ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Diego_7_17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mayıs 2013 11:50
Son Ziyaret:
03 Kasım 2014 01:13
Toplam Mesaj:
148 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan BÜYÜKİKİZ
Doğum Tarihi:
21 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Adana
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan BÜYÜKİKİZ

SON 10 MESAJI

L144 cüce vatoz,Yavru helena katil salyangoz yermi
Helena katil salyangozun henüz bir kaç günlük yavruları bu boyutta oluyor ali bey :) sizin akvaryumunuzda belki belli olmuyorlardır :) ve aynı büyüklerinin minyatürü  gibi olurlar..


[QUOTE=AHLİ59] Selam bende 2 canlıda mevcut yemez ağzına almış olabilir ama geri bırakmıştır vatozlar yemleride ağzına alıp bırakıp emerek yiyorlar.geri bırakmıştır.[/QUOTE]

Teşekkürler Engin bey inş söylediğiniz gibi olmuştur :))
L144 cüce vatoz,Yavru helena katil salyangoz yermi
Valla bilemiyorum boyutu çok küçüktü şimdi belkide yanlışlıkla miğdeye götürmüştür :D
Karides akvaryumuna filtre.
Eheim 3701 dış filtre ve Sera L60 pipo filtre aldım arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler..
L144 cüce vatoz,Yavru helena katil salyangoz yermi
İyi akşamlar arkadaşlar benim sorum. L144 vatoz helena katil salyangozun yumurtasından yeni çıkmış halini yer mi ? Gözlerim yanılmadıysa eğer akvaryumuma yeni yem attım ve vatozlar yemlere dogru hızla yöneldi. Vatoz yem ararken Yerde toplu iğne başı kadar yeni yavru helena katil salyangoz vardı ve tam olarak vatoz yem ararken ağız kısmına denk geldi ve vatoz ilerledikten sonra da yavru helena ortalıkta yoktu. acaba L144 helenayı miğdeye atmış olabilir mi yoksa sadece bir göz yanılgısımıydı ? Daha önce hiç vatozun helena yediğine şahit oldunuz mu tecrübesi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemesin teşekkürler.
Diego_7_172014-03-10 23:07:00
Karides akvaryumuna filtre.
Teşekkür ederim Ahmet bey bu tavsiye ettiğiniz hava motorundan bir de pipo filtre almak farz oldu sanırım. Başka yorum yapacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Karides akvaryumuna filtre.
Anubias hakkında verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim bunu daha detaylı araştıracağım. Karışık karides beslemekteyim. Mavi kaplan, Turuncu göz kaplan, Kırmızı Rili , Turuncu Sakura ve Karbon rili karides. Evet Bir kaç araştırma sonucunda pipo filtre en iyisi olduğunu gördüm. fakat pipo filtrenin sıkıntısı da dış hava motoru ve onun yüksek gürültüsü. Akvaryum yattığımız odada olduğu için gece sorun çıkar diye düşünüyorum.
Karides akvaryumuna filtre.
Selamın aleyküm arkadaşlar. 40 Litrelik Karides akvaryumum var. Ön zemin full moss çeşitleri ile kaplı arka planda; 1 köşede cüce vatozlarım için hindistan cevizi kabuğu(moss ile kaplanmış) bir köşede vatoz yavrulama testisi ortada ise 2 adet mangrowe kökü (üst üste, birisi moss ile kaplanmış.) ve mangrowe köklerinin etraflarında 4 adet anubias bitkisi bulunmaktadır. Sorun şu ki akvaryumumda 2 adet ufak boy iç filtre (şelaleli) kullanmaktayım. Bir ara akvaryumumda ölümler yaşadım deneyimli bir arkadaşım oksijen yetersizliğinden olduğunu söyledi (çünkü karidesler yüzeyde bulunan pistia bitkisine yapışmışlardı bununda nedeni olarak pistiaların içindeki oksijenden yararlanmaları olduğunu söylemişti). Şimdi aklımda akvaryumda ki iç filtreleri değiştirmek var. Birde sanki bu iç filtreler dalgalanma yapıyor olmalı ki karidesler bazen toplu bir şekilde hindistan cevizi kabuğunun arkasında saklanıyor.
Sizce hangi marka hangi model iç filtre almalıyım.

Birde karides akvaryumumla ilgili eksiğimi fazlalığımı gören arkadaşlar var ise yorumlarını esirgemesinler. İstenirse resimde ekleyebilirim. Saygılar.
S.a. Karides Ölümleri hakkında
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir yerde aynı sorunu yaşayan arkadaşa verilen cevapları okudum ve bir kaç sizin gibi bilgi sahibi olan arkadaşa sordum. Sorun karideslerin bir müddet oksijensiz kalmaları sanırım. %50 su değişimi yapıp, akvaryumun kapağını açıp havalanmasını sağlayarak 2 adet iç hava motorunu çalıştırınca sorun çözüldü karideslerim eski hallerine döndü. Fark edene kadar bir kaç büyük kayıp verdik ama deneyim sahibi olduk. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
S.a. Karides Ölümleri hakkında
İyi günler. 40 litrelik karides akvaryumuna sahibim. akvaryumumun içerisin bir kaç moss türü bulunmakta. yeteri miktarda moss bulunmadığı için daha fazla eklemek istedim. bunun için yeni moss türlerinden alıp akvaryumuma ekledim. yalnız ekledikten sonra karideslerimin davranışlarında tuhaflıklar sezdim. bir grup bir köşeye toplanmış bir şekilde bekliyor diğerleri ise suyun yüzeyinde bulunan su üstü bitkisinin üzerinde bekliyordu. sabah uyandığımda mavi kaplan ve turuncu göz kaplan karideslerimin telef olduğunu gördüm hatta bir kaçı yumurta bile tutmuşlardı yani sağlıklı hayvanlardı. acaba bir anda ölmesinin sebebi nedir yeni eklediğim bitkilermi yoksa ph değerleri ile filan mı alakalı ? Lütfen bilgisine güvenen arkadaşlarımdan güzel yorumlarını bekliyorum.
Diego_7_172014-03-02 11:37:28
Tropheus akvaryumunda ısıtıcı
Teşekkürler güzel yorumların için yazdığın seyler çok dogru kışın bitmesini beklemekten başka care yok :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.