ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eraygundogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2014 12:47
Son Ziyaret:
06 Kasım 2016 12:42
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Emre GÜNDOĞAN
Doğum Tarihi:
03 Mayıs 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

     Eray Emre GÜNDOĞAN

SON 10 MESAJI

akvaryum silikon
İnşallah akvaryum silikonu kullanmıssındır. 2 gün bekle kardeş garanti olsun.
130 Litre Akvaryum. Balık sayım fazlamı.
[QUOTE=Neontetra]Öncelikle hayırlı olsun.
Bende ufak bir bilgi vereyim. Bizim bir numaralı düşmanımız Amonyumdur bunu yok edebilmenin tek yoluda bakterilerden geçer. Bize lazım olan bakterilere de kısaca Nitrifikasyon bakterileri deriz. Bu bakteriler de Oksijene ihtiyaç duyarlar ve sanıldığı gibi sadece filtrelerde bulunmazlar. Suda asılı kalmak dahil akvaryumun suya değen her yerindedirler. Fakat dış filtreler bu bakterilerin yapılarına uygun bol micro yüzeyli ve bu bakterilerin ihtiyaç duyacağı bol biyolojik atık tutuculuğu görevi üstlenerek daha iyi koşullar sundukları iddiası içindedirler. Katılan var katılmayan var. Yeni Amatörseniz ve iddialı türler beslemek niyetindeyseniz olmazsa olmaz gibi. Tecrübeli olanlardan gerek görmeyenlerde var.

Bunun dışında geriye Nitrat kalıyor. Onunda birazını Bitkiler algler gibi su yosunları tüketiyor. Fakat sıfırlayamıyor. İşte bu yüzden su değişimi zorunlu oluyor. Akvaryumdaki canlılık yüküne göre Akvaryum suyunu değiştirme sıklığını ve miktarını ayarlıyorsun.

birde Akvaryum taban kumunun kalınlığını 7-8 cm gibi yapar su çekimini dipte yapmazsan Denitrifikasyon bakterilerinin de çoğalmasını sağlayabilirsin. Tam çoğalması ve yaşatılabilmesi mümkün olsa bu nitrat için su değişimlerine de gerek kalmayacak ama bu konu üzerinde henüz meraklı Amatörler dışında değinen olmadığından şu an için karanlıkta kalan bir mevzu.
[/QUOTE]

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


Arkadaşlar işin açığı maddiyattan çok yabancı sermayeli dış motorlara para vermek istemedim. Gıdadan tutunda giyime kadar yabancı ürünlere elimden geldiğince para vermemeye ve yerli ürünler kullanmaya çalışıyorum. Bu sebepten ötürü. İnternet sitelerinde dolaşan bir kaç videodan yararlanarak 3 kiloluk turşu bidonu ile kendi dış motorumu yaptım. Şimdilik çok da güzel oldu gibi duruyor. Beklediğimden daha iyi verim verdiğini gözlemledim. Ama tabi ki bu benim gördüğüm kadar ile. Birde görmediklerim vardır tabi bakteriler gibi.
Sizin anlattığınız bu biyolojik olaylar vs gibi şeyler için bu dış motor yeterli olmaz mı ?



eraygundogan2015-02-14 17:11:11
130 Litre Akvaryum. Balık sayım fazlamı.
Yorumlarınız dan dolayı teşekkür ediyorum.
130 Litre Akvaryum. Balık sayım fazlamı.
[QUOTE=nick29]ilk önce kumdan doolayı akvaryumun suyu baya azalmıştır ikinci olarakta yunuslar en az 300 litre su istiyorlar bu yuzden sadece sarı prenses almanı öneririm

[/QUOTE]

Nick29 yorumunuz için teşekkür ederim.  Öncelikle emirhan arkadaşımızın tavsiyesi üzerine yunustan vazgeçtim. 2e8d saulosi alacağım.
Dış motor ya da iç filtre hakkında fikir paylaşırsanız sevinirim.
130 Litre Akvaryum. Balık sayım fazlamı.
[QUOTE=emirhansarac]Eray Kardeş Selamlar,

130 Litre için balık sayısı şimdilik fazla değil ama kumla beraber Hacim yaklaşık 100 Litrelere düşmüştür. Yunus içinde geniş akvaryumlar tercih edilmelidir. Zaten geç büyüme gösteren Yunus ufak akvaryumda gelişemeyerek yanık kalacaktır. Bence tek tür 2 erkek 6 7 dişi Sarı Prenses daha iyi olur.
İlla Sarı Lacivert bir canlı uyumu düşünüyorsanız Saulosi de besleyebilirsiniz. Erkekleri de dişileride çok güzel renklere sahipler.
Filtrasyona gelince , üretimhanelerde sadece pipo filtrelerde filtrasyon için yeterli oluyorlar. Kullandıgımız ekipmanlar tamamen bakteri zenginliği amacıyla kullanılmakta. Onemli olan filtrelerdeki mekanik değil biyolojik filtrasyon. Biyolojik filtrasyonda en iyi dış motorlarla yaplıyor.

Saygılar Sevgiler
[/QUOTE]


Emirhan bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Saulosi önerinizi dikkate aldım. Büyük bir ihtimalle de önerdiğiniz balığı besleyeceğim. Ama dış motor iç filtre konusunu tam anlayamadım. Bu arada iç filtreden kastım içine yalandan bir sünger konulmuş su alıp veren bir motor değil. Örneğin linkteki filtre işimi fazlasıyla görmez mi sizce ?


http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/asian-star-fh-1904-akvaryum-ic-filtre-1500litre-150290959
130 Litre Akvaryum. Balık sayım fazlamı.
      Öncelikle merhaba arkadaşlar. Şuanda 130 Litrelik bir akvaryum aldım. İçine 15 Kilo kuvars kum koydum. 4d1e yunus ve 4d1e sp düşünüyorum. Sayı akvaryum için biraz fazlamı sizce.
      Birde bu akvaryuma dış filtre ya da hava moturu şartmı sadece iç filtre işimi görmez mi ?
      Uygun fiyatlı İç filtre önerilerinizi alabilirmiyim ?
120*55*60 yeni tank kurulumu
Dıs motor ve hava motoru varsa eğer iç filtreye gerek yok.
150*50*65 akvaryum tür tavsiyesi
İlk kez balık besleyecek olanlara japon yada cichlid öneriyorum. Diğer türleri biraz daha ustalaşınca beslersin.
uzun süredir karar veremedim
Balık konusunda deneyimli isen discus beslemeni öneririm.
Akvaryum Tavsiyesi
Gayet uygun bir sıkıntı görmüyorum. Bir hafta akvaryum çalışacak yazmışsın onu anlayamadım suyun dinlenmesini kastediyorsan eğer 2 gün yeterli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.