ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
the guitarist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2014 21:20
Son Ziyaret:
13 Ocak 2015 07:59
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih ESEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih ESEN

SON 5 MESAJI

Son gözlemler sonucu...
Öncelikle merhaba bundan önce birkaç problemim konularıma direk cevaplar geldi. ve çözdüm sorunlarımı son 1 haftadır su sıcaklığının azizliğiyle tül kuyruğun bir tanesi  beyaz benek oldu ama öğrendiğim tekniklerle tedavi sonucu yayılmasını önledim bugün baktığımda beyaz bir kaç tanecikte gitmişti. Şimdi asıl konuyada isim verdiğim gözlemlerimin şöyle bir sonucu var elimdeki iç filtrenin debisi 450 lt/saat akvaryum 70 litre  balıklar ilk başta her gördüğümde yukarıya çıkıyorlardı baktım böyle olmayacak bir hava motoru aldım. ama oda kar etmedi araştırdım araştırdım sonra gözlem yapmaya karar verdim evde akvaryumda ilgi gösteren benim yemlemeyide hep ben yapıyorum sonra fark ettim salonda ben girince hepsi su üstüne hareketleniyorlar bir kaç deneme yaptım annem ben yokken salonda biraz gözlemlemesi için uyardım o sadece salona girdiğinde biraz su üstünde dolaşıp sonra normal takıldıklarını söyledi. bende elimle yemlemeye başlamayı düşündüm daha ilk seferde red cap orandam utanmasa  elime çıkacaktı :D sonra anladım kesinlikle acayip hisli ve akvaryum dışında olup bitene duyarlı canlılar.Akvaryumun önünde takıldığım süre içinde içerden cilve yapıyor keratalar adeta... 
beyaz benekmi emin değilim ?
Öncelikle ilginiz için teşşekür ederim bugün su değişimi ve akvaryum üstüne baya değişiklikler yaptım  ve bu arada bahsettiğim balığımı inceleme şansı buldum kuyruğu komple turuncu ve bu noktalar bildiğiniz çil gibi yukardaki balıkların üstündekilere hiç benzemiyor ve 4 tane var bana kuyruğunun deseni gibi geldi fotoğraf çekemiyorum çok hareketli kerata :) su dışında da kuyruğun üstündeki o beyazlıklar belli olmuyor  zaten bu gün su değiştirdiğimde metilen mavisinide direk ekledim. Suyumu sera aquatan ile 48 dinlendirmiştim önceden ve dediğim gibi bir kaç değişiklik yaptım elimdeki iç filtre 450lt/saat ile çalışıyor ben bunu hava hortumundan kıstım ve akvaryuma enlemesine koydum sonrasında siyah hagen kum döşedim zemine akabinde bir baktım benim red cap oranda baya sevmiş kumu akıntıda az olduğundan 5 -6 dakka yatıp kumun üstünde sefa sürüyor sonra tekrar iş başında  ama tekrar şöyle bir sorum olacak balıklar yepyeni su ve hava filtresi olmasına ragmen genede sıkı sık yüzeye gidiyorlar bu normalmidir ?
beyaz benekmi emin değilim ?
Öncelikle bir kaç gün önce açtığım konuda çok yardımcı olan değerli forum üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.Bu gün dış parazite karşı gayet iyi ilerleme kaydettim balıklarda sürtünme kalmadı hafif duraksamalar mevcut ama sanırım akıntı fazla hava filtresinin yönünü değiştireceğim.Asıl sorum bu gün fark ettim her gün forumda en az bir kaç saat geçiriyorum minik dostlarıma en uygun ortamı sağlayabilmek için ve bu beyaz benek hastalığı anladığım kadarıyla tuz tanesi kadar ve kuyruktan başlayarak gövdeye gidiyor benim turuncu tül kuyruğumun kuyruğunun bir kaç yerinde beyazımsı yerler var ama bu tül kuyruğun deseninden mi yoksa beyaz benek başlangıcımı anlayamadım diğer balıklarda  böyle birşey söz konusu değil sizce beyaz benek tül kuyrukta başlamışmıdır.
duraksama ve taşlara sürtünme normalmi ?
İlginiz için teşekkür ederim. hemen dediklerinizi uygulayacağım.
duraksama ve taşlara sürtünme normalmi ?
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim  akvaryum hobisine yeni merak sarmış bulunmaktayım daha doğrusu yerleşik hayata yeni geçtiğim için hobiyede yeni başlayabildim. hep  büyük red caplara ilgi duyduğumdan   bir red cap olmak üzere 2 adet daha japon balığı aldım biri turuncu tül kuyruk diğeride beyaz renkli adeta içi görünüyor midesini görebiliyorsunuz öyle bir tül kuyruklu türünü bilmediğim japon balığı alarak hobiye başladım forumda baya bilgi edindim arkadaşımda hobiyi bıraktığından yakın zamanda  büyük bir japon balığı verdi halk arasında düz japon diye geçen cinslerden akvaryumum huzur iyi öyle pek bir dalaşma hırlaşma yok bu arada akvaryumum 70 litre 4 japon için forum içindeedindiğim bilgilere göre biraz dar gibi ama bir kere almış bulundum ve birini vermeye kıyamıyorum. genel itibari ile akvaryumumu tanıtmaya çalşıtım. yaklaşık 2 aydır hiç sıkıntı olmadan gidiyorduk ama son zamanlarda turuncu tül kuyruk taşlara yan yatarak sürtünüp geçiyor sanki korkup irkilirmiş gibi bide tabiri caizse balıklar yüzerken birden vitesi boşa atıyorlar tamamen hareketsiz olarak 3-5 saniye kalıyorlar bunu iki olay benim son bir haftadır çok fazla dikkatimi çekiyordu ki bu gün beyaz tül kuyruk baya abartılı hareketler yapmaya başlayınca karantinaya aldım sizce bir sorun varmıdır varsa nasıl bir çözüm bulunabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 13 Online Kullanıcı, 7 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.