ytong’dan arka fon?
Merhaba arkada?lar,
Ytong (gazbeton)'dan aynen straforda oldu?u gibi ?ekillendirerek arka fon yapyp çimento ile kaplayarak akvaryuma koyarsak nasyl olur sizce? Çimentonun suyu sertle?tirece?ini ve malawi akvaryumunda kullanylaca?y için bunun sorun olaca?yny sanmyyorum ancak ytongun suya salynymy ne olur? Bilgisi olan arkada?lar varsa yardymyny rica ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Anyl bey tahmin ediyorum KALEKYM'in kaplama malzemelerinden bahsediyor ama bence çimento daha iyi olur. ytongun salynymy hakkynda bir bilgim yok malesef ancak ara?tyrmalarynyz sonunda yapmaya karar verirseniz yapym a?amalaryny merakla bekliyoruz.
Saygylarymla,
Her duydu?unuza ara?tyrmadan inanmayyn arkada?lar gazbeton ça?ymyzyn tu?lasydyr. Bu tür söylentiler olsa olsa tu?lacylar tarafyndan çykarylyyordur. Yçeri?inde kuvarsit, kireç ve su vardyr. Zararly olsa Avrupa bu malzemeyi kullanmaz meraklanmayyn.
Suya nasyl tepki verir salynym yapar my? Denemeden tam emin olamayyz fakat bence yapar oldukça hafif ama basynca dayanykly bir malzemedir. Yalnyz özellikle keskin, sert cisimlerle ?ekil vermek zor de?ildir. Yçeri?indeki kireç suyu sertle?tirebilece?i gibi balyklara zarar da verebilir.
Arkada?lar ben ?uan yapmaktayym ytong tugoladan arka fon,?ekil i?lemi bitti kaplamasyny yapyyorum.Akvaryumda denedim bir sorun çykmady,bittiginde görüceksiniz.
Ytong ile ilgili sorulary,benim yapym a?amalaryny takip ederek bir nevi a?arsynyz.
Kandemir Bey,
Sanyrym Ytong ile ilgili tek sorun suya nekadar salynym yapaca?y. Akvaryumda denedim demi?siniz projeniz henüz çok yeni, kaç gün bekledi akvaryumda, akvaryumda baly?ynyz varmy?Poyraz beyin balyklaryny gördüm gerçekten çok güzel balyklar sanyrym ytongdan vazgeçti, umarym sizde sorun ya?amazsynyz.
Saygylar
Arkada?lar ben öncelikle straforla ba?ladym takip eden arkada?lar bilir, ama akvaryumum büyük oldugu için strafora güvenemedim açykçasy .
Vede cama yapy?tyrmak ho?uma gitmedigi için ytong u ,da ke?fedince bir kenara byraktym ,yani strafor daha tehlikeli geldi bana ,dü?ünün siz akvaryumun yanynda iken silikonlaryndan kurtuldugunu ,akvaryumu patlattygynyzda can tehlikenizbile var bence.
Bu yüzdendirki bir nevi (ytong) riskinide göze alarak, dene gör seçenegini uygun gördüm, evet daha yeni oldugu için sorun olup olmayacagyny zaman gösterecek ,?imdilik sorun yok bundan sonrada olmaz in?allah.
Cesaretinize hayranym Kandemir Bey,
O frontosalar bende olsa ben mavi kartonada razy olurdum . Umarym korktu?umuz olmaz elinize eme?inize sa?lyk.