VEDA
Sinan bey sen en iyisi discustan vazgeç.Yazdıklarından anladığım kadarıyla akvaryumculukla şimdiye kadar bir ilgin olmamış.Yeni başlayan biri için basit dayanıklı türlerle başlanması tecrübe edinilmesi gerekmekte.3 günlük akvaryuma değil discus sıradan bir balık bile konmamalı.Öncelikle akvaryum kimyası, biyolojisi iyice özümsenmeli.Bunlar bilinmedikçe hiçbir balıkta tam bir başarı sağlanamaz.Akvaryuma suyu doldurup içine balık atmakla olmuyor bu işler.
Yeni balık almadan önce sana tavsiyelerim.
Öncelikle bir dış filtre al.Bu akvaryumu boş olarak çalıştır.Birkaç günde bir az miktarda yem at.Böylece akvaryumda ve filtre içerisinde yararlı bakterilerin kolonileşmesi sağlanır.Bir akvaryumda biyolojik döngünün oturması en az 3 hafta sürer.Bu zaman zarfında çok az miktarda balık azar azar eklenebilir.Mümkünse nitrat ve amonyak testleri al.Kurulum aşamasında aşırı amonyak oluşumu olabilir.Bu durmlarda normalden fazla su değişimi yapman gerekir.Ne zaman amonyak oluşumu çok azalırsa o zaman biyolojik denge oturmaya başladı demektir.Haftalık %20 su değişimi yapmalısın.
Bu süreçte bol bol forumdaki konuları makaleleri oku.Bilgi olmadan başarıya ulaşmak mümkün değildir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sinan kardeşimizin eksikleri olabilir ama hevesi kırmayalım.Hep birlikte ona yol gösterirsek bunu başarabilir.Dünyaca ünlü David Lim'in yaşantısana göz gezdiriseniz cok ufak yaşlarda discus beslediğini vede bugun gunuzmuzde dünyanın en ünlü üreticilerinden olduğunu görürsünüz.Gerekli araştırmayı vede sabrı gösterdiğinde Sinan kardeşimin bunu başaracağına inanıyorum.Kurulum ile ilgili tavsiyelerinize katılıyorum.
Saygılarımla...
Evet güzel bilgiler için teker teker teşekürler.
Berkan abinin yazdıgı agrıma gitti ben 6 yaşında başladım ,annemin akvaryum alması ile ,şu anda 16 yaşındayım,discus biraz zor geldi ve hiç bilgim yoktu, discus'ta ögreniyorum lütfen.
Daha hesaplı olur. Eğer kardinalleri sorunsuz yaşatabilirseniz 2-3 ay, discus'a geçebilirsiniz.
Ama önce su kimyasını ögrenin. Torf ve sera nın black water extract ını kullanın.
Haftada 20% su değişimi yapın. Dış filtre sart değil. Ama su değişimi şart. Her zaman iç parazit ilacı azoo nun sıvı formda kullanın.
sera nın antibiotikleride her zaman olsun sizde.
Düzen oturdumu sonucta discus ta chiclet. Sağlam canlıdır. Abartılacak hiçbir yanı yok.
Senelerce discus baktım ama şimdi reef kuruyorum ve anlıyorumki esasında hiç birşey biliyormuşum.
Discus kolay bir canlı. Oturmuş bir akvaryum ve biraz su kimyası bilgisi istiyor. Ayrıca 200litrede 6 taneden fazla discus tutmayın. Ve olabildiğince tek tür olarak bakın. Discus-melek-neon-barb...vs karıştırmayın. Sadece Discus olsun. Birde makrakanta olur.
Bunlar benim tecrübelerim. Bende olumlu sonuç verdi.
Ayrıca Berkan Bey'e de katılmıyor değilim. Önce araştırın sonra yeniden başlayın. Oturmamış akvaryumda discus olmaz. Cardinal Neon da olmayacaktır.
Sonucta Discus'ta canlı, hadi ya yine olmadı demek günah yahu..