ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bstkayo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2023 16:45
Son Ziyaret:
24 Mart 2023 15:12
Toplam Mesaj:
5 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ece Buse Aslan
Doğum Tarihi:
02 Haziran 2005
Yaş:
19
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ece Buse Aslan

SON 3 MESAJI

Balığımın Ölüm Nedeni
[QUOTE=takmakafaya]Bence de metilen mavisi ve kaya tuzu ile fanusta veya fanusun litresi yeterli değilse kovaya koyarak tedaviye başlayın . kovayı yıkacak isen yıkadıktan sonra iyice durala ve birkaç gün bekletmen gerek ki deterjan kokusu geçsin . hava taşı da koymayı unutma . bence sorun bakteri döngüsü başlamamış ve zamanla akvaryumda nitrat birikmeye başlamış ve sınıra ulaşmış . ben 40 litre suda cahillik ile 4 japon ile başladım ve maalesef ki 3'ü ardı ardına öldü , son balığı 1 ay metilen mavisi ve tuzlu suda beklettim sorun hala gitmedi . balık sürekli zeminde yatıyordu sonra iç filtreyi bırakıp hava motoruna geçtim ve akvaryumdaki tüm kumu ve lav kayalarını çıkarıp akvaryumu sıcak su ile yıkadım sonra balık bi anda toparlamaya başladı tahminimce ya kumda fazla dışkı birikiyor ve dip çekiminde de alamıyordum yada kum veya kayalar akvaryuma salınım yapıyordu tatbiki de hastalıkta vardı büyük ihtimalle
ha birde balık beyaz renkliydi ama kızıl bir renk alıyordu derinin kızarması gibi sonradan öğrendim ki balık yeteri kadar oksijen alamiyordu ve bu yüzden kılcalları genişleyip daha belirgin hal alıyordu bu sorunda hava motoru ile geçti
profilimdeki beyaz balık o balık[/QUOTE]
Balığınız çok güzelmiş. Benimde aynı şekilde oksijen yetersizliğinden bir balığım öldü. Akvaryumu alırken yanında hava motoru da verdiler fakat ben tam olarak nasıl kullanacağımı bilemedim bu yüzden akvaryumu hazırlarken fanusa koymadım. Bir sonraki gün tam balıkları akvaryuma koyacaktım ki balığı yan yatmış şekilde buldum farklı bir kaba aldım biraz düzeldi. Akvaryuma koyduktan sonra yine yan yattı ve öldü. Balığın ölmesi üzerine benden habersiz ailem iç filtre ve bir japon daha almış. Açıkçası litrenin hala yetersiz olduğunu biliyordum ama ölen teleskobum çok hareketli ve oyuncu davrandığı için sıkıntı olmaz diye düşündüm. Süzgeçlerinin eridiğini nasıl farketmedim bende bilmiyorum. Çok canayakın bir balıktı gerçekten baya bağ kurmuştuk. Diğer balıkları kurtaramazsam hobiye devam edebilir miyim bilmiyorum. Bir de balığınızdaki kızarma bu şekilde miydi acaba?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238665/170320231133291.jpg[/IMG]

[QUOTE=ShowaSanshoku]Başlangıç için oldukça uğraşmışsınız, iyi niyetle iyi şeyler yapmaya çalışmışsınız, okumuşsunuz.
Bu güzel bir şey. Bu tecrübeyle daha iyi şeyler yapacağınızdan eminim.
Sizin özelinizde yapılması gerekenler bence şöyle:

1. İlk yazdıklarımı bundan sonraki kurulumlarınızda lütfen uygulayın.
2. Saatte 600lt debili bir filtre en az 200 litrelik bir tank için uygundur. Yani bu tankınıza uygun değil. Yine de elinizde bulunması güzel bir şey, gelecek güzel şeylerin göstergesi olabilir :)
3. Tankınızı satın, bakmak istediğiniz goldfishe uygun tank edinin veya 90 - 100 litre başlayın elinizdeki iki balık için, sonra duruma bakarsınız.
4. Bu tanka uygun filtre edinin.
5. Sarmısaklı yem çok iyidir. Ben haftada 2 defa en az kullanıyorum. Ama tedavi için değil, önleyici amaçlı olarak etkilidir. Balık hastalandığı zaman ilaçlı yem ve ilaçlar önemlidir.
6. Yeni balık alındığı zaman karantina edildikten sonra ana tanka eklenmelidir. Şişman görünen goldfish kötü değildir. Yeter ki pulları kalkmış olmasın, hareketsiz olmasın. Bunlara dikkat ettikten sonra comet ve common hariç hemen tüm goldfish ırklarından derin karın iyiye işaret ve hatta ırk standardına yakınlıktır (örn. oranda)
7. Çeşme suyu dinlendirildikten ve ısı eşitlendikten sonra su değişiminde kullanılmalıdır.
8. Balıklar hazır fanustayken iki - üç gün kanaplex uygulaması yapın.
9. Bu arada uygun kurulumunuzu yapın ve balıkları geçirin. Balıklardan herhangi birinde aşırı durgunluk, leke, yüzgeç yırtılması, erimesi vs varsa, 40 litre plastik saklama kabı içinde anitbiyotik tedavisine devam edin.

Sağlıklı hobiler...
[/QUOTE]
Bir şey daha sormak istiyorum bu balığın sağ kuyruğu sola göre daha küçük duruyor karnı da siyahlaşmış bunda da mı parazit var acaba bir de sanki borulara sürtüyor kendini mantar olabileceğini düşünüp akvaryuma da fanusa da kaya tuzu attım
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238665/170320231137271.jpg[/IMG]
Balığın türünü de araştırdım ama bulamadım acaba nedir?[EDIT]bstkayo,2023-03-17 11:45:43[/EDIT]
Balığımın Ölüm Nedeni
Yanıtınız için çok teşekkürler iç filtremin debisi fazla yüksek üstüne bir de hava motoru var tankı ikinci el aldım ölçüleri baya büyüktü sorun çıkmaz diye düşündüm. Fakat tank elime geçtiğinde bir kısmının yavruluk olarak sonradan ayrıldığını gördüm ne yapacağımı bilemedim fanustan kurtarmak için 1 gün filtreyi çalıştırıp balıkları koydum. Şuan içinde yaklaşık 45 l su var. Suyu arıtmadan doldurmuştum. Balık ölmeden önce yine arıtma suyuyla akvaryumun yaklaşık altıda biri kadar su değiştirdim. İki plastik bitki iki tane taştan mantar bir de daha önceden sahilden topladığım küçük taşlar var kaynatıp koydum. Tabanda siyah kum var. Sonradan bir japon ekledim ama eve getirince farkettim baya şişko bir balık. Hastalıklı mı tam olarak anlayamıyorum. Birazdan süs bitkileri çıkartıcam balıkları fanusa alıcam hava taşının bir kısmını fanusa vericem. İç filtremin debisi 600 sanırım hava motorunun bilmiyorum ama shark rs-610 modeli. Şuan japonlardan biri tabanda duruyor biri de deli gibi hareket ediyor.

[QUOTE=ShowaSanshoku]Merhaba.

Baliginizin yuzgecleri kisilmis, erimis ve yirtilmis. Midesi dumduz.

Su degerleriniz bozuk, ic parazit vs sorunlar var.

Bakim sartlarinizi sormadan nacizane tavsiyelerimi paylasayim:

1. Goldfish bakımı ile ilgili başladığınız araştırmalarınıza devam edin, varsa sorularınızı sorun.
2. Balık başına en az kırk litre olacak şekilde tank edinin.
3. Tankın dibini örtecek kadar dere çakılı alın 6 - 7 defa deterjansız su ile yıkayıp temizleyip tankın dibine serin. (balık sağlığı için elzem değildir)
4. Tanka hacmin saatte üç katını çevirebilecek (100 litreyse saatte 300 litre) nitelikte biyolojik ve mekanik medya alabilecek bir filtre edinin.
5. Yüksek hacimlerde ev içinde su ısısı ani değişmez. Bu sebeple ben goldfish tankımda ısıtıcı kullanmıyorum. Benim görüşüme göre gerek yok.
6. Tankı su ile doldurun. Çeşme suyu doldurduysanız iki gün bekleyin ve filtreyi KOYMAYIN.
7. İki gün sonra filtreyi koyup çalıştırın.
8. Tanka hazır bakteri kültürü ekleyin.
9. Dört gün de öyle çalıştıktan sonra balıklarınızı ekleyin.
10. Balıklarınızı en az 3 - 4 çeşit kaliteli yemle (hikari, dai nichi, ocean's nutrition, jbl, sera, tetra) az ve öz besleyin. (günde iki defa bir-iki dakikada bitirecekleri şekilde)
11. Tankın suyunu haftada en az bir defa, suyun %40'ını teşkil edecek şekilde dinlenmiş su ile değiştirin, direkt çeşme suyu koymayın.
12. Tankın içine renkli taş, plastik dekor, plastik bitki, sivri ve keskin taş, kaya, kök koymayın. Hatta hiçbir şey koymayın.
13. Goldfishi tek tür bakın. Hatta goldfishin de uyumlu ırklarını birlikte bakın. (oranda + ranchuu veya ryukin + comet + common gibi)
14. Bu kurulumdan sonra tek masrafınız yem, elektrik vs olur.
Balıklar doğru bakılır, tank doğru su parametrelerinde tutulursa ilaç ve kimyasal masrafı olmaz.

Sağlıklı hobiler...[/QUOTE]
Bir de sarımsaklı yemle alakalı bir şeyler okudum ama şuan bu balıkların tedavisinde işe yarar mı acaba?
Balığımın Ölüm Nedeni
Merhaba ilk defa 2 hafta önce 2 japon 1 teleskop aldım fakat 3 gündür teleskobum taşların arasına saklanıyordu veya yüzeye çıkıp dolanıyordu. İç filtre ile hava motoru beraber çalıştığı için yoruluyor diye düşünüp hava motorunu kapatıp iç filtreyi yüzeyde hareket yapacak şekilde çalıştırdım. Fakat bu durumdan diğer japon rahatsız olduğu için bugün akvaryumda yaklaşık altıda birlik bir su değişimi yapıp hava motorunu açtım. Yaklaşık 1 saatliğine dışarı çıktım ve geri döndüğümde balık taşla ön cam arasında hareketsiz duruyordu. Ölüm nedenini öğrenip diğer balığımı yaşatmak istiyorum. İlk defa balık beslediğim için tecrübesizim yardımcı olur musunuz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238665/160320231221431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238665/160320231221451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238665/160320231221461.jpg[/IMG][EDIT]bstkayo,2023-03-16 15:01:30[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.