yeni tuzlu su kurdum
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2014 21:12
[QUOTE=A.Şahin]
Beyaz yuvarlak halkalar deniz akvaryumlarında pek kullanılmaz diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Tatlısu akvaryumları için diye biliyorum.
Onun haricinde bioball koymuşsunuz. Balık mı besleyeceksiniz çok fazla? Elyaf göremedim. Canlılar arttıkça elyaf koymanız gerekebilir.
Gelelim akvaryuma;
Kayalar çok iyi renk almış:) ışıklandırma iyi iş yapıyor. :)
Merhabalar, tuzlu su yeni kurdum, 2 haftadır boş ve sistem çalışır durumda, tuz seviyesi normal. önerilerinizi ve yardımlarını rica ediyorum. teşekkürler
[/QUOTE]Beyaz yuvarlak halkalar deniz akvaryumlarında pek kullanılmaz diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Tatlısu akvaryumları için diye biliyorum.
Onun haricinde bioball koymuşsunuz. Balık mı besleyeceksiniz çok fazla? Elyaf göremedim. Canlılar arttıkça elyaf koymanız gerekebilir.
Gelelim akvaryuma;
Kayalar çok iyi renk almış:) ışıklandırma iyi iş yapıyor. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 19:16
Biobal gibi sünger gibi maddelere gerek yok. Protein skimmer bütün mekanik filtrasyonu yapar. Kimyasal filtrasyon içinde bakterilerin oturmuş olması lazım. Elyaf vs gibi temizlik ürünleri tortu tutarak gereksiz nitrat artışına neden olur , bu da suyunuzu bozar.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 21:37
Ahmet Bey'in dediği gibi bioballara gerek yok.Seramıkleri çıkartmanız tavsiyemdir.
Filtasyon malzemeleri yerine güzel bir refigium kurmanız sisteminizi ilerleyen zamanda dahada kaliteli su değerlerine ulaştırmak ve bakteri popülasyonunu artırabilirsiniz.Ayrıca nitrat ve fosfat değerlerinizide asagı cekerek sistem gelecekte daha stabil olabilir.
Sayg.
Zafer