ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dubara33
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2014 12:01
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2015 00:36
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa DALKESEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa DALKESEN
SON 10 MESAJI
İLK AKVARYUMUM (GÜNCELLENDİ)
Benimde hobiye ilk başladığım aylarda yaptığım klasik hataları görüyorum tankınızda. Size şuan çok güzel geliyor anlıyorum ancak daha profesyonel tankları inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz forumdan.
Benimde hobiye ilk başladığım aylarda yaptığım klasik hataları görüyorum tankınızda. Size şuan çok güzel geliyor anlıyorum ancak daha profesyonel tankları inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz forumdan.
Gelelim tavsiyelere;
1)Akvaryumunuz gerekli hacmin eltında. Akvaryumu büyütmeniz gerekecek ya da canlı doğuran türlerine geçmenizi öneririm. Ancak akvaryumu büyütmeye karar vermeniz için ilk aşamada cikletin tadını almanız gerek. Bu yüzden balık sayısını azaltın. O akvaryumda 1 erkek 2 dişi sarı prenses bakabilirsiniz. Mavi daha agresif olduğu için büyüdükleri zaman dişiler erkeğin hışmına uğrayabilir. 7-8 tane sarı atın 5-6 cm olunca fazla olan erkekleri çıakrıp 1 erkek 2 dişi bırakın.
2)Akvaryumdan yapay ve balığın doğasıyla uyumsuz dekarları çıkartın. Doğal, delikli veya yuvarlak hatlı (zevke göre) taşlar bulun. Deniz kabukları çok güzeller (geniş bir koleksiyonum var) ama akvaryumda aykırı duruyorlar. Bu balıkların doğası kayalıklar :) Kayaları arka cama yaslayıp üst üste koyarak biraz yükseltirseniz mağaralar oluşur. Ayrıca küçük balıklar deniz kabuğunun içine girip geri çıkamayabiliyor dikkat!
3)Arka fonu düz lacivert yapın balıklar ön plana çıkar.
4)Yem olarak daha kaliteli yemler kullanın. Sera, tetra, NLS gibi markaların balıklarınıza uygun olan yemlerini araştırın daha sağlıklı ve daha renkli olurlar.
Benim önerilerim bunlar. Ama tekrar ediyorum en az 150 litrelik bir tanka geçin ki ciklet beslemenin ne demek olduğunu anlayın.
Yeni olarak
Demosani yakışır. Mavi prensesin de rengi çok tatlıdır. Onun haricinde daha nadir türler; afra hara, afra jalo ve mbamba benim en çok hoşuma gidenler.
Demosani yakışır. Mavi prensesin de rengi çok tatlıdır. Onun haricinde daha nadir türler; afra hara, afra jalo ve mbamba benim en çok hoşuma gidenler.
Cam plakalarının ölçüleri ve fiyatları?
Bilgi alsam fena olmaz Gökhan.
Bilgi alsam fena olmaz Gökhan.
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Ve bitti 39 sayfa
39 bölümlük bir diziyi tek gecede bitirip de sonra pişman olan bir insanın ruh haleti içerisindeyim...
Dubara33 2014-04-12 02:30:52
Ve bitti 39 sayfa

Allah'ım! Bu nasıl bir profesyonelliktir, bu nasıl bir titizliktir, bu nasıl bir özendir, bu nasıl bir sabırdır, bu nasıl bir özveridir, bu nasıl bir tecrübedir, bu nasıl bir zekadır, bu nasıl bir beyefendiliktir, bunlar nasıl balıklardır, burası nasıl bir Cennettir!
Değil Türkiye'de, böyle bir üretimhane dünyada (kalite olarak) varsa birkaç tanedir. Bunlardan birisi de benim güzel ülkemde ve bu şaheserin mimarı aramızda. Hayallerimize bile sığdıramadığımız bir işi başarmış ve bunu tüm samimiyetinizle aşama aşama paylaşmışsınız. Planlaması ve çizimleri bile belki yıllarınızı almıştır.
İki önerim var:
1) Yabancı diliniz varsa bu 'Cenneti' uluslararası forumlarda da tanıtmanızı isterdim. Bu konuda yalnızca sizin mesajlarınız ve soru soranların mesajları tercüme edilerek paylaşım yapılabilir. Yabancı diliniz yoksa da çeviriye yardımcı olacak hobiciler mutlaka çıkacaktır. Ülkemize mal olmuş-olacak böyle bir üretimhanenin gurur kaynağımız olarak sunulması tüm hobicilerin hoşuna gidecektir.
2) Bu dizinin bir bölümünü her hafta yayınlayın ki ellerinde çekirdek-kolalarıyla bekleyen hobiciler hayal kırıklığına uğramasın

Hayatımın bir döneminde mutlaka yanınıza uğrayacağım ve bir çayınızı içeceğim. Başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Mersin'de Bir Hobihane Kuralım Dedik (syf.2)
[QUOTE=gkhnacaban]Hatırlamak ne kelime şimdi gel hediye bitki-yem vereyim istersen.[/QUOTE]
[QUOTE=gkhnacaban]Hatırlamak ne kelime şimdi gel hediye bitki-yem vereyim istersen.[/QUOTE]
Yanlış anladın
2009da Mersin'deydim seninlede tanışıyorduk o zamanlar. Daha çok netten yazışıyorduk ama birkaç kere akvaryumcuda karşılaşmıştık. Sevindim hobiye devam etmene bende yeniden döneceğim uzun bir aradan sonra.

Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım hayırlı olsun tekrar. Tatile geldiğimde zaman bulup uğrarım umarım.
Sarı prensesten üretimhaneye giden yol
Öncelikle şunu belirteyim daha önce üretimhanem ya da hobihanem olmadı. Ancak her hobici gibi benimde hayallerimi süslüyor. Bu yola girip başarılı olan da var elindeki her şeyi bir yılda satılığa çıkaran da var. Bu noktada benim dikkatimi çeken yanlışları ve doğruları aktarmaya çalışacağım.
Öncelikle şunu belirteyim daha önce üretimhanem ya da hobihanem olmadı. Ancak her hobici gibi benimde hayallerimi süslüyor. Bu yola girip başarılı olan da var elindeki her şeyi bir yılda satılığa çıkaran da var. Bu noktada benim dikkatimi çeken yanlışları ve doğruları aktarmaya çalışacağım.
Bir kere üretim işine girişirken şu kadar dişiden ayda şu kadar yavru alırım, tanesini şu kadara satarım. Elektriğe, suya, yeme, dükkan kirasına da şu kadar harcarsam bana da bu kadar para kalır mantığı yanlış bir mantık. Yani 100 dişiden ayda 3000 yavru alırım tanesini 1 liradan satarım. Masraflar ve dükkan kirası 1500 olsa bana 1500 lira kalır mantığı işin sadece görünen yüzü. Çünkü yavru almak üretim işinin en kolay tarafı. Önemli olan aldığınız yavruları satabilmek. Satabilmek derken, zararına satmayı kastetmiyorum. Balığı vereceğiniz fiyat yukarıdaki tüm masrafları karşılamalı ve üstüne size para kalmalı. Çünkü bunun yanında ilk kurulumda harcadığınız masrafları çıkarmanız ve ayrıca işçiliğinizin de karşılığını almanız gerekiyor.
Bunun yanında düzenli ve sürekli olarak yavru almanız ve aynı zamanda bu yavruları sürekli eritmeniz gerekiyor. Yoksa Ayda 1000 yavru alıp 500 yavru sattıkça akvaryumlarınızda yer kalmayacak, yeni yavrular boylanamayacak, ölümler artacak, zararına satış yapmak zorunda kalacaksınız ve küçük bir şehirdeyseniz belki piyasanızı da düşürmüş olacaksınız. Görüldüğü gibi pazarlama sıkıntısı baş gösterdiğinde günden güne zarar eden bir üretimhaneniz (isteyen hobihane desin ama gerçek bir hobihanenin kendi masrafını dahi çıkaracağından şüpheliyim) olur.
Peki bu pazarlama nasıl yapılacak? Öncelikle üretimhanenin ayakta durabilmesi için düzenli yavru sattığınız biryerler olması lazım. Bu işe girmeden önce toptancılarla görüşmek gerektiğini düşünüyorum. Belki biraz daha ucuza verirsiniz ancak düzenli olarak stoğunuz erir ve ayrı ayrı kargolama derdi olmaz. Toptancının sizden balık alması için sizi tanıması, güvenmesi lazım. Bunlar altyapı çalışmaları gerektiriyor sizin yeteneğinize, ikna gücünüze bağlı. En çok talep gören türlerden (Malawi, tangayika, canlı doğuran, japon gibi) yeterli miktarda üretir ve başka biryerle alışveriş yapma gereksinimi bırakmazsanız sizle iş yapmaya yanaşmaları daha kolay olacaktır.
Küçük şehirlerde bir veya birkaç toptancı oluyor. Onlarında halihazırda balık aldıkları üreticiler illaki vardır. Sizi tercih edip etmeyeceklerini tartmanız lazım. Balık aldığı üretici uzak bir şehirdeyse ve siz de istediği sayıda yavru garantisi veriyorsanız nakliye masraflarından dolayı sizi tercih etme eğilimi gösterecektir. Ancak aynı şehirde sizden daha büyük bir üretici varsa, üretimi sizden daha ucuza mal edebiliyorsa onu tercih etme ihtimali yüksek görünüyor. Öyleyse şehir dışı toptancılarla bağlantı kurmanız gerekiyor. Bir ayrıntıda şu: Yavruları boylandırdığınız tanklar ne kadar büyük olursa boylanma o kadar hızlı olacaktır ve elden çıkarmanız o kadar çabuk olacaktır.
İşin hobici boyutu da var tabi. Birkere şunu unutmayın. Hobiciler bu işi zevk için yapıyor. Dolayısıyla birçok hobici bulabildiği en güzel balığı almak isteyecektir. Örneğin yunus besleyecekse en iyi kafa yapmış, formu en düzgün anaçları arar. Sıradan anaçlardan alınan 50 yavruya 50 lira vermek yerine en iyi kafa yapmış, formu en düzgün anaçların yavrularına 100 lira verir. (İstisnalar tabiki mevcut) Sonuçta hobici de bu balıklara yıllarca bakacağını ve yavru alıp satacağını hesap eder. O nedenle balık bulma konusunda bence acele edilmemeli. Her türün en güzel bireylerine sahip olmaya çalışılmalı. Yavrudan yetiştirmek daha sağlıklı. Elinizde büyüdüğü için balığın yaşını, üreme durumunu bilirsiniz işiniz garanti olur. Acele etmeden bulabildiğiniz balıkları yavaş yavaş almanız lazım ve akvaryumlar dolana kadar araştırmaya devam etmeniz lazım.
Güzel koloniler elde edildikten sonra balıkların kaliteli yemlerle beslenmesi, yavruların da kaliteli yemlerle ve büyük tanklarda boylandırılması lazım. Bu sayede balıklarınız hem daha güzel hem daha sağlıklı hem de daha doğurgan olacaktır. Ayrıca bunların reklamının iyi yapılması lazım. İlanların sürekli takip edilmesi lazım. Üretimhaneyi ve balıklarınızı görmek isteyen hobicilerin geri çevrilmemesi ve en misafirperver şekilde ağırlanması lazım. Zaten sizden ve balıklarınızdan memnun olarak ayrılan bir hobici sizi bir daha unutmaz ve sizi diğer hobicilere de tavsiye eder. İşin en kötü yanı ise sahtekarlık ve aldatmaca. Bu hobide adınızı kirletirseniz dilden dile dolaşır ve kimse sizden balık almak istemez. Balıklarınız türünün özelliklerini en iyi şekilde yansıtırsa, siz dürüst, güvenilir ve güler yüzlü olursanız, gerekli reklamı da yaparsanız alıcınız eksik olmaz. Ne kadar çok kişiyi tanırsanız, ne kadar çok kişiyi memnun ederseniz hobihaneniz o kadar hareketli olur ve gelip gidenlerden biri olmazsa diğeri sizden balık almak isteyecektir.
Forumda ve başka forumlarda görüldüğü gibi kaliteli anaçların tanıtıldığı konularda (hobicinin verdiği güvenin de etkisi var) çoğu zaman yavrular ilana düşmeden ve hatta doğmadan satılıyor. Bir diğer örnek 3-4 cmlik frontosa blue zaire moba yavrusu 40 liraya satılamazken başka birisi 60-70 liraya satıyor ve yavru yetiştiremiyor. Bunun sebebi hobicinin safkan ve kaliteli balık bakmak istemesi. Eğer ki elinizdeki birkaç tür Türkiye'de isim yapmış, en kaliteli balıklardan olursa (özellikle yunus, frontoza gibi türler ) hobicilere yaptığınız satışların kâr bazında toptancılara yaptığınız satışları sollayacağını düşünüyorum. Hatta satış stratejisi bakımından sadece hobiciler hedef alınarak belli türlerin ülkemizdeki en güzel bireylerine sahip olunabilir ve iyi reklamlar yardımıyla yalnızca hobicilere satış yapılabilir. Ancak bu yol garantisi olmayan ve daha zahmetli bir yol.
Ve son olarak yavaş yavaş, strateji gözeterek büyümek lazım. Bildiğiniz ve piyasası olan balıklarla başlayıp bilmediğiniz ve daha spesifik türleri yavaş yavaş, öğrenerek edinmeniz lazım. Bu aşamada yeni edindiğiniz türün herşeyini araştırmanız, bulduğunuz tüm bilgileri okumanız lazım. Örneğin Malawi türlerinde kendini yetiştirmiş birisi prenses türleri, yunus, demosani gibi balıklarla başlamalı. Ve yanına canlı doğuran eklendiğinde canlı doğuranla ilgili her konuyu her makaleyi didik didik etmeli. Bunun yanında mesela frontoza, tropheus, amerikan cikletleri, japon vs aynı anda bilmediği birkaç tür daha edinirse bilgi yönünden eksik kalacağı için sorunlar yaşayacağını düşünüyorum. O yüzden elindeki kolonileri üretim-pazarlama her şeyiyle oturtmuş olan üretici, kafası rahat bir şekilde yeni bir türü edinip o türde de uzmanlaşabilir. İşler iyi gittiği müddetçe büyüme eğilimi gösterebilir.
Üretimhane konusuyla alakalı iki farklı bakış açısıyla yazılmış ve benim de hoşuma giden iki makale:
Doğruların tek tek gösterildiği ve benimde daha önceden yazılmış olduğu için değinmediğim birçok noktayı içeren, aynı zamanda çok şey öğrendiğim mükemmel bir yazı:
http://www.akvaryum.com/Forum/uretimhane_acmak_Isteyenlere_k552349.asp
Ve klasik hatalı bakış açısı; üretimin yalnızca yavru almaktan ibaret olduğunu zannedenleri bekleyen kaçınılmaz son:
http://www.akvaryum.com/Forum/hobi_-_hobihanecik_ve_uretimhane_k258659.asp
NOT:Konu sahibi abimizi tenkit ettiğim zannedilmesin sakın. Kendisi her amatörün ruhunda taşıdığı heyecanı taşıdığı için hemen hepimizin düştüğü hataya düşmüş ve bunu çok güzel bir dille anlatmış. Teşekkürü bir borç biliyorum.
Yukarıda yazmış olduklarım tamamen benim görüşlerim ve izlenimlerim olup kural niteliği taşımamaktadır.
Aslında bu bölümde bir konuya cevap yazıyordum ancak yazı uzadıkça uzadı ve bende yeni konu açmaya karar verdim. İlgili konunun linki:
http://www.akvaryum.com/Forum/hobihane_kurulum_gider_ve_gelirleri_k759672_sn2.asp
Takdir forum yönetiminin ancak hobihane-üretimhane açmak isteyenler makaleler bölümünden çok bu bölümü incelediği için o bölümde gözden kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. O nedenle bu bölümde kalmasını talep ediyorum. Taşınırsa da forum yönetiminin takdirine saygı duyarım.
Teşekkürler...
Mersin'de Bir Hobihane Kuralım Dedik (syf.2)
Oh ne ala. Temiz iş olmuş. Fırsat bulduğumda gelirim inşallah. Belki hatırlarsın beni ama sanmıyorum:).
Oh ne ala. Temiz iş olmuş. Fırsat bulduğumda gelirim inşallah. Belki hatırlarsın beni ama sanmıyorum:).
Mersin'de Bir Hobihane Kuralım Dedik (syf.2)
Hayırlı olsun kardeş. Hangi türler olacak? Birde mekanın neresi fırsat bulduğumda uğramak isterim.
Hayırlı olsun kardeş. Hangi türler olacak? Birde mekanın neresi fırsat bulduğumda uğramak isterim.
SON MESAJLAR
- Beta Balığım Yüzmüyor suslu, 03:27
Yeni Üye Forumu - Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk) Göksel D, 03:18
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Japon Baligim Oluyor xellence07, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Salyangozları Ve Bitki Meldaq, 00:51
Yeni Üye Forumu - Balon Moli Hastalandı (beyaz Benek) PufferKingdom, 23:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu ArjenB, 23:58
Yosun - Dişi Bettam Erkeğin Kuyruğunu Issırdı Alperen Ersen, 23:35
Yeni Üye Forumu - Yavru Lepistes Bakımı Jemaisvu, 23:13
Canlı Doğuranlar - Lepistes Atlıyor Jemaisvu, 23:07
Canlı Doğuranlar - Plati Balığı Doğurdu Jemaisvu, 23:04
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavrularının Neden Hepsi Dişi ₩€€₩, 23:01
Canlı Doğuranlar - Yapay Göletten Alınan Japonlar. Jemaisvu, 22:59
Yeni Üye Forumu - Lepistes Hastamı Hamilemi Jemaisvu, 22:49
Canlı Doğuranlar - Japon Balığı Isısı GhostKoi, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Piresi Üretimi İçin Güneş Almayan Evde Üretim GhostKoi, 22:37
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Burun Tetra Tek Göz Yok Mertkaandoruk, 22:22
Hastalıklar ve İlaçlar - 1 Haftalık Tankta Beyaz Benek Hastalığı Nickim10Harf, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Yemi Yiyen Beta Gül, 21:07
Labirentliler - Bu Canlı Nedir ? Orhan76, 21:02
Diğer Tatlı Su Canlıları - Güney Amerika, Doğu Afrika Ve Asya Köşesi :) AtlasPoyraz, 20:58
Akvaryum Tanıtımı - Ejet 3388 Tataaa4325, 20:54
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Lepistese Zarar Veririmj ///////, 20:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavru Plati Bakımı Vlademirol, 20:50
Yeni Üye Forumu - Bu Hangi Salyangoz ? UEK, 20:23
Yeni Üye Forumu - Hangi Çöpçü Balığı Smok3, 19:48
Yeni Üye Forumu - 3d Arka Fon Kime Yaptırabiliriz Nereden Alabiliriz TheSequeeL, 19:37
Arka Fon Yapımı - Hızlı Bakterı Kulturu Bılgısı Searlas, 19:17
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Akvaryum cansacar, 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Renksiz Lepistes Muzolas123, 17:50
Canlı Doğuranlar - Balkona Minik Gölet PufferKingdom, 16:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vantuzlu Çöpçü cihann7, 16:47
Diğer Tatlı Su Canlıları - Neocaridina Reloaded (vahşiye Dönüş) cihann7, 16:34
Akvaryum Tanıtımı - Betta Tatil Yemi scorpion26, 15:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balığın Ağzında Çıkan Aft Benzeri Yara Orhan76, 14:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı ) Rafayel, 13:32
Yeni Üye Forumu - Ekosistem Biyolojik Gölet (balık Göleti,koi,japon) P.TOLGA, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Corydorasçılar buraya mar76, 11:41
Kedi Balıkları Forumu - Beta Baligimin Türü Nedir Acaba BettalyaStudio, 10:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beta Balığı Aldım Ama Bakmayı Bilmiyorum fishhyy, 10:18
Yeni Üye Forumu - 96 Litre Akvaryum İçin Destek cihann7, 10:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Alacağım Lepistes İçin Destek ₩€€₩, 08:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ne Tür Önerirsiniz İnci Kefali, 08:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Örümcek Ağı Tarzı Ağlar Emre3599, 07:08
Bitki Akvaryumları Genel - Platilere Beyaz Benek Bulaştı AtlasPoyraz, 05:51
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30x30 Dutch Style emre123123, 02:56
Akvaryum Tanıtımı - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz Anselmo458, 00:11
Akvaryum Tanıtımı - Lowtech Jungle Style Tank bendeniztayfun, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - Kaç Gün Sonra Kusturmalıyım Hamza Yıldırım, 23:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kaç Gün Sonra Kusturmalıyım Hamza Yıldırım, 21:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistese Zararli Bitki ? Searlas, 21:17
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hb.white Big Dorsal jaloreef 01:10
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 01:10
- Katil Snail jaloreef 01:10
- 60×40×40h Full Ultra Clear Akvaryum Searlas 01:00
- Tropheus Duboisi Yavru pleco mania 00:13
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 00:12
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 00:08
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 00:08
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 00:08
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 00:01
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 00:01
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 00:01
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 00:01
- Damızlık Limon Leleupi Koloni Son 10 Balık mimar55 00:00
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 23:54
- Aquael Askı Filtre Fzn-2 Bysam 23:39
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 23:39
- Su Üstü Bitkisi Pistia Su Marulu L.repens 23:07
- Aquawing İç Filtre Takas Olur yagiz.sonmez 23:03
- 2e 3d L144 Tül Kuyruk Kırmızı Göz Koloni palankesli 22:34
- Guramiler, Melekler, Cüce Vatozlar, Franatus, Vb. palankesli 22:34
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:30
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:30
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu serdar131977 22:30
- Kırmızı Ramshorn Salyangoz GOLDFISH 22:25
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:25
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:03
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:03
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 21:08
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 20:11
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 20:11
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 18:34
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 17:48
- Dev Saz Tank ozanercan34 17:29
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 17:29
- Diamond Selenoid Valfli Profesyonel Co2 Regülatör Thunderbird 17:27
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 17:17
- Rasbora Arıyorum Miller 17:17
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:05
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:05
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:05
- Temaks Marka Mobilyalı Ve Sumplu500 Litre Akvaryum Mazhar06 16:00
- Temaks Marka Mobilyalı Ve Sumplu 700litre Akvaryum Mazhar06 16:00
- 4 Erkek Saulosi Emirk 15:52
- 44 Cm Mangrow Emirk 15:52
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:30
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:58
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:58
KULLANICILAR
- 59 Online Kullanıcı, 33 Üye
Online Kullanıcılar
yigithanw,
berkanozcann,
altanilker,
EKAR,
Ehtiyar,
mar76,
urzais,
brk1992,
fikretbavuk,
Hidro Dinamik,
Smokie,
noobsaibot,
achiiles_622,
MosfeT,
TylerDurden*,
hasancn,
EmreTRk,
deeps,
Tonikross,
cyilmaz10,
Oquanus,
kazbek1,
Kubilay*,
slautx,
Alikaan147,
Berk_G,
Gokayb,
exCaLiSTa,
DenizOlsam,
Balıkmeraklisi,
Amati340,
muhammed1903,
iakyol,
Albino098,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.