ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Muharib
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2014 03:55
Son Ziyaret:
17 Ocak 2019 00:10
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şirvan Sönecek
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şervan

SON 10 MESAJI

Antalya'da Üretimhane
İnsan dediğin tıynetini ticaret yaparken belli eder. Velinimete yalan söylemenin, insanları aldatmanın bedeli dünyanın hazineleriyle ödenmez, iç huzurla ödenir. Ben iç huzurumu dünyanın hiçbir hazinesine değişmem.
Gönlümce olur da mekanımı açar, bu sınavı da anlınım akıyla geçersem ne mutlu...

Kıymetli yanıtın ve cömert davetin için çok teşekkür ederim. Beni ziyadesiyle motive ettin ve moral verdin, sağ olasın.
Antalya'ya gelir gelmez muhakkak uğrayıp tanışmak, bir çayını içmek isterim. Değerli vaktini alırken teferruatları da konuşuruz. :)

Eyvallah.
Antalya'da Üretimhane
Kıymetli yorumunuz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Doğrusunu söylemek gerekirse en son lepistesi (canlı doğuranları daha doğrusu) düşünüyordum ama fark ettim ki diğer türleri üretmek zor olduğu gibi büyütmek de zor. Bu işi profesyonel bir şekilde tatbik edersek -ki niyetimiz o- elbette rahatlıkla üstesinden gelinir ama onca sermaye ve emekten sonra büyük bir risk bu, kaldı ki satabilecek miyim, buna emin olmam gerek. Nitekim yaptığım araştırmalarda fark ettim ki, perakendeciler ve ithalatçılar çok talep olduğu için ağırlıklı olarak canlı doğuranlara ve Cichlidlere yoğunlaşmış durumdalar. Bunun iyi yani, balıkları elden çıkarmanın kolay olması, kötü yani zincirleme olarak tüm üretimhanelerin bu türlere ağırlık vermesi. İlk başta Discus ve Melek düşündüm ama ayda on binlerce Meleği ve Discusu elden çıkarmam büyük mesele. Yoksa Lespites üretmekten çok keyif alacağımı hiç sanmıyorum, şartların bunu dayattığını düşündüğüm için Lepistese öncelik verdim.

Gelen yorumlar tercihlerimi elbette etkileyecektir. Motivasyona ihtiyaç duyduğum da kesin. :)
Antalya'da Üretimhane
50 bin liralık sermaye ile 4-5 ay içinde Antalya'da 200 akvaryumluk profesyonel bir üretimhane kuracağım. Hatta bunun için bir Su Ürünleri Mühendisini işe almayı düşünüyorum. Antalya'da ikamet eden veya edebilecek, üretimhane kurulum sürecinde beraber çalışacağımız, tanıdığınız, yahut da aranızda Su Ürünleri Mühendisi olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin.

Bununla beraber üretimhanede tür olarak sadece safkan Lespistes varyeteleri olacak. Bu hususta bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.
Pazar sıkıntısı çeker miyim? Üretimi kolay olan bu türe neredeyse her üretimhanede rastlamak mümkün ama bir o kadar da talep var, dolayısıyla emin olamadım.

Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
İstanbul Üretimhaneleri
Elbette hak veriyorum. Zaten eleştirmedim durumu, rızası olanları öğrenmek istediğimi söyledim. Hak versem bile bence durumun eleştirilebilir yönleri var. Herkesin bildiklerini kendine saklaması iyi bir şey değil. Mesele hijyense önlem alınabilir. Takarsın maskeni girersin. Bu üretimhaneye girişe engel değil. Türkiye'de hobicilerin bu tür takıntılar geliştirmesi ülkedeki hobiciliğin geleceği açısından kötü sonuçlar doğurur bana göre.

Teşekkür ederim.
Melekler Alemi !
Eğer sizin için de uygunsa ay sonunda Bursa'ya bilhassa sizi ziyaret etmek için gelmek istiyorum Hüseyin Bey. Zira Antalya'ya yerleştikten sonra bir Melek üretimhanesi kurmak niyetindeyim. Bu hususta sizden öğreneceğim pek çok şey olabilir.
İstanbul Üretimhaneleri
Sevgili arkadaşlar İstanbul'daki irili ufaklı üretimhaneleri gezip görmek gibi bir arzum var. Bildiğiniz, gezmek istediğimde sorun çıkarmayacak (bazı hobiciler bir takım gerekçelerle üretimhaneye girişe izin vermiyorlar zira) üretimhaneler varsa ve bunları benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

1-2 yıl içinde Antalya'da orta halli bir üretimhane açmak, açmadan önce inceleyebildiğim kadar üretimhaneyi incelemek bu vesile ile İstanbul'daki hobicilerle de tanışmak isterim.

Teşekkür ederim.
90x30x30 Tank İçin Aydınlatma
90x30x30 ölçülerinde tank için, cuba vb. zemin bitkilerine uygun, litre başına 1-1,5 watt aralığında olacak şekilde floresan temin etmem gerekiyor. Kaç tane olmalı, renk sıcaklığı ne olmalı ve bilhassa önerdiğiniz marka/model nedir?

Teşekkür ederim. [EDIT]Muharib,2016-03-21 03:53:48[/EDIT]
Iwugami İçin Kum Ve Gübre Tavsiyesi
"Bence" komik. So what yani? :) Alay etmek için söylemediğim çok açık... Arkadaş alınganlık gösterirse ben gönlünü alır, af dilerim kendisinden. Neyse, gerilmeye gerek yok. Konu amacından sapmasın.
Iwugami İçin Kum Ve Gübre Tavsiyesi
[QUOTE=kibrit]Adadan kasıt alttaki fotoğraflardaki gibi birşey mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/11564e0c7d4bd5323283812baf5a2c4f.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/4b5b72d3724df446c9e85e18493169d9.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/4573d3999541fe4abb16a2c6893322a6.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/Screenshot_2016-02-10-00-11-16_1.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/Screenshot_2016-02-10-08-31-33.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hahahahaha... Bağışla ama çok güldüm. ADA, Takashi Amano'nun kurduğu bir şirket ve akvaryum ürünleri satıyorlar. Özellikle kum ve aksesuar konusunda Akvaryum dünyasının Apple'ı gibiler.
Iwugami İçin Kum Ve Gübre Tavsiyesi
[QUOTE=Katastrophe]Dry starting yonteminden bahsediyorsun. Bu sekilde yaparsan bitkin emers olarak gelisir. Emerste gelisim daha hizlidir evet ancak suyu doldurduktan sonra butun yapraklari curur ve tekrar cikar. Bu surec icerisinde basarisizlik yasayabilirsin.

Ayrica cubada isigi azaltirsan verim alamazsin. Alg olusumunu onlemek icin basvurman gereken cok daha farkli seyler. Cubayi lav kiriginda bile yetistiren var. Kum konusuna takilma, onemli olan 1. Olarak isik, co2 ve gubrelemedir. Bunlarin 3 unu dengeli olarak verirsen alg sorunu yasamazsin. Her yeni kurulan tankta yosun mutlaka olur. Tank oturduktan sonra uv filtre kullanirsin sknti olmaz.

Sana neden illa ada kullanma diyorum. Cunku anladigim kadariyla pek bir tecruben yok. Hacmin kucuk, besin yuksek olacak. Buyuk ve sık su degisimleri gerekicek. Bas edemezsen sogursun.[/QUOTE]

Tecrübeleriniz ve önerileriniz tabii ki çok kıymetli, muhakkak dikkate alacağım. Alg sorunu aynı zamanda akvaryumun sağlıklı olduğunun bir göstergesi esasen ama kontrol altına alınmadı mı ciddi görsel kirlilik yaratıyor.

ADA'nın toprak gübrelerini kullanırsam, ayrıca sıvı gübreye gerek var mı? Zemin gübresi kullanmadığım taktirde bu açığı sıvı gübre ile mi kapatacağım? Peki ışığı kaç saat açık tutmalıyım ve watt aralığı ne olmalı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.