80x40x42h+10h 4mm camdan -Yeni Resimler 2. sayfada - Arka Fon
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
kapağı açıkken sump'ın üstten görünümü, filtre giriş çıkışları, ısıtıcı...
Temizlik konusunda problem oluyor mu? Yani filtre görevini tam yapabiliyor mu?
Siz dip çekimlerinde fln çok uğraşıyor musunuz?
4. sayfadaki videodan ve resimlerden anlaşılmıyor sanırım tekrar çekerim. Foto makine serviste gelir gelmez çekeceğim. Lepistesleri çekelim derken buharı ile makine arızalandı.
Açıkcası temizlik olarak 2 haftada bir filtreyi temizliyorum aslına bakarsanız ayda birde olabilir ama dışkıların suya iyice karışmaması için ben iki haftada bir temizliyorum.
Dip temizliğine gelince 1000lt lik bir motor kullanınca oluşan ufak akıntı ve filtreye suyun nerede ise tamamını zeminden çekince dipte daha en ufak pislik biriktiğini göremedim. Çok ufak toz gibi bişiler oluşuyor oda kullandığımdan beri bu gün dip çekimi yapayım dedim tatile gideceğim için o şekilde gördüm yani dip çekimine gerek kalmadı benim için. Kum 2-3 cm yüksekliğinde silis ve dere kumu karışımı. Birazda salyangozlar için kalsiyumlu kum var o da bir iki avuç kadar. Belki toz sandığım şeyler kalsiyumlu kumdur çünkü 1mm den daha inceydi.
Yemleme çok önemli dip çekiminde sanırım ben genel olarak pul yem kullanıyorum bazı öğünlerde dibe çöken yemlerden tercih ediyorum ve tüm yemler en fazla 2 dkkada balıklar tarafından bitirilmiş oluyor.
Şimdilik bir tane oda kötü çıktı makine eskisi gibi net çekmiyor nedense ayak ile çekmeyi denerim. Bu gün midye ekledim akvaryuma 8 tane hastalaıklara engel olmak için. Bakalım faydası olur inşallah.
İlaç mı koydun neden öldü ki? Bendekiler ölmez inşallah hayırlısı ikisi durgun açılmadı ama öldümü bilmiyorum geceleri evdekiler açık görmüş ama gizli takılıyor esrarengiz midye:P
Yeni resimler:
Çok teşekkür ederim. Hevesle yaptığım ilk akvaryumum bu hali ile gözümde bir sürü eksiği var bir daha yapabilirsem o eksiklikleride gidereceğim.
Herkese böyle bir akvaryumda japon balığı bakmayı dilerim:PPP
Çok güzel olmuş.Elinize sağlık.Çıkma camların çöpe değilde böyle güzel bir akvaryuma dönüşmesi de ayrı bir keyif.Keyifli hobiler dielrim.
Teşekkür ederim. Pimapencilerde o kadar çok çıkma cam varki sökerlerken istediğinizde alma diyeceklerini hiç sanmıyorum, hepimiz biraz temizleme ile bu camları kullanabiliriz. Tabi camın kesilme özelliğini kaybetmemiş olması lazım çok sararmışsa o cam tehlikeli bir hal alıyor, güneşten dolayı sertleşiyor.
Kısa bir teknik bilgi oldu sanırım yararlı olacaktır.