ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hagopik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2009 16:31
Son Ziyaret:
17 Nisan 2022 22:07
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Yüksel
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mbuna

SON 7 MESAJI

Tetrazonumun tedavisi için tavsiye
Ömer Bey merhaba,
 
1 sene kadar tetrazon deneyimim oldu.Tetrazonlar su değerlerinden çok çabuk etkilenir.  
 
Tetrazonunuzun hareketleri anormal derecede hızlıysa, hatta yüzerken akvaryumun camına çarpıyor ise, devamlı suyun üstünde nefes alıp vermesi hızlandıysa ve gözlerinde şişlik mevcut ise bakteriyel bir hastalık var demektir. Suyunuzun kalitesi bozulmuştur. Bu durum akvaryumdaki diğer balıklarınızı deneyimim olmadığı için nasıl etkiler bilemiyorum ama, diğer tetrazonlarınızında aynı duruma düşeceğini söyleyebilirim. Bunun en büyük nedeni kalitesiz yem kullanmanız, ama büyük ölçüde gereğinden fazla yemleme yapmanızdır. Özellikle eğer pul yem kullanıyor iseniz ve fazla yemleme sonucu, yemler bitirilmeden suya dağılıyorsa bu sonuç doğmuştur. 
 
Size bakteriyel hastalıklar için olan "Deep Baktodur Live" tavsiye edeceğim.
 
Öncelikle derhal suyun %30'unu değiştirin.  Sıcaklığı 29 dereceye çıkarın. Havalandırmanız bol ve güçlü olmalı daha sonra 1 lt akvaryum suyu için 1 damla ilaçtan damlatın. 2. gün ilacın kullanımında tuz ilave edin diye tarif eder, ama tetrazonlar tuzu hiç sevmez siz kesinlikle tuz atmayın. 3. gün yine 1 lt akvaryum suyu için ilaçtan 1 damla damlatın. 4. gün ise ilaç damlatmadan sadece akvaryum suyunun %30'unu değiştirin. Bu 4 günlük süre zarfında kesinlikle yemleme yapmayın.Tedavi sonunda mutlaka balık vitamini kullanın.
 
Bu süreç içinde  kayıplarınız olabilir, amaç toplu bir kaybı önlemek ve mümkün olduğunca az kayıp vermektir. Daha sonra da balık sayınız çok ise azaltmanızı ve az yemleme yapmanızı öneririm.
 
Saygılarımla,
hagopik2009-11-30 10:53:27
450LT demasonu yanına?
Mete Bey, demasoni akvaryumuna duboisi koymayın. Beslenme şekillleri aynı, fakat demasoniler çok fazla rahatsız ediyorlar duboisileri. Birde benim görüşüm, görünüm itibariyle ikisi aynı akvaryumda hoş durmuyor. Demasoni ile flavus, saulosi,mpanga gibi türler beslemeniz çok daha iyi bir seçim olacaktır.
 
Saygılarımla,
Cafeye Tür Tavsiyesi
Berk Bey, kribensis olabilir.
Oscar'ımın Gelişimini Yavaşlatmak İstiyorum.
Emre Bey, balığın gelişimini yavaşlatmayı ve bunun onun daha çekingen olmasını sağlayacağını düşünmeyin. Ben daha önce yaşadım. O balığı verirseniz de, büyük ihtimalle kalan balıklardan biri onun yapısına bürünüp yine huzursuzluk çıkaracaktır.
 
Oscarlarla ilgili kişisel fikrim birden çok oscar'ın birarada bakılmaması. Uyumlu amerikan türleriyle karma tankta daha ılımlı oluyorlar. İlla astronot birden çok olsun diyorsanız da farklı türleri olabilir, 1 adet tiger'ın yanına 1 adet albino gibi. Ama en güzeli karma amerikan  tankında tek bir oscar.
 
Saygılarımla,
Gerçekten Çok Acı
Ömer Bey çok geçmiş olsun. Ancak özür dileyerek, neden ölü balıklarınızı özenle dizip resmini çektiğinizi anlayabilmiş değilim. Gerçekten hoş bir görüntü değil. Durumu daha  dramatik ve acı kılıyor. Buna benzer görüntüler forumda karşımıza çıkabiliyor. Beni gerçekten rahatsız eden ve anlam veremediğim bir eylem. İnsanın onca emekle büyüttüğü, sevdiği balıklarını, ölünce fotosunu çekip, yayınlaması çok tuhaf.
 
Saygılar...
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin

Bende yenilerdenim. Herkese merhaba. Tüm akvaryum.com üyelerine sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

nerden nereye geldik(yeni fotoğraf sayfa 2)
Nazım Bey, çok tebrik ederim. Harika bir akvaryum. Emeğinize sağlık.
 
Saygılarımla,

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.