ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aslanakali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2011 20:11
Son Ziyaret:
17 Temmuz 2011 03:57
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aslan Akali
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aslan Akali

SON 4 MESAJI

2 günlük beta yavrularına nasıl bakılır? :/
:) inşaAllah çokça beta sağlıklı olursa benim için sakıncası yoktur.. Hem Aydındaymışsınız zaten benimde sözlüm Aydında gelip giderim hep :) Fotoğraf için ara kablo ve ya bluetooth yok laptopta ama fotoğrafları çekip bir arkadaşımdan atmaya çalışacağım..

Ayrıca özellikle bu yaz aylarında akvaryumun yanına koyacağınız bir lambanın etrafını akvaryumun üstüne sardığınız streç ile sararak sıcaklık akımı sağlarsanız üst kısım oldukça sıcak olabiliyor. Yinede bir iki delik açmakta yarar var streçe aşırı sıcaklık yüzünden 5 dk içinde önceki yavruları kaybetmiştim.

Teşekkürler..


2 günlük beta yavrularına nasıl bakılır? :/
Şu anda beta yavrularının 3. gecesi. Son sayımlara göre yaklaşık 150 beta görünüyor. Köpüklerden ayrıldılar. Yemleme yapmıyorum çünkü dün gece akvaryum camlarında su pireleri olduğunu farkettim ve bir salatalık kabuğu koydum suyun içine. Salatalık kabuğununda etkisiyle olsa gerek yamulmuyorsam beyaz hareketli noktalar yani su pireleri epey arttı. O kadar ki hafif bulanık bir su oldu.

Balıklar şu anda sağlıklı görünüyor. Salatalığı çıkardım toksit oluşmaması için. Artemia verene kadar bu su pireleri ile idare ederler zannındayım. Ayrıca baba beta Rıfkıya verdiğim yemleri ezerek toz haline getirdim. Günde bir defa çok az bundan atıyorum. Bunun yanı sıra kurutulmuş kurtları ve pul yemleri toz haline getirdim ama bunları atmakta tereddüt ettiğim için şimdilik atmıyorum.

Akvaryumun üzerinide öneriniz üzerine streçle kapattım. Akvaryumun yanında sürekli yanan bir mavi lamba var tüm yavrular ona yöneliyor ama ışığı daha da arttırmak özellikle gündüzleri iyi olur zannındayım bende..

4 gün sonra Artemia vermeye başlayacağım. Öneriler için teşekkür ederim..
2 günlük beta yavrularına nasıl bakılır? :/
Yardımınız için çok teşekkür ederim.. Infusoria kültürü hazırlamak için biraz geç kalmışım sanırım. Şimdilik yarın öğleden sonra yumurta sarısından dediğiniz şekilde azar azar atmaya başlarım. Belirttiğiniz yemide bir araştıracağım.

Asıl merak ettiğim betalara attığım kırmızı yemleri ve ya cikletlere attığım pul yemleri çok ufalayıp atsam acaba iş görür mü?

Şimdiye kadar hiç dip temizliği de yapmadım akvaryumun suyunu bekletilmiş suyla tamamen değiştirirdim. Pipetle gerçekten dip ne denli temizlenir bilmiyorum ama artık bir iki kayıp vere vere deneyeğiz bakalım dip çok kirlenmeye başladığında.
2 günlük beta yavrularına nasıl bakılır? :/
Merhaba arkadaşlar,

Akvaryum hobisi ile ilgilenmeye başladığımdan beri forumu takip ediyorum. Çok güzel paylaşımlar var. Öncelikle herkese teşekkür ederim sadece kendi bulunduğu daire içerisinde kalmayıp tüm insanlara faydalı olmaya çalıştıkları için..

İki akvaryumla başlangıç yaptım fakat şu anda betalarımın olduğu akvaryumla özellikle ilgileniyorum. Bu ikinci yavrulayışları ilkinde suyu fazla ısıtmak gibi bir hata yaptım ve açıkçası vicdan azabından ne uyuyabildim ne işlerimi yapabildim Rıfkının mahsun, yorgun bakışları çok kötü yapıyor adamı

Şimdi ki yavrular 2. günündeler. Üzerine havlu gibi bir şey örtülü. Havalar oldukça sıcak olduğu ve kötü bir tecrübe edindiğim için su sıcaklığı ile oynamıyorum. Betaların bulunduğu akvaryum 2 karış en 2 karış boy 1 karışta köşe eni olacak şekilde boyutlarda. Akvaryum oldukça temiz görünüyor şimdilik. Dişiyi ilk gün farklı küçük bir yere aldım. Erkek beta yani nam-ı diğer Rıfkı çalışmaktan bitap düşmüş durumda.

Soracağım bu 2. gününü bitiren yavruları hiç yemlemedim. Başta 250-300 kadar vardı şimdi 50 tane falan kaldı sanırım. Yarından itibaren yemlemem gerektiğini söyledi akvaryumcu. Yumurta sarısını pişireceğim fakat tam olarak ölçüsü nedir bilmiyorum 50 yavruya ne kadar verilir. Hem balıklar halen köpüklerde. Köpükleri dağıtacak mıyım? Babayı akvaryumdan tam hangi gün çıkarmalıyım? Ayrıca diğer akvaryuma attığım pul yemleri ufalayıp yavrulara verebilir miyim? ve başka neler yapabilirim?

Cehaletimi bağışlayın


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.