ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
245
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2015 16:29
Son Ziyaret:
19 Ocak 2023 18:12
Toplam Mesaj:
307 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Yılmaz
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1998
Yaş:
26
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Yılmaz 40 litre low-tech bitkili Transgenetik tetra

SON 10 MESAJI

Neden Su Yüzeyine Çıkar
Oksijen azlığı veya bölgeci dip-orta balıkları sebep olabilir.
Cüce Vatoz Baba Yavru Bekliyor Olabilir Mi?
[QUOTE=TheGhuls]Herkese Merhabalar,

Fotoğraftaki kayanın arkasında bir deniz kabuğu var. Bir süredir kayanın altının oyulduğunu ve vatozlardan birinin bu deniz kabuğunun girişinde takıldığını fark ettik. Acaba yavru mu var? Öyleyse nasıl emin olabilirim ve koruyabilirim destek rica ediyorum.

Akvaryumda bir dişi bir erkek cüce vatozumuz var. Aslında bir kaç haftadır bahsettiğim yerde vatozları görüyorum ama dişi mi yoksa erkek mi oradaydı dikkat etmemiştim. Biraz görüş alanımızın da dışında kalıyorlar maalesef. Artık yavru olabileceğinden iyice şüphe edince forumu biraz inceledim, vatozları gözlemledim. Kabuğun başında bekleyenin erkek olduğunu fark ettim.

Buradan anladığım kadarıyla yumurtlama sonrası 5-6 günde yavrular çıkmaya başlıyor ve baba onları kolluyorsa zamanlama açısından kabuğun içinde yavrular olması muhtemel. Bir kaç gündür kafasını kabuğun içerisinden hiç çıkartmadı çünkü.

Emin olmak için ne önerirsiniz? Eğer yavrular varsa korumak için akvaryum içinde bir yavruluk mu hazırlamalıyım yoksa ayrı bir akvaryum mu ayarlamalıyım?

Amacım üretim değil ama akvaryumdaki diğer balıklara da yem olsunlar istemem. Akvaryumda bunlar dışında 2 cüce vatoz (hepsi dişi), kuhliler, katil salyangozlar, adi salyangozlar, SAE ve orta - üstte gezen orta boy balıklar mevcut.

Şimdiden teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235899/050120231235221.jpg[/IMG][/QUOTE]

Akvaryumu fileyle ikiye bölebilir vatozların ve yavrularının taban kısmında güvende kalmasını sağlayabilirsiniz.
Akvaryum Temizliği
Öncelikle şunu söylemekte fayda var türler kesinlikle uyumsuz meleği elden çıkarın derim. Fotoğraftan tam anlaşılmıyor ama hacmi de küçük bir tank gibi geldi. Yeni bir akvaryum edinmenizi ve tetra gibi sürü bakılan türleri her türden 5-6 birey olacak şekilde bakmanızı, daha az bakım gerektiren elodea, anubias, amazon hançeri gibi bitkilerle doğal saklanma alanları da oluşturmanızı ve sorunuzla alakalı olarak koyu renkli bitkili kuruluma uygun hagen, lav kırığı gibi kumlar tercih etmenizi, tavsiye ediyorum. Bu kurulum nedense bana o canlıları çok yaşatmayacak gibi geldi. Keyifli hobiler...
Bu Balık Türü Nedir
Albino transgenetik tetraya benzettim farklı renkler kırılınca böyle yavrular oluyor. Ciklet türlerinden biri de olabilir.
Anubiasların Üzerindeki Yosunlar
[QUOTE=kmurat]

Ovuşturma işini tankın içinde yapsam bir zararı olur mu? Bitkileri sökemiyorum maalesef [/QUOTE]

yapabilirsiniz ama yosunlar akvaryum içinde kalacaktır. Daha hızlı tekrar edebilir eş zamanlı dip çekimi yapmanızı tavsiye ederim.
Anubiasların Üzerindeki Yosunlar
Sökmek için kimyasal kullanmanızı tavsiye etmem. Akan suyun altında elinize ovuşturup sökebilirsiniz. Su düzenleyici ve az ışıklandırmayla hallolur bu sorun. Bir de tankı doğrudan gün ışığı almayan bir yere koymanızı tavsiye ederim. İyi hobiler
Stresli Melek Ve Tetralarım ☹️
[QUOTE=Baris50]

Tamam melekleri o zaman çıkartmama gerek var mı çıkart dersenizde ramirezi atmayı düşünüyordum ramirezi atsam transgenetik ve neonda sıkıntı olur mu? [/QUOTE]
Ramirezi biraz çekingen kalır karma akvaryumlarda, melekleri kesinlikle çıkarın, yerine gurami tavsiye ederim. Renkleri canlıdır. Karma tanklara da daha uyumludur.
Stresli Melek Ve Tetralarım ☹️
[QUOTE=Baris50]Transgenetik ve neon sayısını 6 ya mı çıkartmam gerek yoksa sadece neon mu? [/QUOTE]
İkisinide
Stresli Melek Ve Tetralarım ☹️
4 transgenetik ve 3 neon oranı yanlış, 6 ya çıkartmanız gerek en az, ya meleklerden ya da tetralardan birinden vazgeçmeniz gerekiyor. Ayrıca tetraları aynı tanktan ufakken almanız çok daha sağlıklı olacaktır. Tetralar sonradan eklenen her balığa üstünlük göstermek isteyen türler. Boylarından büyük bir misafir olunca da müdahale edemeyip strese giriyorlar. Bunları göz önüne alıp revize edin kurulumunuzu[:)]
Pipo Filtreler Nasıl Yeterli Geliyor?
Bence sorduğunuz sorunun cevabı sirkülasyonda. Onların elinde hiçbir balık 1 aydan fazla kalmıyor. Haliyle balıklar kötü su değerleri varsa bile buna çok uzun maruz kalmıyor. Pipo filtreyle orta ve büyük akvaryumlarda etkin temizliğin sağlanacağını düşünmüyorum. Tercih sebepleri ise hepimizin bildiği gibi ucuzluğu bunun yanında yüzeyi dalgalandırarak bol oksijen sağlayışı, sünger sayesinde bakteri cenneti yaratabilmesidir.

Ek olarak eğer balıkları tez elden çıkaracaksanız kafi gelir diye düşünüyorum ama uzun soluklu bakım planınız varsa yerleşik bir düzen için ihtiyaca yönelik ek filtre kullanılmalıdır.[EDIT]Neon,2020-05-31 23:06:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.