80x40x42h+10h 4mm camdan -Yeni Resimler 2. sayfada - Arka Fon
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sonunda akvaryum yerini aldı:)))) Suyu 5lt bidonla doldurmak ne zormuş yahu:P
İlk olarak salyangozları ekledim ki doğallığı ve suyu hazırlasınlar diye, bakalım görevlerini nasıl yapacaklar(Forumdaki Burak arkadaşından temin ettim, yavrular gerçekten sağlıklı ve güzellerdi:)).
Aşağıda fotoğraf ve videolarını bulabilirsiniz.
Akvaryumun tasarımının en önemli özelliği akvaryumdan dışarı sadece bir tane elektrik kablosu çıkmaktadır herhangi bir döküntü tabir edilebilecek durum 0. İçeride bir buattan tüm elektrik dağılmaktadır ve cihazları ayrı ayrı kapatabilmek için her cihaza bir buton bağlanmıştır.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=bdeelorjOdE[/VID]
En son resimde tepe sumptan gelen suyun debisinin yarattığı oksijenlenme açıkca görülmektedir. Akvaryum sesini azaltmak için su tamamen hazır olunca hava filtresini en alt kademede görüntü vermesi için kullanacağım. Filtreye zeolit ve karbon dezenfektanları temizlemek için konulacaktır.
Hemşerim eline koluna sağlık çok süper olmuş harikaaa .. başarılarının dewamını bekliyoruz :) sağlıklı balıklar beslemeni diliorum :)
Ahmet evet japona devam. Eski japonları buna alacağım ve ölenlerin yerlerine yenilerini ekleyeceğim. Her türden 1 veya 2 balık koyuyorum. Toplamda 14 japon en fazla düşünüyorum. Tabi japonlar büyüyünce 2 sene sonra kadar bir akvaryum daha yapıp ayırmayı planlıyorum.
Muratcan kardeşim teşekkür ederim. Demiştim sıfır döküntü olacak diye:))) Ufak bitkileri çok sevdiğim bir kardeşim verdi onlarıda ekleyince bakalım nasıl olacak. Diplere beyaz quarzt kum ekleyeceğim ve bitkiler yerini alacak.
:))) motorun sesi hava motorunun sesidir:) Aslında o kadar çok değil de elimdeki fotoğraf makinesinin (fujifilm) uzaktaki sesleri bile net alabilmesi için mikrofonu çok duyarlı yapılmış. Bende farkettim ama sesi videodan kesmeye üşendim:)))) İdare edin artık.
Balıkların birindeki mantarı ve diğerindeki iç paraziti geçiremedim şimdi ayrı akvaryumdalar iyileşsin ve akvaryum biraz canlansın yeni resimlerini koyacağım.
Bu gün bir tane devirdayim dip süpürgesi yaptım kendime onuda koyarım.
Anladım hocam sağolun sağşıklı balıklar inşallah
Sağlığına bir kavuştursam sağlıklı olacakta:))) 2 anesi karantina tankında ayrı duruyor, pazar günü eminönünden uygun ilaçları alacağım. Eczaneden temin ettiklerimle bir yere kadar oluyor. Aldığımda balıkların hasta gelmesi beni çok uğraştırdı açıkcası japondan anlamadığımdan hasta aldığımıda 2 hafta sonra anladım. 8 tane balıktan 3 ü ne yazıkki öldü. 2 tanesinide büyük ölçüde düzelttim ama tam geçmedi ana tanka koyunca diğer balıklar saldırıyor. 3 tanesi sapa sağlam olarak yaşamına devam ediyor.
Durum bundan ibaret işte...
yürekten tebrik ettim. Ama bundan sonra askere git gel akvaryum işimiz oldumu camlarımızı kapıp gelicez kapına kurtuluşun yok baştan söyleyim :D
Gerçekten bir daha tebrik ettim allah kaza bela vermesin.
Saygılar