YAZIN UYGUN SICAKLIK ÖNERİSİ
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 23:37
Arkadaşlar;
Malum yaz aylarında akvaryumlar aşırı derecede ısınıyor. Ben plati besliyorum ( Destek Kıtalarında cüce vatoz ve çöpçüler var . Akvaryumum bitkili akvaryum. Geçen yıl 28C ile 28,3C arasında tutmuştum. Bu yıl 28,7C ile 29C ye ayarladım. Sizce bu sıcaklık bitkiler ve balıklar için uygun mu?
Önerilerinizi bekliyorum.
Malum yaz aylarında akvaryumlar aşırı derecede ısınıyor. Ben plati besliyorum ( Destek Kıtalarında cüce vatoz ve çöpçüler var . Akvaryumum bitkili akvaryum. Geçen yıl 28C ile 28,3C arasında tutmuştum. Bu yıl 28,7C ile 29C ye ayarladım. Sizce bu sıcaklık bitkiler ve balıklar için uygun mu?
Önerilerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 09:02
Bir hafta önce ye kadar 31 decerece idi benim bitkili akvaryum var pc fanı ile sistem kurdum şuan 25-27 arasında tutuyorum ben.
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2014 09:05
[QUOTE=ÖZCAN] Sanırım aksi bir yorum yok. 29 derece demek ki uygun bir sıcaklık.[/QUOTE]
30 un ustu tehlikeli diye biliyorum
30 un ustu tehlikeli diye biliyorum
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2014 10:53
Bazı bitkiler 18-26 derece arasında bazıları 18-30 arasında yaşıyor ama tabi bütün canlılarda olduğu gibi hepsinin bir bağışıklık sistemi var kimisi güçlü kimisi zayıf sende hangi bitkiler varsa istedikleri ısı ışık gibi özellikleri bilirsen vede bitkilerde bozulma yapraklarında delinme gibi belirtiler görürsen müdahale edersin iki tane bilgisayar fanı iş görür suya üfleyecek şekilde 12 v adaptörle bağladınmı süper olur ben iki fanla 120 litre akvaryumumu 25 derecede sabit tutuyorum