ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
battalll
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2024 16:58
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2024 18:59
Toplam Mesaj:
18 [0.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Maverick

SON 10 MESAJI

Çürümüş Bitkileri Yiyen Canlılar
[QUOTE=Hidro Dinamik]Zemindeki tüm çürüyenleri yemesi zaman alır, su yinede hızlı şekilde bozulur. En iyisi sizin toplamanız. Dip çekimiyle, cımbızla veya balık kepçesiyle havalandırıp grup halinde toplayabilirsiniz.

Zebra elma salyangozları bütün bitkileri yiyor da altın elma salyangozlarının bir kaç bitkiyi yediğini duydum o kadar.
Duyduklarım limon, tütün, gül. Deneyimlediklerim arasında su mercimeğide var. Elodea, anubias, java fern, tilki kuyruğu, lepistes otu, rotala, bacopa, moss ve su marullarıma daha bir zararları olmadı.

[/QUOTE]

O zaman çürümeye başlayan bitkileri kendim alacağım Salyangoz olarak da elma değil de nerite saltangozu alsam nasıl olur? Nerite salyangozlarının görünüşleri daha çok hoşuma gidiyor.
Çürümüş Bitkileri Yiyen Canlılar
Akvaryumu kurarken hata ettim ve tohumdan çimlendirme yaptım, haliyle 1 2 ay sonra çürümeye başladı. Bunları yiyecek canlı öneriniz var mı? Elma salyangozu dediler fakat sağlam bitkileri de yiyor dedikleri için biraz çekindim açıkcası. Karides de akvaryumda transgenetik tetra olduğu için koymama taraftarıyım.
Akvaryum Tavsiyesi 30-45 L
[QUOTE=isodem]Herkese Selamlar,
Kızım balık beslemeye çok heveslendi ben de küçük akvaryum arıyorum 30-45 L arası model arıyorum. Nasıl bir set almalıyım sessiz otomatik temizliği kendi yapacak bir ürün tavsiyeniz var mı ? Desteklerinizi rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden[/QUOTE]
Küp şeklinde akvaryum bulursanız görünüş olarak daha güzel durur, öneririm.

Taban: Tabana siyah hagen denilen bitki kumundan koyabilirsiniz.Ortalama 8 litre size yetebilir.

Bitki: Anladığım kadarıyla hobide yenisiniz. Eledoa, Tilki Kuyruğu, Çınar bitkileri hem hızlı gelişir hem görsellik açısından iyidir. Ayrıca bitkiyi fazla tutmanızı öneririm.

Filtre: Sunsun Hw 602b veya 603b. Dış filtre hem en kaliteli yol hem de sessiz çalışıyor. Ayrıca şelale filtre de olabilir.

Aydınlatma olarak bütçeniz varsa özel nano akvaryumda için armatürlerden alabilirsiniz, yoksa da Philips'in tasarruflu ampulleri var 23 watt'lık. Öneririm.

Canlı olarak nerite salyangozu, karides ve lepistes olabilir. Nerite salyangozu ve karidesler bitkiler üzerindeki yosunları yiyecektir. Bu arada lepistesler karides yavrularını yiyebilir güzel bir tetra sürüsü de koyabilirsiniz.

Aynı Tankta Japon Balığı Ve Lepistes Üretmek
[QUOTE=Asterophysus bat]Merhabalar lepistes üretimi hakkında konumun altına atılan videoyu izledim 70-100 litre arası bir tankım var hem japon balığı hem lepistes üretmek istiyorum aynı tankta lepistesi üretmek kolay yalnız japon balığı zor bu ikisi aynı tankta üretilir mi üretilirse neler yapmam gerekir ?[/QUOTE]
İki tür için farklı akvaryumlarda üretim yapmanız gerekir.
Filtresiz Karides Besleme
Birkaç gün internet erişimimde sıkıntı vardı ve foruma girdiğimde çok şaşırdım. Ben aklımdaki işi sorup kısa bir açıklama isteyerek oluşturdum başlığı fakat burada maliyet ile ilgili tartışma büyümüş. Her neyse zaten olay kapandığına göre konuya dönelim. Kum eklemeye karar verdim çünkü anaerobik bakteriler burada yaşıyormuş. (Hatan varsa düzeltin lütfen) Bitki olarak moss u karidesler sevdiği için dedim, yanına elbette çınar ve eledoa gibi bitkilerden ekleyeceğim. Bir de su üstü bitki eklerim. Filtreye gelince gerçekten de riskli bir iş bunu kabul ediyorum, ama döngüyü oturtmayı başarırsam güzel şeylerin olacağını da düşünüyorum. Kuruluma başlayınca gelişmeleri atacağım.
Filtresiz Karides Besleme
[QUOTE=KAAN BULUNUR. ]
20 litre de mi bekleyeceksin? [/QUOTE]

olursa evet 20 litre
Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:)
[:)))]2024'ten merhaba [:)))]
Sabahtan beri 12 sayfayı da merakla okudum ve uzun zaman sonra yazmamak için kendimi zor tuttum. Gerçekten o kadar emek verip kurmuşsunuz ki kendime bu işe ben de koyulmalıyım dedim. 20 litre ile sizin kurduğunuz sisteme özenerek bir tane de ben kuracağım [:)))]
Filtresiz Karides Besleme
[QUOTE=KAAN BULUNUR. ]
Gönül ister 1 ton da beslemek. 20 litre de tartışmasız beslenir. Tabii ki daha büyük akvaryum daha iyi. Ben öyle demek istemedim. Şeyda hanım, bir kaç beyefendi'nin konularını araştırdım. Ve Yapılabilir olduğunu gördüm. Herkes 5,6 litre fanusa ses çıkartmaz iken 20 litre bol bitkili bir akvaryum?
Dalga geçmek anlamında değil ama benim maddi sıkıntım var. Yani Pipo filtre ve hava motorunu bile almak için 10 günlük okul harçlığımı biriktirdim. Günlük 10 tl parayı dedem veriyordu. Annem babam ayrıydı. Şuan Allah'a şükür param olmaya başladı ve ailem barıştı. Sizi bu konuya davet etmek istemem ama bu durum hiç de çekilebilir değil. [:(][:x][/QUOTE]

Benim de lisedeyken ilk betta tecrübem geldi aklıma :)
Bu başlığı zaten 5 litrede besleyenleri gördükten sonra açtım, ( https://www.akvaryum.com/Forum/sheydanin_minik_karides_dunyasi_k981019.asp ) yani canlılara "işkence" için 20 litrede bol bitkide besleyemem. Her neyse kum olarak REEFLOWERS ICELAND BLACK SAND (1-2 MM) alıp kuruluma başlayacağım. Bitki olarak da önerilere açığım. Şuanlık kafamda moss ve çınar var.
Filtresiz Karides Besleme
20 litrelik bir akvaryum şeklinde kap var elimde. Şimdiden söyleyeyim içinde geçici olarak yavru karidesleri büyütmek için besleyeceğim. Sonra ana tanka alacağım. Bol moss ile kaplayacağım, filtre olmadığı için haftada 1-2 düzenli su değişimi yapacağım bu şekilde birçok kişi yapıyor bir de foruma sorayım dedim. Bir de bunda zemin için kum kullanmasam olur mu[:?] Zemine kızılağaç kozalağı ve tarçın kabuğu koymak istiyorum hem saklanma alanı hem yemek olur onlara diye.
Tetra Ve Karidesler Besleme
[QUOTE=1BETA2]Öncelikle bitkinin ve saklanıcak alanların bol olduğu yerlerde karides ve neon tetra bakılabilir. Ancak karides yavruları yem olacaktır. Elma salyangozu bu iki tür ilede uyum içerisinde yaşayabilir.
Haftada 2-3 kez kaynatılmış bezelyeyi kabuklarını soyup verebilirsiniz ben neonlarıma veriyorum afiyetle yiyorlar.[/QUOTE]
geri dönemedim kusura bakmayın. Transgenetik tetra ile karidesler yaşar mı peki? Bu arada akvaryumda bolca saklanma alanı var

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.