sorunu vardır. Bilemeyiz.
Akvaryumda Japon Şemsiyesi Kullanımı
Katılıyorum, yapraklar suda gelişmez ve çürür. Fakat sap su içinde kalabilir. Bitkinin durumuna göre bu da 20-150 cm sap boyu demek. Suyu arıtmada çok da faydası olur.[EDIT]GhostKoi,2025-12-12 19:42:34[/EDIT]
Japon Uyku Sorunu
Ortam koşullarına bağlı olarak japon pekala dışarı atlayabilir ya da zıplayabilir, fakat konu bu değil. Zaten kapak var. Suyu doldurabildiğiniz kadar doldurun.

Uyurken ters noktada sabit kalması iç filtre akıntısının fazla gediğini düşündürüyor. Filtreyi dibe batırmak değil de, biraz aşağı konumlandırmak debiyi azaltarak bu konuda yarar sağlayabilir. Filtre debisi kaç? 30 l yi öyle saatte 8-10 kezden fazla (250-300 l/s) çeviriyorsa elbette rahatsız edecektir. Onun yerine sünger filtre daha işlevsel olur.
Yeni Akvaryum
Merhaba, Koray bey, hamburg filtreyi anladım da kafa motoru diyince ciddi ciddi bir şey sandım. Ya da dalga motoru olabilir diye düşündüm. [^_^] Debisi kaç, hava motoruna bağlamadan da pipoyu yeterince çevirebiliyor mu? Toplam filtre maliyeti ne oluyor o zaman?

Ben yine de bu tank için yeterli bir dış filtreye yardımcı unsur olarak düşünürüm bunu.
Kafa Motoru İle Pvs Boru Arasina
Aynı motorun compact plus 5000 eski modelini yıllarca dış mekanda kullandım. O kadar ses ve titreşim yapmıyordu. Zemine vantuzlarıyla yapıştığında pek sorun yaratmıyor. Pvc boru gibi sert bir bağlantı sesin kaynağı olabilir. Ben uygun çapta esnek bahçe hortumu kullanıyordum, bir de öyle deneyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.