YENİ BİTKİLİ TANKI KURULUM BİLGİ İSTİYORUM
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 23:47
Arkadaşlar şuan lepistes bakıyorum akvaryumum 80*30*45 ölçülerinde ortalama 100 lt gibi şimdi soruları mı maddeler halinde soracağım tek tek okuyan herkese çok teşekkürler şimdiden.
ibrahim,07 2014-01-21 08:22:26
Malzemeler:iç filtre ama şelale filtre tarzında çalışıyor-100 wt ısıtıcı- hava motoru+ pipo filtre hava taşına döndüreceğim ama-12,5 kg hagen siyah kum- sıvı gübre- misket gübre bitkiler elodea saz subulata moss gül
1)strafordan kapak yapacağım ve içine 3 adet t5 24 wt kaldıracak şekilde sistem döşeyeceğim bu 3 florasan kombinasyonu oluşturur musunuz acaba bana
2)3 adet 24 wt ışık yeterli olur mu akvaryuma co2 olmayacak
3)yosunu önlemek için neler yapabilirirm
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 08:45
İbrahim bey iyi günler bende bitkili konusunda yeniyim ama yaklaşık 1 aydır araştırıyorum tüm sorularınıza cevap veremeyeceğim ama bazılarına yardımcı olmaya çalışırım şu vereceğim linkte hesaplamalar var aydınlatma hacim hesabı gibi bende bunları kullandım sizde bir bakın yosun konusuna gelince sık su değişimi ve seachem excel diye bir ürün var onu kullanıyorlar siz inceleyin yardımcı olmaya çalışırız
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp linki koymayı unuttum
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp linki koymayı unuttum
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 09:07
Merhaba hesaplamıştım ordan 43 w gerekli diyor bitkili için ven 3 adet 24 w koymayı düşünüyorum zaten sanırım yeterli olur
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:02
Merhabalar ibrahim bey metinde yazdığınız bitkiler için bu ışık yeterli kombinasyon olarak grolüx aquastar ve 865 kodlu günışığı kullanabilirsiniz.. Işıklandırma sürenizi direk 12 saat olarak değilde 6 saatten başlayarak yukarı doğru çekebilir ve periyotlar halindede kullanabilirsiniz 4 açık 3 kapalı 4 açık..... bu yosun oluşumunu birazda olsa engelleyecektir cüce vatoz ve bitki yemeyen elma salyangozlarındada eklerseniz sizin için daha iyi olur sağlıcakla kalın
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:06
çok teşekkürler ahmet bey yalnız ışığı direk 12 saatten başlatmam gerekli çünkü tek yaşıyorum ve sabah 7 akşam 7 de geliyorum eve o yüzden sıkıntı olacak galiba biraz 2 adet cüce vatoz ve 1 adet elma salyangozu var şuan elimde zaten
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:11
Evde olmadığınızda dolayı sıkıntı olacağını düşünüyorsanız zaman ayarlı prizler var ondan kullanabilirsiniz. Ben ışıktan kaynaklı sebepler yüzünden çooook çektim yeşil su ve yosun sorunundan 2 defa sil baştan akvaryum kurdum o yüzden kimse benim gibi durumlara düşsün istemem çünkü hobiden soğutuyor bu durum
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:28
elektrikçiye sorayım bi o zaman ben zaman ayarlır pirizi çok pahalı deyilse alayım çünke ben tekrar tekrar kuramam o şekilde kökten bırakırım yani
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:46
Çok teşekkürler o zaman bu ayarlı pirizle mesela 4 saat açık 3 saat kapalı 4 saat açık yapabilirmiyim ki
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:51
tamam detaylı bilmiyorum o kadar işlev görüyormu ama açma kapama saatlerini ayarlayabiliyorsun mesela sen evden 7 de çıkıyorsun prizi saat 2 ye 3 e ayarlarsın ozaman ışıkların açılır kapatma içinde aynı şey geçerli ama periyor şeklinde oluyormu onun hakkında pek bilgim yok
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 13:55
Peki çok teşekkürler bilgi için onuda elektrikçiye sorarım artık