Yeni Bir Tane Geliyor Ama ...
Allahıma şükürler olsun . 1 aydır annemi yola getirmek için uğraşıyorum yeni akvaryum için. Sonunda 5 dk önce annem nihayet yola geldi. Ama sevincimi kursağımda bırakacak bir öneri sundu bana. Dediği şu, yeni bir akvaryum istiyorsan bu küçük akvaryumu satmalısın ya da birisine vermelisin. Tamam vereceğim dedim ama aslında vermek istemiyorum yeni doğan yavrularımı onda beslemek istiyorum.
Bilmiyorum o küçük akvaryum benim akvaryumculuğu sevmeye başladığım ilk akvaryumum .Bu yüzden vermek istemiyorum ama almak isteyenlere para karşılığında vereceğim.
En geç pazar günü yeni bir akvaryum alacağım, resimlerini ve hazırlanışını size sunacağım.
Fakat hiç bir akvaryum ebatları ve litre hesabı ile bilgim yok. Nasıl bir akvaryum almalıyım, boyutları nasıl olmalıdır?(fazla büyük olmasın )
Herkese şimdiden teşekkürler....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tür olarak ciklet besliyecekseniz, büyük bir akavaryum almanızda fayda var. FAzla büyük olmasın dediğinize göre standart 1m. akvaryum sizin için yeterli olacaktır. Litre hesabına gelince gayet basit bir matametiksel işlem yapacaksınız.
akvaryumun alacağı su miktarı=Yükseklik*en*boy/1000
Örnek: 100*30*40/1000=120lt su alır.
Akvaryum yaşantınız şimdiden hayırlı olsun. Sağlıklı balıklar dilerim.
Saygılar.
Ben canlı doğuran besliyeceğim ve hala da besliyorum küçük bir akvaryumda.
30 litre iyi midir canlı doğuranlar için ?(boyutlarını bilen varsa duyrulur)
Bana kalırsa:
Uzunluk:80 Yükseklik:40 En:25
Bu tür bir akvaryumda ileride güçlü bir ışıklandırmayla uzun boylu bitkilerde yetiştirebilirsin.
Sanırım bahsettiğiniz akvaryumun litresi 80 litre. Ev müsait olsa bende isterdim 80 litrelik ama, baya bir zor 80 litre akvaryum almam.
Peki 80 litre tahminen kaç para yapar?
Ali bey, Madem annenizi ikna ettiniz biraz büyük akvaryum almaya çalışın, çünkü her zaman daha büyük akvaryum isteyeceksiniz. Bu nerdeyse tüm hobicilerde böyledir.
Madem canlı doğurana devam etmek istiyorsunuz. Size 100x50x50 yada 100x40(h)x50 son olarak ise 80x40x40 öneririm.
Zaman geçtikçe güzelce bitkilendirirsiniz akvaryumunuzu.
tahminen:
100x50x50 : 200-250 ytl
100x40x50 : 150-180 ytl
80x40x40 : 80-100 ytl
Fiyatlar tahmini rakamlardır, (marka akvaryumlar için, sehpa hariç)
Sağlıklı balıklar....
30 Litre , ön cam bombeli , plastik kapaklı bir akvaryumu 40YTL ile 50YTL arası bir fiyata alabilirsiniz.
Yalnız almışken en az 80 litre almanızı tavsiye ederim , arasında çok fazla fiyat farkı olmaz ve ilerisi için de rahat olur.
Sağlıklı balıklar.
[C]2,1,14421[/C] [C]2,2,14421[/C] [B]1993,3[/B]
İl: Yurtdisi