yaktın beni artemia
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2006 13:15
selam arkada?lar evet artemia yakty beni nedenmi anlatayym betalary cifte?tirmek istedim ve formda nasyl hazyrlamam gerektiyini ara?tyrdym genelde artemia verilmesni öneren çok ve bende gitim aldym akyartumcu anlatmady nasyl yapylmasyny herhalde biliyor diye sadece suya atylynca canlanyyor dedi ilgib biraz taha çogaldy galeta unu gibi bir?ey hayret dedim içimden sanki un alyp suya atyyorsun ve sigara böreyi çikiyor eve nasyl gittim bilmiyorum hemen yarym ka?yk atym hanym bir sandalye ben bir sandalye alyp oturduk akvaryumun ba?yna kurt cikacak bekle bekle yok kurt murt tam bir buçuk saat tekrar gittim sodum akvaryumcuya sycak su olacak içine tuz atacaksyn dy? motorla hava vereceksin iyi bu sefer tamam dedim 24 saat oldu hala kurtlar cykacak bu ne yzdyrap abi ya üç bardak suya bir yemek ka?ygy tuz atym dogrumu su devamly sycakmy olacak derecesi nedir nedir bunun yolu allah a?kyna.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2006 13:26
ARTEMYA SALYNA
Yumurtalaradan en yüksek çyky? gücünü ve normal sürede yavru çyky?yny sa?lamak için ?u yol izlenir. Yumurtalardan larva çyky?ynda mutlak tuzlu su kullanylyr. E?er deniz olan bir yerde iseniz temiz deniz suyu kullanylabilir. Denizden uzak bir bölgede iseniz tuzlu su hazyrlanyr. Bu suyun en az %20 (binde yirmi) tuzlu olmasy lazymdyr. Bunun için örne?in 1 litre su için 20 gram tuz kary?tyrarak istenilen su elde edilebilinir. Hazyrlanan su bir cam akvaryuma alynyr. Isytycy termostatlabirlikte monte edilir. Isytycy 27 dereceye ayarlanyr. Kuvvetli bir havalandyrma uygulanyr. Yumurtalar kuvvetle havalandyrylan ve sycakly?y en az 26 en ideali 27 olan suya konulunca normal olarak 30-48 saat (artemia cinsleri içinde daha hyzly çykan çe?itleride bulunmaktadyr. Ayryca çyky? yüzde oranlaryda aldy?ynyz artemia'nyn türüne göre de?i?ebilir.) sonra yumurtalardan larvalaryn çykmy? oldu?unu izlenecektir.Bu larvalaryn en geç 12-18 saat içerisinde yedirilmesi en uygunudur.Çünkü yedirme süresi uzatylyr ise larvalar vücudunda hayatynyn ilk 2 gününde kullanylmasy için hazyr olan yumurta sarysyny tüketir ve bu larvanyn yem de?ieri azalmy? olur.
Akvaryumda, çykmy? olan larvanyn toplanmasynda ?u yol izlenebilinir. Larvalar y?y?a do?ru hareket e?ilimindedirler. Bu nedenle akvaryumun üzeri koyu renk veya siyah y?yk geçirmez bir örtü veya benzeri bir ?eyle kapatylyr ve sadece bir noktdan y?yk girecek ?ekilde açyk byrakylyr. Havalandyrma bu syrada durdurulmalydyr. Larvalar kysa bir sürede (30-90 saniye) bu y?ykly kysymda toplanyrlar. Bu kysymdaki suyun sifon ile bir ince kepçenin içine süzdürlmesi sonucu toplanabilinir. Toplanan larvalaryn tuzlu su ile di?er akvaryumdaki balyklara yem olarak verilmesi do?ru olmaz. Kepçe bir su kabynda hafifçe suyla çalkalandyktan sonra yem olarak kullanylyr.
Hava durulunca ölü yumurtalar hemen üste çykar. Larvalar ise dip kysma do?ru hareket eder. Larvalaryn hepsi toplandyktan sonra bu su 3-4 kez larva çykartma amacy ile tekrar kullanylabilinir. Suda koku?ma veya bulanma ba?lar ise yeniden su hazyrlayarak yeni suyu kullanmak gerekir.
(alyntydyr)
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2006 13:28
arkada?ym 1 lt lik kola ?iresine akvaryum suyundan koy
1 ka?ykdan biraz fazla kalyn tuz koy sycaklyk 26 derce falan olmasy gerekiyor hava motorundan bir hotumu bu ?i?enin içine koy ?i?eyi akvaryumun içine sabitle içine su girmesin 24 saat sonra artemian hazyr kolay gelsin
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2006 13:30
Linke bakabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=12155& PN=2
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2006 13:43
Arkada?ym artemialaryn hazyrlary var yani tuzu falan içinde(seranyn)onlardan alsan daha iyi olur bence!bu arada bende Eski?ehirdeyim hangi akvaryumcudan aldyn?