ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ermanerke
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2008 00:20
Son Ziyaret:
23 Aralık 2014 23:20
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erman erke
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1977
Yaş:
46
İl:
Izmir
Meslek:
pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

Discuslarımın durumu kötüleşiyor

Tekrar merhaba ;

Dün akşam itibari ile blue cobalt ın kuyruk ve yan yüzgeçlerinin epey hasar gördüğünü gözlemledim buda epey canımı sıktı. Diğerlerini hazır tanka daha koymak istemiyorum. Parazit tedavisini 1 hafta sürdüreceğim. 1  Hafta sonrasında  sanırım daha iyi bir forma ulaşacaklardır.Blue cobaltı akşam tekrar gözlemleyeceğim. Yaraları pamucaklanmadığı sürece dokunmayı düşünmüyorum.Eğer pamucaklanma başladı ise mico fish ile banyo yaptıracağım. Ama blue nun durumu gerçekten canımı çok sıkıyor.
 
Yem konusunda pigeon dışındakilerin tepkisizliği devam ediyor. Pigeonda öyle iştahlı değil 1 hafta daha yemden kesmem uygun oluacakmıdır. Aslında dana yüreği , brokoli , sarımsak , supradyn karması bir mama hazırlayıp onu denemeyi düşünüyorum.
 
CANER BEY BLUE COBALT DÜN AKŞAM SAATİ İTİBARİYLE ARAMIZDAN AYRILDI. OTOPSİ SONUÇLARI CİNAYET SÜPHESİ DOĞURMAKTADIR. BÜTÜN BİR GÜN TAKİP EDEMEDİĞİM İÇİN NASIL GELİŞTİ BİLMİYORUM ANCAK AKŞAM BAKTIĞIMDA MUKKAZA DAN ESER YOKTU. DİĞER İKİ BALIK ŞUAN GAYET SAĞLIKLI YEM YEMEYEDE BAŞLADILAR
 
HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE.
ermanerke2008-03-13 09:23:57
Discuslarımın durumu kötüleşiyor
Flagyl parazit türevleri için kullanılan bir ilaç haklısınız biliyorum. Nihayetinde antibakteriyel bir ilaç olduğundan mukoza onarımında yada yaranın ilerlememesi için faydalı olurmu acaba diye düşünmekten kendimi alamadım. Parazit yada stres yanlış hatırlamıyorsam vücudun kendini onarmasına engel olabilecek nedenler. Epey oldu ben biraz uzak kaldım bu konulara o nedenle bazı şeyleri eksik yada yanlış hatırlıyor olabilirim beni yanlış anlamamanızı rica ederim. Flagyl ile ilgili düşüncemde sadece süreci hızlandırabilirmi acaba diye düşünmemden kaynaklanıyor.
Discuslarımın durumu kötüleşiyor
Caner bey bilgiler için teşekkür ederim. Dün akşam itibari ile balıkları ayağa kaldırmayı başardım. Akvaryumun ısısı 28 derece sabit. Cumartesiden beri su değişimi yapmıyordum. yukarıda belirtmiştim yeme tepki vermediklerinden ötürü yemlemeyide kesmiştim. Dipte kalan yem parçaları olmadığından  nitrat oluşumunuda bir nevi engellemiş oldum. Karantina akvaryumu ufak olduğundan su ile fazla oynamamaya özen gösteriyorum ki değerleri bir anda alt üst olmasın diye. Pigeon blood yüzgeçlerini açtı ve normal bir forma kavuştu. Snakskin de aynı durumda ancak zaman zaman renk değişikliği gösteriyor onuda karantina akvaryumunun küçük olmasına veriyorum ,  ancak kobalt blue dün akşam eve geldiğimde kötü gözüküyordu, rengi resmen parlement mavisi gibi olmuştu. Isıtıcının yanında su seviyesinde bir yaprak gibi duruyordu. Akvaryumdan aldığım 5 lt su ile ayrı bir yerde ona flagyl banyosu yaptırdım. Banyo esnasında rengi ve formu normale döndü daha sonra tekrar karantina akvaryumuna aldım. Balıklar ithal sizinde söylediğiniz gibi işte asıl beni uğraştıran bu kısmı. Dün akşam su değişimi yaptım %30 kadar, 2 litrelik pet şişenin dibini delerek akıtma usulu ile azar azar ilave ettim yeni suyu balıkların üçünüde toparladığımın sevincini yaşarken ilerleyen saatlerde başka bir sıkıntı ile karşılaştım. İşte asıl canımı sıkan olay bu oldu. Snacskin diğerlerinden iki kat büyük aşağı yukarı ve kuru yem yemiyor. kobalt blue yu tedaviden sonra tekrar tanka koyduğumda herşey normaldi ancak 1,5 saat sonra kontrol ettim ne göreyim snackskin tarafından kötü darbeler almış mukoza tabakasında yer yer hasar var. Bu darbeler sonucunda tekrar strese girdiğini gördüm. Hemen tül bir paravanla ayırdım onu, şimdi akvaryumun bir köşesinde blue diğer köşesinde snacskin ve pigeon var pigeon kuru yeme tepkili yemeye başladı ancak dediğim gibi snack kuru yem yemiyor. Burda sanırım Caner beyin söylediği bakteri olayı devreye giriyor. blue için flagyl banyasuna devam etmeyi düşünüyorum mukozayı onarmasına yardımcı olurmu yoksa farklı bir yolmu izlemeliyim görüşmek üzere..
Discuslarımın durumu kötüleşiyor
Selamlar ;
 
Yaklasık üç sene önce akvaryumlarımı tasfiye etmiştim, ama 20 sene kadar bu hobiye gönül verdiğimden ötürü içimi her gün kemiriyordu ki 2 hafta önce tekrar başladım. 1995 yılından beri discus beslerdim, bu sefer tanganyika akvaryumu oluşturma kararım vardı ve bir kaç çeşit balıkla başladım. Taki geçen perşembe günü discusla yüzleşene kadar. Akvaryumcuda bakınırken küçük bir tankta üç tane discus gödüm bir snak sckin, bir tane blue diamon dedi ama bence cobalt blue , bir tanede pigeon blood. Üçüne çok uygun bir fiyat söyledi ve bende hemen aldım. Aklımda yokken böyle bir alış veriş yapmak zorunda kalmak hazırlıksız yakalanmaktan başka birşey değil. Nedenini hepimiz biliyoruz ,evde onlar için hazırlanmış ne bir ortam nede su şartları mevcuttu. küçük karantina akvaryumuma koydum onları, oturmamış bir suya . İkinci gün akşamı pigeon un kafadan kuyruğa kadar vücudunda arpacık şeklinde sarımsı noktalar oluştu , kuyruk ve yüzgeç formu bozuldu. cobalt blue da form olarak düştü yeme tepki vermiyorlar. Cuma akşamı 20 litrelik damacanaya dış filite bağladım acil olarak su hazırlayabilirmiyim diye filtre de torf ve amerikan reçine var. Cumartesi günü o damacana dan aldığım su ile akvaryumun suyunu %50 oranında değiştirdim ve ilave olarak sıvı torf kullandım. Suan yemlemeyi kestim, yeme tepkisiz olduklarından dolayı dibe çöken yemler suyu daha fazla bozmasın diye. Bu gün itibari ile balıklar stresli gözüküyor. Blue olnın renkleri koyulaştı  sürekli ısıtıcının yanında ve su seviyesinde duruyor , pigeon da saklanmakta bu iki balığın vücut formları iyi değil yüzgeçler kısık, snack skin ise bunlara oranla daha iyi durumda. Acil olarak bakşa ne yapmam gerekiyor arkadaslar yarıdım ederseniz su balıkları kurtarıp ileriki günlerde yeni discuslar almak istiyorum. Tanganyikaları aldıktan sonra zaten dicus tan başka balık besleyemeyeceğim gerçeğini bir kez daha anladım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum hepinizi discus sevgimin  olanca ateşi ile kucaklarım.
 
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler....

ermanerke2008-03-10 08:37:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.