ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ATABEY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2011 13:33
Son Ziyaret:
19 Mart 2024 22:47
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ATABEY SERDENGEÇTİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ATABEY SERDENGEÇTİ

SON 10 MESAJI

Sıfır Alınmış Dış Filtre Malzemeleri Yıkanır Mı?
[QUOTE=Hidro Dinamik]Yıkamanızı öneririm. Substratlarda ister istemez toz bulunuyor akvaryum suyuna karışıp suyu bulandırır.[/QUOTE] Teşekkürler ederim. Tamam yıkayayım.
Sıfır Alınmış Dış Filtre Malzemeleri Yıkanır Mı?
Sıfır dış filtre aldım. İçindeki malzemeleri yıkamak şart mı? Yoksa direk yıkamadan koysam sorun olur mu?
Bazalt Demir İçeriyormuş Balıklara Zararı Olur Mu?
[QUOTE=Hidro Dinamik]Reeflowers black sand kullanıyorum 6 aydır. Bir kısmını mıknatıs çekiyor ama bir zararını görmedim göreceğimide sanmam bazalt kum hep kullanılan kum.
Bende Transgenetik tetra, l144 vatoz ve nerite salyangoz besliyorum.[/QUOTE][QUOTE=Hidro Dinamik]Reeflowers black sand kullanıyorum 6 aydır. Bir kısmını mıknatıs çekiyor ama bir zararını görmedim göreceğimide sanmam bazalt kum hep kullanılan kum.
Bende Transgenetik tetra, l144 vatoz ve nerite salyangoz besliyorum.[/QUOTE] teşekkür ederim cevap için. İyi akşamlar.
Bazalt Demir İçeriyormuş Balıklara Zararı Olur Mu?
İnternetten sipariş verdiğim siyah bazalt bitki kumu demir içeriyormuş. Henüz akvaryumda koymadım. Balıklara bir zararı olur mu? vatoz balığı ve Transgenetik Terra ve çöpçü balığı var. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler ederim.
Devir Daimde Akvaryumda Musluk Suyu Temizlenir Mi?
[QUOTE=TylerDurden*]Merhabalar, kurulumunuz hayırlı olsun. Dış filtrenizin marka model nedir. 1000lt/s ise çok rahatlıkla yetecektir. İyi seçim yapmışsınız. Direk musluk suyundan doldurabilirsiniz. Kapak yada buhar camı varsa açık bırakıp dış filtreyi çalıştırın, filtrasyon başlasın.. Bol hava verin, hava motorunuda çalıştırın. Ufak ufakta yemleyin boş tankı. Eğer süreci hızlandırmak istiyorsanız bakteri kültürü eklemeniz gerekecek. Eklemezseniz 5 gün yeterli, ben 3 günde klorun uçtuğuna inananlardanım.. 3 gün bekletip canlı eklerim hiç kayıp yaşamadım. Size yapın diye söylemiyorum, olması gereken 5 gün 1 haftadır.

Ama haftalık su değişimlerinde dinlendirilmiş su kullanın kesinlikle.. [/QUOTE] Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Dış filtre astro dış filtre 1000 l/h 200-as2210asd

[QUOTE=ozkan61]Merhaba, hayırlı olsun.
Dış filtre, içinde özel malzemesi yoksa suyu kireç ve klordan arındırmaz. Kireç için özel filtre malzemesi gerekir. Klor'dan kurtulmak için suyu havalandırmanız yeterli. TylerDurden*'nin dediği gibi 3 gün yeter.

Ancak akvaryum cama cam değil ve aktif kum kullandıysanız hemen balık eklemek akıllıca olmaz. Kumun yapacağı ani salınım nedeniyle balıklarınız zarar görür. Ya salınım yapmayan silis kum benzeri bir kum kullanın ya da benim yaptığım gibi 3 günde bir su değişimi ile 2 hafta sonra balıkları ekleyin. [/QUOTE] teşekkür ederim. Bazalt siyah kum aldım. Çok fazla yikasam 10-15 defa salınım gider mi?
Devir Daimde Akvaryumda Musluk Suyu Temizlenir Mi?
Arkadaşlar 11-12 yıl gibi uzun bir aradan sonra tekrar akvaryum kuruyorum. Akvaryumum 100 lt . Dış filtre aldım 1000 ltlik . Sorum şu olacak. Akvaryum suyunu direk musluk suyu olarak dolduracagim. Balıkları koymadan Dış filtre ne kadar sürede akvaryumu kireç ve klordan arındırır. Balıkları kaç gün sonra kendi koyayım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.[EDIT]ATABEY,2024-03-13 14:49:26[/EDIT]
Renk Değişir mi?

Bu konu hakkında KESİN bilgiler verebilecek bir arkadaş yok mu?

Renk Değişir mi?
Bir iki tanesinin boğazının altı kızmızı , onların renği mi kırmızı olacak...
Renk Değişir mi?
Resimde ki balık benim degil internetten buldum resmi renkleri böyle diye gösterdim. Yani kırmızılaşır mı digerleri?
Renk Değişir mi?
 
 
 
5-6 aylık mücevher cikletlerim var. Renklerifotoğrafta verdiğim gibi. Ama mücevher cikletlerin renklerinin kan kırmızı olduğunu duydum. Benimkilerin de renkleri kan kırmızı olur mu?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.