08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı
Gönderim Zamanı: 4 Saat 23 Dakika önce
[QUOTE=AbdullahKurcaduz]
Açıkçası bu seneki fuar hakkında bilgi alınca ciddi anlamda hayal kırıklığına uğradım.
Ülkemizde akvaryum hobisiyle uğraşan, [B]bitkili tank kuran, karides, ciklet, tetra, betta[/B] gibi türlerle ilgilenen onca insan varken; fuarda balık ve akvaryum kısmının neredeyse yok denecek kadar az olması gerçekten üzücü.
Sadece [B]Türkiye Lepistes Derneği[/B]’nin katılım gösterdiğini öğrenmek güzel ama bir yandan da düşündürücü…
Bu kadar geniş bir hobi alanının, koskoca bir fuarda sadece tek bir dernekle temsil edilmesi, sektörün ne kadar geri planda bırakıldığını gösteriyor.
Pet fuarları sadece kedi-köpek üzerine kurulu bir etkinlik olmamalı.
Akvaryumculuk da bu sektörün ciddi bir parçası. Üreticiler, ithalatçılar, mağazalar, hobiciler…
Hepsi bu işin içinde ama temsil anlamında sıfıra yakın bir katılım görmek gerçekten moral bozucu.
Umarım ilerleyen fuarlarda organizasyon firmaları bu eksikliği fark eder ve akvaryum-balık bölümüne hak ettiği değeri verir.
[B]Biz hobiciler olarak sadece izleyici değil, aktif bir topluluğuz ve sesimizin duyulması gerektiğini düşünüyorum.[/B][/QUOTE]
Fuarda stand kuranlar ile bu konuyu dertleştik.
Foruma katkı ve bilgi paylaşımı için rica ettim.
Ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.
Lepistes derneğinin Akvaryum.com üyelerine bolca selamı var..
Fuar 11.ekim de bitiyor .
Ziyaret etme imkanı olanların haklı taleplerini bizzat aktarmaları çok daha yerinde olur.
[QUOTE=Aguamentist]Geçtiğimiz sene gitmeyi düşünüyordum ama vazgeçmiştim.
Sadece Lepistes Derneği varmış.
Bu sene de aynı şekilde gitmeme kararı aldım.
Açıkçası ülkemizde birçok canlı ithalatçısı, üreticisi, ekipman üretici ve distribütörü neden katılmıyor anlam veremiyorum.
Mesela Kayapet, fuara masraf yapacağıma satacağım ürünlere %10 indirim yaparım demiş.
Öyle de yapmış.
Creaqua, OrionLed, Aqualed, Kles, Pleco Turk, CyrstalPro, Nixa, Akvared vs aklıma sadece bunlar geldi şu an..
Bu abiler de katılım yapsa, workshop'lar, eğitimler vs olsa...
Ürünleri sergileyip tanıtsalar.
İthalatçılar gelse tanklar kurulsa, network kazansalar...
Öbür türlü lepistes sergilemek bana çok mantıklı gelmiyor.
artAkua'yı tebrik ederim. Ben markayı ilk defa duydum açıkçası..
Bu da bir reklam, bir yerlere ulaşıyor burada olduğu gibi.
Çok yol kat etmek gerekiyor sanırım.
Bilmiyorum, ben mi yanlış düşünüyorum [:(]
[/QUOTE]
Yıllar evvel bahsettiğiniz gibi yapılırdı fuarlarımız.
Oliver Knot gelirdi workshop yapardı,
Japon ADA firması katılırdı..
Tekrar eski günlerdeki gibi olabilmesi için .
Bizim inatla katılmamız istemememiz talep etmemiz gerekiyor.
Açıkçası bu seneki fuar hakkında bilgi alınca ciddi anlamda hayal kırıklığına uğradım.
Ülkemizde akvaryum hobisiyle uğraşan, [B]bitkili tank kuran, karides, ciklet, tetra, betta[/B] gibi türlerle ilgilenen onca insan varken; fuarda balık ve akvaryum kısmının neredeyse yok denecek kadar az olması gerçekten üzücü.
Sadece [B]Türkiye Lepistes Derneği[/B]’nin katılım gösterdiğini öğrenmek güzel ama bir yandan da düşündürücü…
Bu kadar geniş bir hobi alanının, koskoca bir fuarda sadece tek bir dernekle temsil edilmesi, sektörün ne kadar geri planda bırakıldığını gösteriyor.
Pet fuarları sadece kedi-köpek üzerine kurulu bir etkinlik olmamalı.
Akvaryumculuk da bu sektörün ciddi bir parçası. Üreticiler, ithalatçılar, mağazalar, hobiciler…
Hepsi bu işin içinde ama temsil anlamında sıfıra yakın bir katılım görmek gerçekten moral bozucu.
Umarım ilerleyen fuarlarda organizasyon firmaları bu eksikliği fark eder ve akvaryum-balık bölümüne hak ettiği değeri verir.
[B]Biz hobiciler olarak sadece izleyici değil, aktif bir topluluğuz ve sesimizin duyulması gerektiğini düşünüyorum.[/B][/QUOTE]
Fuarda stand kuranlar ile bu konuyu dertleştik.
Foruma katkı ve bilgi paylaşımı için rica ettim.
Ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.
Lepistes derneğinin Akvaryum.com üyelerine bolca selamı var..
Fuar 11.ekim de bitiyor .
Ziyaret etme imkanı olanların haklı taleplerini bizzat aktarmaları çok daha yerinde olur.
[QUOTE=Aguamentist]Geçtiğimiz sene gitmeyi düşünüyordum ama vazgeçmiştim.
Sadece Lepistes Derneği varmış.
Bu sene de aynı şekilde gitmeme kararı aldım.
Açıkçası ülkemizde birçok canlı ithalatçısı, üreticisi, ekipman üretici ve distribütörü neden katılmıyor anlam veremiyorum.
Mesela Kayapet, fuara masraf yapacağıma satacağım ürünlere %10 indirim yaparım demiş.
Öyle de yapmış.
Creaqua, OrionLed, Aqualed, Kles, Pleco Turk, CyrstalPro, Nixa, Akvared vs aklıma sadece bunlar geldi şu an..
Bu abiler de katılım yapsa, workshop'lar, eğitimler vs olsa...
Ürünleri sergileyip tanıtsalar.
İthalatçılar gelse tanklar kurulsa, network kazansalar...
Öbür türlü lepistes sergilemek bana çok mantıklı gelmiyor.
artAkua'yı tebrik ederim. Ben markayı ilk defa duydum açıkçası..
Bu da bir reklam, bir yerlere ulaşıyor burada olduğu gibi.
Çok yol kat etmek gerekiyor sanırım.
Bilmiyorum, ben mi yanlış düşünüyorum [:(]
[/QUOTE]
Yıllar evvel bahsettiğiniz gibi yapılırdı fuarlarımız.
Oliver Knot gelirdi workshop yapardı,
Japon ADA firması katılırdı..
Tekrar eski günlerdeki gibi olabilmesi için .
Bizim inatla katılmamız istemememiz talep etmemiz gerekiyor.
Beğenenler: [T]263701,Zuzu2446[/T][T]237281,AbdullahKurcaduz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]263701,Zuzu2446[/T][T]237281,AbdullahKurcaduz[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir