ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekimekadar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2024 02:15
Son Ziyaret:
02 Eylül 2024 00:12
Toplam Mesaj:
9 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Said
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Said

SON 9 MESAJI

Sizce Akvaryum Tasarımım Nasıl Olmuş
Çok sade, dingin bir tasarım olmuş, hoşuma gitti. Sadece arka plan tek renk olursa daha da güzel duracağı kanaatindeyim. Belki bir de iç filtreyi kapatacak uzunlukta bitkiler?[EDIT]ekimekadar,2024-08-15 23:21:35[/EDIT]
Kaya Tespit Başlığı
İlgili videoda da sorulmuş ancak cevaplanmamış. Acaba ülkemizde doğal olarak bulunan bir tür mü onu merak ediyorum. Eğer ithal bir şeyse zaten zor.

*GÜNCELLEME*

Biraz daha araştırdım, görsel aramanın da yardımıyla o şekillerin kaya değil ağaç olduğu sonucuna vardım arkadaşlar. ''Driftwood'' tekniği ile bu şekilde benzersiz tasarımlar oluşturuluyormuş. Aynı teknikle hazırlanmış bir başka tasarımı da aşağıya bırakıyorum.

[URL]https://aqualibs.com/aquascaping-guide/how-to-make-nature-aquarium-iaplc-2020-rank-1-eden/[/URL]

Eseri yapan kişi kireç kayalarının zamanla aldığı halden etkilendiğini söylüyor. Mağara sarkıtları vs de bu şekilde zamanla eriyen kireç taşı sayesinde oluşuyor. O görüntünün sebebi bu. Maalesef akvaryum/teraryum ortamlarında kireç taşı kullanılamıyor ama.[EDIT]ekimekadar,2024-08-15 22:20:28[/EDIT]
Kaya Tespit Başlığı
Merhabalar,

Bazı zamanlar izlediğim çeşitli videolarda denk geldiğim kayaların ismini/özelliklerini merak ediyorum ancak çoğunlukla sonuca ulaşamıyorum. Bu sorunu yaşayan başkaları da vardır diye düşündüm ve böyle bir başlık açmaya karar verdim.

İlk olarak ben başlayayım. Aşağıdaki shorts videosundaki kayanın türünü ve özelliklerini merak ediyorum. Ülkemizde bulunur mu? Doğadan elde edebileceğimiz bir şey midir?

[URL]https://www.youtube.com/shorts/fX8eLPhTZbE[/URL]

[URL]https://www.youtube.com/shorts/coUmspV-DsE[/URL]

Videoya tıklamak istemeyenler için örnek resimler;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249199/150820241736581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249199/150820241736591.jpg[/IMG]

Siz de sormak istediğiniz kayaların resimlerini/videolarını atın, beraber bilgilenelim. Şimdiden teşekkürler[EDIT]ekimekadar,2024-08-15 17:39:41[/EDIT]
Doğadan Parça Toplama
[QUOTE=KaanE]Bu springtail ve isopodların boyutu ne kadar? Benim böcek fobim var. Bunları akvaryumda görürsem akvaryumu değil kıtayı terk ederim :) [/QUOTE]

Sprintailler karınca boyutunda, isopodlar serçe parmak boğumu kadar. Ama genellikle kuytu köşelerde duran hayvanlar, pek gözünüze çarpmaz.
Doğadan Parça Toplama
[QUOTE=Rafayel][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199205/130820242303001.jpg[/IMG]

Şubat'ta Bir kaç sukulent, rastgele kalp yapraklı otlar ve ağaçlardan topladığım mosslarla kurmuştum. İçerisinde yine bahçeden bulduğum isopodlar var ve üremeyi başardılar. Haftada bir bira mayası ile yemliyorum onları da.
İlk halini bulmaya çalışacağım.[/QUOTE]

Güzel bir deneme olmuş hocam, sağlıkları da epey yerinde gözüküyor. Evde 3-4 değişik kavanoz/geniş kase türevini gözüme kestirdim, yarın topladığım malzemelerle farklı denemeler yapacağım. Tecrübe kazana kazana ilerleyeceğiz artık. Bu konu da tecrübelerimizi paylaştığımız bir yer olabilir, forumda bu konuda tutmuş bir başlık bulamadım çünkü.
Doğadan Parça Toplama
[QUOTE=Azizdurdenn]
Facebook üzerinden satılıyor. Yaz aylarında gönderim yapmıyorlar ancak sonbaharda gönderim yaparlar. İsopodlar ve springtailler çürükçül canlılardır, küf vs. oluşmasını engeller ve görüntüleri hoş duruyor. Bir çok rengi var, bizde genelde tesbih böceği denir top haline geldiği için bazı türler top haline gelir bazı türler gelmez. [/QUOTE]

Proje olarak tamamen doğadan elde ettiğim materyal üzerine yoğunlaşacağım. Resimlerini hafızaya attım, umarım toprağı biraz eşeleyerek denk gelebilirim.
Doğadan Parça Toplama
[QUOTE=Azizdurdenn]
Ben teraryumlar da isopod ve springtail kullanıyorum temizlik ekibi olarak.
Aşırı zor değil havalandırmayı iyi yapmanız lazım ve nemli olmalı. [/QUOTE]

Bu konularda bilgi verebilir misiniz? Temizlik yosun konusunda mı gerekiyor yoksa küflenme vb durumlar için mi? O canlıları nereden bulabilirim?
Doğadan Parça Toplama
[QUOTE=KaanE]Yakın zamanda aynı şeyi ben de yapıcam.[/QUOTE]

Konularınızı inceledim, aynı şeyi yapmak istiyormuşuz. Yaklaşık 4-5 saattir çeşitli kaynakları ve örnek videoları inceliyorum. Yarın ben de bir doğa yürüyüşüne çıkacağım Göktürk taraflarında. Göletin etrafından toparladığım bitki ve malzemeleri paylaşırım. Doğadan dal toplamak ve bunları steril hale getirmek için epey zaman ve emek gerekiyor sanırım, izlediğim videolardan bu sonucu çıkardım ancak bitki ve kayaları adapte etmek daha kolay.
Doğadan Parça Toplama
Herkese merhabalar,

Youtube'da özellikle teraryum-palidaryum içerikleri üreten yabancılar arasında popüler bir akım bu. Adamlar otoyol asfaltının kenarından ot söküp akvaryumlarında-teraryumlarında şahlandırıyorlar. Park bahçelerden çeşitli kayalar, dallar, topraklar, yosun ve bitkiler alıp mükemmel ambiyanslar elde ediyorlar. Dalına 40-50 lira istenen moss türü yosunları göl kenarındaki taştan söküp poşetine atıyor adam.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KR2Lo0rOF7g&list=LL&index=5[/VID]

Aramızdan bu tür çalışmaları olan var mı? Nerelerden elde ediyor, nelere dikkat ediyor, temizliğini hangi yöntemlerle çözüyor merak ediyorum.

İyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.