ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erenyener17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2016 16:53
Son Ziyaret:
23 Nisan 2016 23:41
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren YENER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Sarı Prenses Ve Demosoni
Cevabınız için teşekkür ederim. Akşam eve gittiğimde su berraklaşmıştı. Kaya tuzunu hangi oranlarda kullanmam gerekir. Bu konu ile ilgili olarak ta bilgilendirebilirmisiniz.
Sarı Prenses Ve Demosoni
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bir akvaryum kurduk. Akvaryum 65 lt. 1e 4 d olacak şekilde Sp ve demosoni koyduk. Akvaryum küçük ancak balıklar da küçük. Sp'ler 4 cm Demasoniler 2 cm civarında. Şu anda herhangi bir sıkıntı gözlemlemedim. İleride 400-500 lt civarında bir tank yaptıracağım. Balıların devamlı olarak sağlıklı bir şekilde yaşaması için tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Buraya yazmadan önce forumda uzun süre araştırdım ancak bir karar veremedim. Belki de tam anlayamadım.

Akvaryumu kurarken suyu koyduktan sonra nitrivec ve aquatan kullandım ve 1 hafta boyunca kavaryumu bu şekilde çalıştırdım.

1. Akvaryumcu açık olarak Granugreen ve Granured verdi. Bu yemler yeterli midir. Forumda baktığımda bir sürü yem tavsiyeleri verilmiş. renkleri düzgün olsun falan diye. İlave yem verilmelimi ve yemleme düzeni nasıl olmalı. Örn: Granugreen haftada 5 red 1 gün gibi vs.
2. Hastalıklardan uzak tutmak adına koruyucu tedbir olarak ne tür yem ve ilaç kullanmalıyız. Hangi oranlarda.
3. Suyu test etmek için hangi testleri önerirsiniz. Baktımda bi sürü test var. Anladığım kadarı ile ilk başlarda ölçümler daha önemli.
4. Su değişiminde Aquatan ve nitrivec litre başına hangi oranlarda olmalı. Başkaca hngi su düzenleyiciler kullanılabilir.
5. Balıkları koyduktan sonra bir bulanıklık oldu ve düzelmedi. Belki ışıktan dolayıdır. mavi mor arasında bir dalgıç lamba var. Suyu berraklaştırmak için ne yapabiliriz. Suyun berraklaşması için JBL Clynol gibi bir ürün var. bu tür ürünler fayda sağlıyormu
Yeni Akvaryum Hakkında
Tavsiyeleriniz için tesekkur ederim
Tetra türlerinden hangilerini tavsiye edersiniz. Ansiklopedi bolumunde bircok tur var. Ama zannedersem bunların hepsini turkiyede bulmak kolay degil. Bir de tetra türleri arasında karma yapabilirmiyiz
Yeni Akvaryum Hakkında
Akvaryumda filitre var. Anladığım kadarı ile bu akvaryumda prensesler bir sekilde yaşasa bile mutsuz olacaklar. Bunu da kendi zevkim icin yapmam. Bu durumda ileride buyutecegimi goz onune alırsak ne onerirsiniz.
Yeni Akvaryum Hakkında
Merhaba Arkadaşlar,
25 yıl kadar öncesinde akvaryum ile ilgileniyordum. Sonra bırakmak zorunda kaldım. Şimdi oğlumla yeniden başlıyoruz. Bir arkdaştan 60-65 litrelik bombeli bir akvaryum edindik. Şu anda akvaryumu hazırlama aşamasındayız. Şöyle bir sıkıntımız var

Daha önceden bu akvaryumun üzerindeki plastik kapağa her hangi bir yalıtım yapılmadan direk led çekilmiş ve kapak yamulmuş durumda. Gene bu kaak üzerindeki cam sanırım kırılmış. Camı bir şekilde hallederiz. Cam yerine bulabilirsem akrilik koymayı düşünüyorum. Ama aydınlatma ile ilgili olarak nasıl bir çözüm üreteceğimi bilemiyorum.

Akvaryumda sarı prenses düşünüyoruz. Forumdan okuduğum kadarı ile 1 erkek 4 dişi şeklinde koymayı düşünüyorum. Bir müddet bu tankta acemilimiğizi atıp daha sonra büyük bir tanka geçme planımız var. Bu sarıların yanına Mavi prenses te koysak olurmu? Yoksa elimizdeki tank küçüük mü gelir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.