Tetratec APS 50

  • 10 - 60 litreye kadar olan akvaryumlarda oksijen sağlamanın yanında, suda doğal bir dalgalanma ve filtrasyon yapan hava pompasıdır.

    Kullanma Talimatı
    Tetratec hava pompasının kurulum ve çalıştırılması oldukça kolaydır. Öncelikle hava pompasının akvaryumdan yukarıda, kuru bir yere konulması gerekir. Eğer akvaryumun kapağı varsa akvaryum üzerine konulabilir. Özellikle yukarıda olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde pompaya suyun geri dönüşü söz konusu olacağında pompa arızalanabilir. Pompa uygun bir yere yerleştirildikten sonra hava çıkış borusunun ucuna pompa ile birlikte verilen hava ayar ventilinin takılması gerekir. Daha sonra ventilin ucuna hava motoruna uygun olarak temin edeceğiniz hortumun takılması ile pompa kullanıma hazırdır. Hortum akvaryum içerisine yerleştirildikten sonra fişi pirize takıldıktan sonra pompa çalışmaya başlar ve bir kaç saat içerisinde tam olarak işlevini sağlar.

    * Pompanın çalışıp çalışmadığını test etmek için elinizi üzerine dokundurmalısınız. Hafif titreşimleri hissediyorsanız pompa çalışıyor demektir.

    Uyarılar
    * Pompanın akvaryumdan yukarıda kuru bir yerde olmasına özen gösterilmelidir. Akvaryum içerisine düşürülmemelidir. Düştüğü taktirde fişi çekilmeden su içerisinden çıkarılmamalıdır. Elektrik çarpmasına neden olabilir.
    * Temizlik sırasında fişi mutlaka pirizden çekildikten sonra işlem yapılmalıdır. Pompanın temizliği nemli bir bezle yapılabilir. Pompanın temizliğinde çizilmeye neden olan ve çok güçlü etkisi olan deterjanlar kullanılmamalıdır.
    * Üretici firma hatalarından kaynaklanan teknik aksaklıklara karşı ürün 3 yıl garantilidir. Dikkatsiz ve kullanma talimatlarına uygunsuz kullanılması durumunda ve elektirik ile ilgili bir sorundan kaynaklanan arızalarda garanti geçersizdir.
    * Hava filtresi düzenli olarak kontrol edilmelidir. Kirlenmiş veya yıpranmış filtre pompanın performansının düşmesine neden olabilir. Pompanın vidalarının bir tornavida ile sökülmesi ve daha sonra filtrenin değiştirilmesi gerekir.
    * Pompanın hortumunun düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Akvaryumun kumları zamanla hortumun içine birikerek tıkanmaya neden olara, karşı basınç yaratabilir ve pompanın performansının düşmesine neden olabilir.
    * Elektrik akışındaki bozukluklar pompanın performansında azalmaya neden olabilir.
    * Akvaryuma giden hava ayarı pompa çıkışına yerleştirilen hava ventilinin musluğunun saat yönüne çevirilmesi ile kapatılarak ayarlanmalıdır.
    * Pompa aşırı ses yapıyorsa yerleştirilen zemin kontrol edilerek titreşimden etkilenmeyen yalıtkan bir zemine yerleştirlmesi gerekir.
    * Düzenli kontroller ve bakım yapıldığı halde pompanın performansında azlama olduğu taktirde öncelikle elektrik akımı kontrol edilmelidir. Sorun elektrik değilse içteki parçalarda bir sorun olabilir. Mekanik parçaları yağlanmamalıdır. Gerekli durumlarda parçaları değiştirilmelidir.

    Hava Motorunun Kullanım Talimatı:
    *Hava motorunu suya gömmeyiniz.
    *Motorun bütünü suyun üzerinde sabitlenmelidir.
    *Hiçbir zaman yağlamayın.
    *Motor yere düşerse,elektrik bağlantısını kesiniz.
    *Daha yüksek verim ve daha uzun ömürlü için tüpü veya taşı düzenli değiştiriniz.
    *Cihazı uygun voltajda kullandığınızdan emin olunuz.
    *Cihaz,sadece ev akvaryumlarında kullanılır.

Üye Yorumları