ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sarmisak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2009 17:41
Son Ziyaret:
17 Ekim 2010 08:40
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Omer Barlas
Doğum Tarihi:
27 Aralık 1977
Yaş:
47
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Barlas
Bornova, İzmir

SON 10 MESAJI

Tatlı Su'da Sump Nasıl Olmalı?
Ses sorununa şöyle bir çözüm buldum; normalde akvaryumumun dibi delik, ve buradan da sump'a giden 50 mm çapında PVC boru var. Su normalde bu borudan akarken doğal olarak şırıltı şeklinde akıyor.

Derken bir gün akvaryumu duvara sıfır yapıştırmaya uğraşırken, arka taraftan akvaryuma dönen 3/4" hortumdan dolayı duvara yeterince yanaşamadığımı fark ettim. Sump motorumun içinden hem 3/4" hem de 1/2" hortum uçları çıkmıştı, bende 3/4" ucu 1/2" ile değiştirip akvaryumun arkasından geçen hortumu 1/2" hortum yapıp sump borusunun içinden tekrar akvaryuma yolladım.

Bunu yaparak hem akvaryumu duvara sıfır yanaştırmayı becerdim, hem de akvaryumdan sumpa gelen su, borunun içinden geçen hortuma tutunarak indiği için ses müthiş bir şekilde azaldı. Eğer böyle bir imkan yoksa sumpa giden borunuzun içine suyun tutunabileceği kalınca bir ip veya hortum parçası koyabilirsiniz, tahmin ediyorum aynı işi görecektir.
AKVARYUMLARI ISITMA SİSTEMİ
Klima doğru tercih olmuş, elektrik enerjisini en verimli kullanan üründür. Yalnız klima bedelini ödemek yerine belki güneş enerjisi olabilirmiş, ısıtma konusunda çok daha başarılı bir çözüm olabilirdi ama tabi yazın da balıkları sıcaktan korumak için kullanılacağı düşünüldüğünde klima yine doğru tercih ;)
Reverse osmosis Sahtekarlıkmı?
Yalnız sürekli saf su içmek iyi bir şey değil, uzun vadede mineralsizlikten kaynaklı ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Eğer evde safa yakın su içiyorsanız arada bir soda içmeyi de ihmal etmeyin.


Cam Kalınlığı ve Güvenlik Faktörü
[QUOTE]
Big%20smile Hangi bölümde okuyorsunuz?? Çünkü su basıncını sadece yükseklik ve uzunluğun etkilediği Orta Çağ da ispatlandı.,Yani takriben 700-800 yıl önceKahkaha
[/QUOTE]

Burada ufak bir yanılgınız var, sonuçta akvaryumun eninin de bir uzunluk değeri var ve eninin duvarına da bir basınç yansıyor. Dediğinize göre akvaryumun ön arka duvarlarını 10 mm yaparken, yanları 6 mm yapıp geçsek olur.
Reverse osmosis Sahtekarlıkmı?
Ters Ozmos sistemi ciddi anlamda pahalı sistemler, çünkü pahalı membranlar ve basınçlı kaplar kullanılıyor. Bunları reçineli filtrasyon sistemleriyle karıştırmamak lazım. Bazı firmalar "filtre" sistemleri satıyorlar, bazıları ise "terz ozmos" aradaki farkı iyi ayırd etmek lazım diye düşünüyorum.
Sizce Taşırmı?
Taşır hocam taşır, ben o ebatlara yakın bir akvaryumu uzun süre Pioneer hoparlörümün üzerinde baktım ;)
izmir akvaryum
Palmiye'de Aqua Tınas var, Gökmen sağolsun her zaman çok yardımcı oluyor. Genelde oradan alışveriş ediyorum ama yine de kafa motoru, sirkülasyon motoru vs alacaksanız fiyatları www.otuz.com 'dan falan kontrol etmekte fayda var.
3 lü Elektrik Düğmesi Bağlama
Ortadaki ortak uç, yani fazı buraya bağlayacaksınız. Yanlardakilerde terminal bacakları, yani düğmeyi çevirdiğinizde enerjinin nereye akmasını istediğinizi belirliyor. Kullanımı çok basit, yalnız elektrikçiden bir kaç tane buna göre kablo pabucu alırsanız daha rahat bağlarsınız. Buna benzer bir şey almanız gerekiyor, kablonun ucunu içine sokup yan keski ile ezebilirsiniz.


Akvaryum hangi odada olmalı.
Sık kullanılan bir oda olmadığı için misafir odasına koymak kışları ısıtma problemi çıkartacaktır.
Dinamo
Devir daim makinaları -dışarıdan güç almaksızın çalışan- aletler yapmak mümkün, ancak enerji verimliliğini ancak ve ancak %100 yapabilirsiniz. Dışarıya bir güç -başka bir şeyi çevirip, enerjinin şeklini değiştirmek gibi- aktardığınızda ise veriminiz %99'a bile düşse bir süre sonra makina duracaktır.

Üretmeniz gereken cihazın mutlak surette >%100 enerji üretebilmesi gerekir. Ürettiğiniz makinanın enerji verimi %100.1 bile olsa, o %.1 enerji fazlasının onda birini bile kullanabiliyor olmak bile müthiş olacaktır, ancak termodinamiğin 1. yasası der ki; enerji yoktan var edilemez, ve hiç bir zaman yok edilemez. Enerjiler sadece birbirine dönüşür.

Velhasıl kelam; bir devir daim makinası yapmaya odaklanmak yerine, yenilenebilir enerjilere odaklanmak çok daha makul mantıklı bir hareket olacaktır. Bkz. güneş enerjisi, bkz. rüzgar enerjisi, vs.

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm projelerden bir tanesi bu; http://tinyurl.com/ye7hpt3 Fiber optik ile güneş ışığı aktarımı. Düşünün ki akvaryumunuzu bir daha florasan ya da metal halide ile aydınlatmak zorunda kalmayacaksınız, pencerenin önüne uzatacağınız ufak bir kablo güneşi toplayıp direkt akvaryumunuza aktaracak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.