YOSUNNN
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 23:48
Akvaryum arka camında taş ve dalların üzerinde yosunlanmalar oldu bu neden kaynaklıdır ? Nasıl giderebilrim?
serkan_cetinkol 2013-04-01 00:26:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 23:50
Yosun sorununu çözmek için vatoz öneririm. Ayrıca akvaryum direk güneş ışığı alıyorsa yosunlanmalar fazla olur. Akvaryumu direk güneş ışığından uzak tutun.
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2013 09:33
Konuyla ilgili arama yaparsaniz bircok kaynaga ulasabilirsiniz. Oncelikle su degerlerinizin yerinde olup olmadigina bakmanizi oneririm.
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2013 14:16
Gubreleme yapiyorsan nitrat ve fosfati kes
Mayali co2 varsa iptal et
Aydinlatmani litre basina yarim watt degerine cek
Gunes isigi aliyorsa da arka fon kullan
Mayali co2 varsa iptal et
Aydinlatmani litre basina yarim watt degerine cek
Gunes isigi aliyorsa da arka fon kullan
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2013 14:28
Yosun başa bela maalesef bu sorunla karşılaşmayan yoktur sanırım.Öncelikle forumdaki bilgilendirici yazıları okumanızı tavsiye ederim.Bunun dışında su değişim sıklığınızı artırmanız, mekanik temizlik yapmanız, aydınlatmanızı gözden geçirmeniz ve yemleme yaparken balıkların bir seferde bitirebileceği kadar yem atmanız başlıca önlemler olacaktır.
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 01:37
Akvaryum doğrudan güneş ışığı almıyor yemleme az mıktarda su degısklıgı cok sık yapamıyorum cüce vatoz almayı dusunuyorum fakat cubaların ve ricciaların canına okumasından korkuyorum.Ayrıca mayalı co2 kullanmıyorum Tüplü sistem mevcutozansalep 2013-04-01 01:38:16
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 22:29
http://www.akvaryum.com/yosun_sorunu_makaler_37_4883.asp Linkte incelerseniz fazla ışıkların yanması ile alakalı olabilir.
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 23:51
Diğer arkadaşların tavsiyelerine katılmakla birlikte ayrıca Nerit akvaryumunuza birkaç tane nerit salyangoz atmanızı öneririm...