ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafasayan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2009 16:48
Son Ziyaret:
24 Şubat 2020 21:30
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa sayan
Doğum Tarihi:
25 Ağustos 1975
Yaş:
49
İl:
Çanakkale
Meslek:
İşçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa sayan

SON 10 MESAJI

Sarı prenses ve ıceman ile hangi canlılar beslenebilir
Mevcut balıklarının yanına paslı ciklet de ekleyebilirsin. Boyu s.p. ve icemanlere göre daha küçük bir ciklettir. Renk olarak da benim sevdiğim bir türdür ve size sorun çıkartmaz. Şöyle söyleyebilirim. Portakal prenses, beyaz kuyruk iceman ve paslı olan akvaryumumda sırasıyla en baskın olan portakal prenses, paslı ve beyaz kuyruk icemandir. Sanırım sizin akvaryumda böyle bir üçleme yaparsanız en baskın s.p., sonra paslı ve en sonda iceman gelecektir.

Eğer vatozun cikletlerinden ufaksa cikletler vatoza zarar verebilirler. Değilse sorun olmaz.

Midye pis diye tabir edebileceğimiz suları seviyor ve buradan besleniyor, akvaryum ortamındaki suyumuz temiz olması sebebiyle beslenme problemi yaşayabiliyor. Ancak ben de 1 yıl yaşayan midyede oldu. Burasıda ayrı bir konu. Çok tuz atmazsanız, akvaryuma çok müdahale etmezseniz sanırım ömürleri daha uzayabiliyor midyelerin.

Saygılarımla...
Cok zamaninizi almicam
Lütfen akvaryumunuza bir şeyler eklemeyi bırakın. Bırakın bir sistem oluşssun akvaryumunuzda. Her yeni bir şey eklediğinizde sistem çöküyor. Anlık düzelmeler görülüyor. Şu an sizin yaşadığınız gibi. Yarın öbürgün tekrar sürtünmeler başlayacaktır. Çünkü oturmuş sisteminiz yok. İlla akvaryumunuza bir şey eklemek istiyorsanız bakteri kültürü ekleyin. Akvaryumunuza sık sık müdahale etmeyin el sokmayın, dekor değişikliği yapmayın, kumu vs. karıştırmayın, hergün filtre temizlemeyin. Tavsiyem: mevcut iç filtreniz haricinde; hava motorunuz varsa bir pipo filtre alın, çalıştırın...Taaa ki filtreden su akışı kesilene kadarda filtreyi temizlemeyin. Bunu filtrede yararlı organizmaların oluşumu için yapacağız. Sadece sabredin ve birkaç haftada oluşacak döngüden sonra balıklarınızın keyfini sürmeye başlayın. mustafasayan2012-02-23 13:55:22
Arkadaşlar Çok Önemli Çok
Suyun sizi ve balıklarınızı rahatlatacak kadarıyla oturması-dengelenmesi birkaç gün sürer sadece. Fazla yemleme yapmyınki hem dışkı vesilesi ile hemde yem artıkları nedeniyle su değerleri çok etkilenmesin. İç filtrenizi haftada bir, iki haftada bir temizleyin sorun teşkil etmez. Ancak debi düşmesi yoksa dış filtreyi temizlemeyin. Bırakın 1 yıl temizlenmesin hiçbirşey olmaz. Temizlikle beraber sistem çöküyor ve herşeyin oluşması için yeniden beklemek gerekiyor.Temizliği yapan elyaf, süngerin vs.kendisi değil içlerine yerleşen faydalı canlı organizmalardır. Dip çekimi yapmayın, ya da yapıyor iseniz kum hiç karışmasın üstten pislikleri çektirin. Göreceksiniz tankınızdaki balıklarınız eskisinden daha mutlu olacaklardır. Ancak haftalık %30-40 su değişimlerinizi ihmal etmeyin. Bu da önemli. Bunları yaparsanız hiç sorun yaşamazsınız. Merak etmeyin. 
Arkadaşlar Çok Önemli Çok
Hiçbir şey yapma. Bırak akvaryum su düzenin otursun. Muhtemelen filtre temizliği, dip çekimi ve su değişimini aynı anda yaptın ve akvaryumdaki dengeyi bozdun. Birkaç gün elleme herşey yoluna girecektir. Bu arada balıklarınıza da birşey olmayacaktır merak etmeyin. Aşırı yemleme yapmamaya dikkat edin.

Şahsi kanım da şudur: Dış filtreler için söylüyorum debi düşmesi yoksa lütfen filtrelerinizi temizlemeyin, bırakın düzen sürsün gitsin. Bizim temizlik dediğimiz bize göre temizlik, balıklarımız içinse döngü bozulmasıdır.

Sizin için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ancak bence bizler akvaryumlarımıza sürekli müdahale ediyoruz ve kendi kendimize sorun elde ediyoruz.
Saygılarımla,
Balast sorunu
Kablonun ucunu bir miktar açın ve yerine itin. Zaten bir daha çeksenizde geri gelmeyecektir. Lehim yap diyen arkadaşıma da sormak isterim; nereye, nasıl ve ne için? Sadece soyulan kablo ucuna lehim diyorsanız ve kullandığınız kablo çok telli ise doğrudur yapmalıyız. Zaten yapmazsak balastta kablo giriş yerine çok telli kabloyu sokamayız(itemeyiz). Yok tek damar bir kablo ise başka bir şeye gerek yok. Kabloyu yerine itin yeter. Saygılar...
Ölümden döndü!
Allah kardeşimize acil şifalar versin. Çok üzücü bir olay.
Sarı Prenses Tankım'a Yeni Gelecek Üyeler Hakkında...
Arkadaşlar,
Yavrudan büyüttüğüm s.p.'lerimin(21adet, 6-10cm. aralığında) yanına portakal prenses, beyaz kuyruk iceman ve paslı siparişi verdim. (10'ar adet, 2-3cm. boyutunda olacaklar)Tankım 270lt. boyutunda. S.p.'lerimde cinsiyet ayrımı yapmadım. Yaklaşık 6 aylıklar.Şu an sadece 1 dişinin ağzı dolu. Diğerleride 1-2 ay içinde ağzını doldurur diye düşünüyorum.
Geleyim sadede.
1- Acaba ne kadar süre sonra s.p.'lerde ayırma (1e 4d) yapmam lazım. Yani gelecek olan yeni balıkların biraz büyümesini bekleyebilirmiyim yoksa gelecek yavruları tanka salmadan bu ayrımı yapmalımıyım.
2- Portakal prenses ile ilgili çok bilgi bulamadım. Balığın sert olduğu söyleniyor, ancak bana balığı gönderen arkadaş diğer balıklarla uyumlu yaşayacaklarını söyledi. Ne düşünüyorsunuz?
3- Mevcut s.p'ler gelecek yavrulara zarar verirmi.?
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Saygılar...
Sarı Prenseslerimin Yanına Hangi Tür/leri Seçmeliyim?
[QUOTE=vipcioglu]Red rubin sp ile uyumlu bir tür değil yanlız paslı daha uygun bir seçim olur. [/QUOTE]

Peki şeker pembe ile ilgili ne düşünebiliriz? Olabilirmi?
Sarı Prenseslerimin Yanına Hangi Tür/leri Seçmeliyim?
[QUOTE=vipcioglu]Mustafa bey o hacim anca 22 sp ye yeterli gelir,hatta onları bile zorlar.Bence 220 lt de en güzeli tek tür beslemek ama sıkıltım yeni bir tür daha istiyorum derseniz,sp lerinizi 1e4 dişi ayırıp bunların yanına yine aynı sayılarda iceman ekleyebilirsiniz.Demasoni gibi çok fazla yer sahiplenen bir tür olmadığı için rahat edersiniz.Boyutuda yine damızlık boylarda olmalıdır. [/QUOTE]

Zaten bu dediğim türleri eklediğimde/eklersem mutlaka s.p.'lerde ayıklama yapacağım. Dediğiniz gibi şu an için uygun. Ancak daha da büyüdüklerinde bile hacim yetmeyecektir. Aslında amacım birazcık yerlerinden çıkartıp dolaşmalarını sağlamak. Bunun için en uygun seçim iceman gibi görünüyor. Ancak Paslı ve red rubinde hala aklımda! Ama en çok da paslı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.