Yeni bir başlangıç
Herkeze selamlar. Kendi çapımda ve kendimce bir üretimhane kurdum ve bu üretimhaneye discusta eklemek istiyorum. Gerekli olacak bütün makale ve bilgileride okuduğu zannediyorum ancak benim en çok kafama takılan soru akvaryumu ilk kurduğum zamanki durumu. Üretim akvaryumu olacağından kum koymamam gerektiğini olsada olacağını ama olmamasının üretim için daha yararlı olacağını okudum, galerideki baktığım resimlerdede bu tezi kendi çapımda doğruladım, bu bilgim doğrumudur? Birde yeni başlarken suyun ph'ını nasıl düşürebilirim? Damacana suların ph'ları bildiğim kadarı ile düşük ancak tahta vs. ile desteklemem gerekiyormu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Doğan bey;
Osmos suyu içerisinde hiçbirşey barındırmadığı için çeşme suyu katabilirsiniz.Ayrıca ghı 0 dan yükseltmek isterseniz cok az miktarda kaya tuzu kullanabilirsiniz.Ben sadece discus beslemek için osmos alınmasına veya damacana su kullanılmasına karşıyım.Dinlendirimiş ve havalandırılmış suda discus beslenebilir.İlk olarak suyla fazla oynamayı kendinize ilke edinin.
Öncelikle hayırlı olsun. Umarım diğer türlerde ve discuslar da yavru ve üretim'inizi başarıyla yaparsınız. Ancak aldığınız discusların osmoz ile büyüdüğünü farzedersek, damacana su kullanarak suya alışmalarını kademeli olarak halledebilirsiniz,aksi takdirde değişimleri damacana su ile yapmak zamanla külfetli olabilir. Piyasada 5.4-5.6 değerinde ph a sahip markalar bile mevcut.Sağlıklı balıklar,iyi günler.SAYGILAR...