yunus balıklarım hasta
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 19:29
Ortalama 2,5-3 cm büyüklüğünde 15 tane yunus 14 tane de sarı prenses var .80 cm ilik Akvaryumu yeni kurdum 20 gün oldu fakat 10. Gün suyunu değiştirdim 1/3 oranında su çektim. Dinlenmiş su koydum. Aradan 2 gün geçti 6 tane yunus 1 tane de sarı prenses öldü. Bende kontra denilen mavi renkli damla kullandım biraz düzel-diler 1 haftadır sağlıklılar fakat dün yunuslardan biri hastalandı yine kuyruğu parçalanmış gibi sanki delik delik olmuş. Sarıların birkaç tanesinin kuyruklarında iğne ucu kadar beyaz noktacıklar var ne yapmam lazım bu aşamadan sonra .... Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 20:31
Az hacim çok balık. 2 tane kalana kadar ölmeye devam edecekler. Elinizdeki balıkların sağlıklı bakım hacmi 600 lt dir. Ne yaparsan yap onlar ölecek bu hacimde.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 20:57
Çevremde bir çok insan var 80 ilik akvaryumu olan içinde benim kadar kalabalık olmasa da 20 ye yakın balık var hemde yetişkin uzun zamandır da yaşıyolar
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 23:19
Eklediğiniz su, akvaryum suyundan en fazla 1 derece aşağıda ya da yukarıda olmalı. Aksi durumda beyaz benek olması işten bile değil. Bu hacimde bu kadar balık bakılınca bir de buna dikkat edilmediyse balıklarınızın en basitinden beyaz benek olmasına davetiye çıkarılmış. Hacmi mümkünse büyütün ya da balık popülasyonunu azaltın. Aksi durumda; akvaryumunuzda doğal seleksiyon olacak, uygun sayı sağlanana kadar balıklarınızı kaybedeceksiniz. Su eklemelerinde eklenen su sıcaklığına mutlaka dikkat edin.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 23:50
Akvaryumunuzda beyaz benek hastalığı olabilir.Kuyrukta erimelerde olmuş olabilir.Bunlara karşı ilaçları kullanabilirsiniz.Ancak ana tankın içinde yapmayın.Ve balık sayınız oldukça fazla
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 23:57
Elİnİzdekı akvaryuma göre balık sayınız oldukça fazla buda balıklar için ayrı bi stres yaşatır.
Ayrıca su eklerken suyun akvaryumdakı suyla aynı olmasına dıkkat edın, en kısa zamanda ya balık sayısını azaltın yada akvaryumunuzu bir balık basına 25-30 lt su düşecek şekilde büyütün yoksa ölümler kaçınılmaz olacaktır.
Ayrıca su eklerken suyun akvaryumdakı suyla aynı olmasına dıkkat edın, en kısa zamanda ya balık sayısını azaltın yada akvaryumunuzu bir balık basına 25-30 lt su düşecek şekilde büyütün yoksa ölümler kaçınılmaz olacaktır.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 00:07
Bence balık sayısından kaynaklanmıyor. tabiki balık sayısı cok fazla ama balıkların boyu da 2.5 3 cm olarak yazmış arkadas. Yani şimdilik idare edilebilir. Bence balık fazlalıgından kaynaklanan bir sorun değil. Balıklarınız beyaz benek olmuş olabilir. Veya su eklerken eklediğiniz suyun akvaryum sıcaklıgınla eşit oldugundan emin olun. Akvaryuma yeterli saklanma yerleri yapın. Ve en kısa zaman da yunuslar dan kurtulun. Geçmiş olsun.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 04:14
[QUOTE=gece_mavissi]
Ortalama 2,5-3 cm büyüklüğünde 15 tane yunus 14 tane de sarı prenses var .80 cm ilik Akvaryumu yeni kurdum 20 gün oldu fakat 10. Gün suyunu değiştirdim 1/3 oranında su çektim. Dinlenmiş su koydum. Aradan 2 gün geçti 6 tane yunus 1 tane de sarı prenses öldü. Bende kontra denilen mavi renkli damla kullandım biraz düzel-diler 1 haftadır sağlıklılar fakat dün yunuslardan biri hastalandı yine kuyruğu parçalanmış gibi sanki delik delik olmuş. Sarıların birkaç tanesinin kuyruklarında iğne ucu kadar beyaz noktacıklar var ne yapmam lazım bu aşamadan sonra .... Yardımlarınız için teşekkür ederim.
[/QUOTE]
Akvaryumunuzda ısıtıcı varmi acaba? Isı değişiklikleri hastalıgın en baş faktörü...
Filtre olarak ne kullanıyorsunuz ?
Biraz daha bilgi verirseniz ben veya daha tecrübeli arkadaşlar yardım edeceklerdir eminim ki ...