Yosun derdi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
FLorasanlar daha yeni en fazla 2 aylık. FLowerhorn yanına istediğim kadar büyük cüce vatoz koyayım hatta o kral vatoz dedikleri 30 cm olanlardan bile koysam büyük ihtimal öldürecektir.
Nitratı ölçmedim 150 litrede tek balık yaşıyor ve tetra ex 700 dış filtre var. Dipte yem yada dışkı birikintisi asla olmuyor. Haftada bir %20 su değişimi yapıyorum.Nitratın etkileyecek kadar yükseleceğini ihtimal vermiyorum.
Kardeşim sen bi kredi kartıyla camı kazı.. Ondan sonra suda bol sirkülasyon oluştur..Durgun su da camda yosun yapar.
Valla sürekli kazıyorum fakat en fazla 2 gün sonra gene oluşuyorlar. Suda durgun değilki tetra ex 700 var gayet iyi sirkülasyon sağlıyor. Filtrenin boruları bile yosun tuttu bıktım vallahi. Heralde bu grolüx florasanda var bir problem yeni aldım 2 ay olmadı ama problem bu gibi sanki.
Peki benim bildiğim yosun problemini gideren ilaçlar vardı yanlış hatırlamıyorsam onlar bir işe yararmı. Gerçi baya bi moss var onlarıda yok eder heralde.
Akvaryumu komple boşaltıcam bugün florasanı değiştiricem bakalım nasıl bir sonuç olacak.
Muhammet kardeşimle telefon görüşmelerinde en sonunda suçluyu bulduk. :) Birazda benim hatam kumun içindeki misket gübreleri unutmuşum eski bitkiliden kalma. Flowerhorn gelecek diye bitkileri vs. çıkardık ama kumun içini unutmuşuz. Doğal olarak misket gübrenin suya kattığı nitrat fosfat vb. elementler grolüx lamba olunca elementleri alacak bitkide olmayınca yosunlar coştu tabi. Şimdi kumu komple çıkarıp başa kum koydum.Akvaryumu tuzlayıp elementleri sıfıra indirdim. Komple su değişimi yaptım. Daha çıksında göreyim. :)
Arkadaşlara ilgilerinden dolayıda teşekkür ederim.