ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rbulut35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2012 23:34
Son Ziyaret:
24 Ekim 2015 13:42
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rohat Bulut
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1995
Yaş:
29
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rohat Bulut

SON 10 MESAJI

MALAWİDEN SONRA TANGANYİKAYA İLK GEÇİŞİM
Merhabalar, hayırlı akşamlar iyi forumlar dilerim.
Rohat Bulut, tüm arkadaşlara abilere selamlar olsun.
Foruma 2006-2007'den beri üyeyim aslında, bu profilimi yeni açtım.
Daha önceden malawi türleri bakıyordum, bir ara melek girişimi oldu. Şimdi ise kısa bir süreliğine 3-4 ay gibi bir zaman diliminde çok sevdiğim bir ağabeyimin F0 İkola Kaiser yavrularına bakacağım. Hem tecrübe edinmek, hemde gerçekten çok zarif ve zevk veren bir balık olduğunu düşündüğüm için böyle bir girişimde bulundum. 2-3 gündür sürekli olarak konuları takip etmekteyim. Yem, dekor, balıklar, filtre, ışık tertibatı vs...
Gelelim benim tanka. 90x40x60h ölçülerinde bir tanka sahibim. Ben bu sefer biraz farklı tecrübeler edinmek istiyorum ve doğanında bir nevi payı var. Ne kadar iyi kötü olur, tecrübelerimiz paylaşarak göreceğiz inşallah. 

22 Mart Pazar gecesi akvaryumu teslim aldım ve detaylı bir şekilde sıcak su ile dezenfekte işlemini gerçekleştirdim, biraz tozlanmıştı depoda durduğu için fakat kullanılmamış bir tank. 2 gün boyunca içinde bir adet pipo filtre ile boş bir şekilde çalıştı. Bugün ise ben şu satırlarımı yazarken kapının bir ucundan da tankı izlemekteyim. Bugün reklamcıma gidip açık renk ( boncuk mavi tabiri ile ) folyo aldım. Araştırmalarım neticesinde açık renk fonların renk ve stres olarak pozitif olduğunu öğrendim. 300w ısıtıcı tedarik ettim. Mevcut hava motorum vardı 2 çıkışlı orta kalite. 30 cm boyutunda hava taşınıda aldım. Kum olarak mercan kırığı fiyat/performans olarak en mantıklısı kanaatinde genel olarak forumumuz. 20 kg mercan kırığı kum tedarik ettim. Filtre olarak SuperFish Aqua Pro 400 modelini tercih ettim. 1000 lt/h debisi benim tankım için çok rahat bir şekilde filtre işlemini sağlayacaktı. Filtre 24 saatte bir 10 sn civarı durup filtre içini kontrol ediyor. Kirlenme fazla ise devirdaimi kesiyor. Mesela su çıkış hortumunu elim ile kapattığımda direk olarak devirdaimi kesiyor. Elektronik bir cihaz, debisinden çok çok memnunum. Aqua Pro 600 serisini kullanan bir ağabeyimde aynı şekilde uzun zamandır çok memnun. 


Işık için standart dalgıç floresan aldım fakat montaj sırası ufak bir talihsizlik yaşadık, camı kırıldı. Yarın yenisini tedarik edeceğim. Yem olarak JBL Preminium Spirulina Temin ettim. %40 alg oranı varmış sanırım. En çok alg oranı bu yemde olduğunu farkettim. Bir kaç yem önerisi alabilirim fakat türünün en iyi örnekleri olursa, azda olsa temin etmek istiyorum. Az fakat öz olmalı bence. Çüntü 1 haftalık tanışmış bile olsak, troplar buna değecek bir canlı olduğunu düşünüyorum.
Dekor, tanka oranla çok fazla büyük oldu farkındayım  fakat bu dekorları seçmemin sebebini açıklayacağım.
Yine sevdiğimiz bir ağabeyim doğadan büyük parçalardan kırarak temin ettiği bu dekor taşlarının üstünde yosunlaşma olduğunu farkettim. Dereden, akarsudan çıkardığı düşünüyordum ilk başta. Sorduğumda yağmur suyundan olduğunu öğrendim. Pekte zararlı olacağını düşünmüyorum ama yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Fazla büyük olmalarını tercih sebebim, balıklarını kendilerini güvende hissetmeleridir. Daha güzel olabilirdi fakat imkanlar dahilinde herşey...
Güzel bir şekilde sıcak su ile, en az 20'şer dakika olarak detaylıca dezenfekte işlemi yaptım her bir dekor için. 3 parça var zaten pekte zor olmadı.
Asıl sorum siz değerli forum üyelerine, taşların üzerindeki fazla olmasada az miktardaki yosunları, ikola grubu yer mi acaba ? Yemeseler bile herhangi bir zararı olur mu ? 
200-250 gr civarı ( göz kararı ) kaya tuzunu kaynar suda eritip sisteme takviye ettim. Başka herhangi bir kimyasal, ilaç, katkı maddesi, düzenleyici vs. dahil etmeyi planlamıyorum. Sadece kaya tuzu kullanacapım herhangi bir hastalık durumu olmazsa inşallah.


DİP NOT: Su bulanıklığı kum ve dekorları yeni ilave ettiğim içindir. 1 güne eski berraklığına kavuşur inşallah. Çok fazla uzun oldu, vakit ayırıp okuyanlara tekrar tekrar teşekkür ederim, foruma konu açmayalı uzun zaman oldu. İnsan özlüyor bu samimi ortamı. Herkese hayırlı hobiler. 
SAYGILARIMLA, ROHAT BULUT...

630.LT İLE GERİ DÖNÜYORUM TÜR VE BAKIM TAVSİYESİ
İkolaya karar kıldım gibi. Rengi çok hoşuma gitti. Tabiki bu rengin kaynağınıda iyi biliyorum yem kum bakım vs gibi etkenler.. Fiyatı azıcık fazla geldi yavrusu 15 tl ki bana adam akıllı bir satıcı lazım...
630.LT İLE GERİ DÖNÜYORUM TÜR VE BAKIM TAVSİYESİ
Çok teşekkür ederim. Zaten öyle yapacağım. Do az 30 40 adet alıp cinsiyet canlılık ve durumuna göre eleyecegim diğerlerini.. Link için çok teşekkürler.... Takıldığım soru olursa tekrar yazarım buraya. Teşekkürler...
630.LT İLE GERİ DÖNÜYORUM TÜR VE BAKIM TAVSİYESİ
Öncekile cevaplarınız için teşekkürler.. Hayırlı akşamlar cümleten... Akvaryum da ufak bir değişiklik oldu. Tam olarak 560lt. Olarak gelecek. Bende tropheus türü baktım bir ara fakat bakımı beni çok etkiliyor. Ve türkeri hakkında bilgim yok. Forum da var fakat ben bu akvaryum işini hep usta çırak ilişkisi gibi ustalarımdan dinledim. Bana bu konuda yardımcı olursanız tabiki aklıma yatarsa neden olmasın... Frontoza üretim amaçlı değil neden derseniz çok geç üretime giriyor balık.. Damızlık olanlar fiyat olarak yoruyor. Ufaklari için 3 sene beklemek olmaz.. Ama şu tropheus hakkında bilgi alabilirsem yapabilirim. Hoşuma giden modeli ise sarı şeritli olanı.. Peki tropların bakımı yunus gibimidir? Yem kum dekor su değerleri gibi önerilerde bulunurmusunuz size zahmet.... Yavru olarak alıp büyütecegim. Ve düzgün yavruyu kimden nereden bulurum... Ben düzcede istikamet ediyorum.. Istanbul ankara kocaeli arası alacağım artık. tropheus konusunda cidden yardıma ihtiyacım var. Hayırlı bol yavrulu günler değerli akvaristler..
630.LT İLE GERİ DÖNÜYORUM TÜR VE BAKIM TAVSİYESİ
S.A AKVARYUM.COM ÜYELERİ... 4-5 SENE ÖNCE BIRAKTIGIM HOBİME 630LT'LİK AKVARYUMLA GERİ DÖNMEYİ PLANLIYORUM. DAHA ÖNCE YUNUS VE SARI PRENSES BESLEMİŞTİM FAKAT ARTIK ÇITAYI YÜKSELTMEYİ PLANLIYORUM BU KONUDA YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR..
BAŞLAMAYI FRONTOZA BRUNDİ VE CALVUSLA YAPMAYI PLANLIYORUM...
BLUE ZAİRE DE OLABİLİR ASLINDA AMA FİYAT OLARAK ZORLAR GİBİME GELİYOR..
CALVUS HAKKINDA HİÇ BİR BİLGİM YOK NE YER NE İÇER NASIL YAŞAR KAYALIKTAMI YOKSA SADECE KUM MU ? KABUN DENMİŞ FAKAT NASIL KABUK ANLAMADIM ? 
FRONTOZOLAR İSE KAYALIKTA YAŞIYOR AZ COK DENEYİMİM VAR . BLUE ZAİRE İSTİYORUM ASLINDA RENK VE GÖRÜNÜŞ OLARAK ZCEZBEDİYOR AMA FİYAT OLARAK SIKIYOR..
150X60X70 AKVARYUM ALACAGIM HAYIRLISIYLA EL YAPIMI KAYITLI KUŞAKLI SEHPASI İLE BİRLİKTE..
JEBO MARKA 1400 LT.LİK DIŞ FİLTRE VAR ATMANIN ÇİFT ÇIKIŞLI İÇ MOTORU VAR.
SİZDEN İSTEĞİM TÜR DEKOR YEM VE BAKIM TAVSİYELERİ. ÖZELLİKLE CALVUS İÇİN. VEYA FRONTOZA İLE BERABER YAŞAYACAK VE AKVARYUMA RENK KATACAK BASKA CANLI TÜRLERİ... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....
Frontoza Ve Akvaryum
Akvaryum Sorun değil. hertürlü yapılır fakat Balık Konusunda Tereddütteyim. Blue Zaire Gerçekten Güzel balık fakat orjinalliği var işin ucunda.. 
Brundi blue zaire birde mpiwbiye benzer bir model vardı başka varmıdır acaba ? vede yawru almak için hangisi en uygundur ? 
Dış Filtre Konusunda Eheim Vs. Gerçekten Çok Pahalı.
İlk Olarak Ucuzlarından alacağım. Sonra Tabiki Sistem Kaliteli Olarak Güncellenecek..
Frontoza Ve Akvaryum
Yok Daha Önceden Birikimlerim Var. En Son 1000 yawru ve 3 Tank Damızlık Yunusla Bitirdim İşi. Frontoza Sadece 1-2 Ay baktım.
Blue Zaire Ticaretten kastım ya büyütüp koloni satarım yada damızlık yapar yawru satarım.. Ama Öncelik Hobi Ağır Basıyor.
Akvaryum Cam kalınlığı
Düzcede Sanmıyorum .. Ama eğer Kayseri tarafında böyle satan yerler varsa atlarız kamyona geliriz sıkıntı olmaz :)
Akvaryum Cam kalınlığı
Alma Diyorsanız Tavsiyenize uyuyorum ve practica isimli üyemize teşekkür ediyorum.. Hocam Peki Bana Alma Konusunda Yardımcı Olabilirmisiniz ? 100 tl sakıncalı akvaryuma verecegime 130tl 0 akvaryuma veririm. mantıklı. burada daha yeniyim ve çarsı uzak & okul oldugu için gidip rahat rahat dolaşamıyorum. hafta sonu gidip teker teker fiyat almayı planlıyorum..
Ben Frontoza Bakacagım 300 en az Hacim olmalı. 400 yada imkanlar el verirse 500 lt bi frontoza büyütme akvaryumu düşünüyorum.. Düşünsenize 500 Lt Bir akvaryum. 3 adet Blue Zaire... 
Balık Başı 166 Lt.. Çok kısa zamanda büyürler diye düşünüyorum...
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. hayırlı günler..
Frontoza Ve Akvaryum
2-3 Gündür araştırma yapıyorum fakat fazla bilgi toplayamadım.
Frontoza Alıp Büyütmek İstiyorum.
İşe Frontozadan Başlayalım.
Hem Hobi Hem Ticaret Amaçlı Yapacagım.
Bildiğim Kadarı İle Brundiler En Ucuzları .
Blue Zaireler en güzel en pahalı olanı.
Gönlüm Blue Zaire Diyor Fakat fazla yok , orjinal lik kontrolunu nasıl yaparım bilmiyorum ve fiyatları hakkında bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.
Akvaryumu camları alıp kendim yapmak istiyorum. En az 300 Lt Hatta 400 De olabilir.
Büyük bir akvaryuma İç Filtre Yetmez Tabiki.
AT F104 2000 LT /H  İç Filtre İçin Tercihim bu Çok Kuvvetli bir makine.
Dış Filtre İçin Fazla Pahalıya Kaçamıyorum Jebo Life Tech en az 3 sepetli 1000/1200 Lük Dış Filtre Düşünüyorum Ne Dersiniz ? İlk Başta 1 Adet Olur Sonradan 2 ye çıkacaktır .. Berrak bi akvaryuma kavustururmu bu filtreler ?
Boyca Ve En Olarak Geniş Bir akvaryum düşünüyorum Balıkların Rahat Etmeleri İçin.
150x50x50 150x50x60
Ve en önemlisi frontoza lara en verimli şekilde nasıl bakılır hangi yemler daha iyidir ne zaman üreme dönemine girerler ?
Yardımcı olursanız sevinirim . yorumlaştıkça sorular artabilir :)

Akvaryum+ Frontoza için detaylı bilgi Lazım , Şimdiden çok teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.