Myleus schomburgkii (Siyah Çizgili Myleus)
Grubun Diğer Türleri
- Latince Adı: Myleus schomburgkii
- Coğrafik Kökeni: Kuzeydoğu Güney Amerika, Venezuela, Peru ve Brezilya bölümleri. Rio Nanay ve Rio Orinoco nehir havzaları, Surinam.
- Yaşam Alanı: -
- Beslenme Biçimi: Ağırlık olarak otçul. Kabak, salatalık, bezelye, bahar yeşillikleri ve diğer yeşil sebzeler; diyetinin büyük bir kısmı bitkisel yemlerden oluşmalıdır. Hazır satılan spirulina ve bitkisel pul yemler de tavsiye edilir.
- Davranış Biçimi: Barışçıl
- Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
- Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey
- Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde daha sivri bir sırt yüzgeci vardır.
- Üreme: Yumurtlayarak çoğalır, akvaryumda ürediğine dair rapor yoktur.
- Sıcaklık: 23°C - 27°C
- En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm.
- En Az Akvaryum Hacmi: 400 litre
- Su Sertliği: 5 - 10 °dH (Yumuşak - Orta)
- pH: 5.5 - 7.0
- Zorluk Seviyesi: 4
- Genel Yorum: En iyisi, en az 5'li bir grup halinde tutmaktır. Genellikle barışçıl bir sürü balığıdır ve diğer büyük barışçıl türlerle tutulabilir. Genellikle orta ve üst kısımlarda yüzdüklerinden genelde tabanı kullananan tank arkadaşları uygun olacaktır. Benzer bakım ve görünüm olarak yakın akrabası Myloplus rubripinnisten yanlarında bulunan dikay siyah çizgiyle kolayca ayırt edilir. Siyah-kulak Pacu, Disk Pacu ve Disk Tetra gibi çeşitli isimleri vardır. Bitkileri yiyebildikleri için sert yapraklı bitkiler tercih edilmelidir. Loş ışık ve saklanma alanlarıyla kendilerini daha güvende hissedeceklerdir. Ürktüklerinde çok hızlı hareket ettiklerinden ve kendilerini akvaryumdan dışarı atma tehlikeleri olduğundan akvaryumda kapak kullanılmalıdır.