Ve Orta Sehpa Bitti 360Lt Sump Sistemli Resimli...
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 10:50
Fotoğraf:
Boyut (cm): 100*60*60 10 Mm cam kalınlığı
Kapasite (litre): 360 Lt
Canlılar: Yeni Doğmuş Yavru Yunuslar
Malzemeler: İç Sump Ve diğerleri yapım aşamasında
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
kdrözbyrkcı 2013-08-18 11:40:07
Kapasite (litre): 360 Lt
Canlılar: Yeni Doğmuş Yavru Yunuslar
Malzemeler: İç Sump Ve diğerleri yapım aşamasında
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Kurmuş olduğum akvaryum ikinci akvaryumum önceki akvaryumum 240 litre 2 dişi 1 erkek yunus 1 dişi bir erkek gt 1 dişi bir erkek sarı prenses 1 dişi 1 erkek zebra bakıyorum şu an yunusların 45 yada 50 kadar yavruları var yavrular için bu orta sehpayı yapmaya karar verdim dış motor yerine elimden geldiğince sump sistemi yapmaya çalıştın bir hafta kadar çalışacak randıman alırsam kalacak alamassam güzel bir dış flitre almayı planlıyorum şimdi gayet iyi çalışıyor bir sorun yok...
Tamamlandıkca sizlerle resim paylaşımına devam edeceğim...
Akvaryumu oldukça sade bırakmayı tercih ettim ilerleyen zamanlarda belki birkaç kaya parçası ekleyebilirim bu arada görüş ve önerilerinize de açığım teşekkürler
Yapmış Olduğum Sump Sistemi
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=L03cjlKKbes&feature=youtu.be[/VID]
[VID]http://youtu.be/L03cjlKKbes[/VID]
Beğenenler: [T]10739,nightmareo[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 11:52
Sump sistemine bayıldım çok değişik bir düşünce olmuş tebrikler :)
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 11:59
[QUOTE=BerkanxX96Xx]Sump sistemine bayıldım çok değişik bir düşünce olmuş tebrikler :)
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Teşekkürler böyle bir fikir geçti aklımdan üstten ve yanlardan görünmemesi için mobilyayı sump hizasında yapmaya özen gösterdim ama bakalım bir kaç gün geçsin sistem istediğim gibi oturursa güzel
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 13:37
[QUOTE=Hakan ARP]Sump sistemi çok güzel yeni fikirler açısından çok faydalı paylaşım için teşekkürler.[/QUOTE]
Teşekkürler birşeyler yapmaya çalıştık sump konusunda ilk deneyimim başarılı olduğumu düşünüyorum siz değerli arkadaşlarıma örnek olup yardımcı olduysam ne mutlu bana
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 08:50
Tam yapmayı düşündüğüm sırada çok güzel bir örnek oldu.Ellerinize sağlık.
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 16:50
silikonla yapıştırılmış gibi geldi bana. Güzel bir sistem olmuş hayırlı olsun güle güle kullanın. bizim evde buna pek izin çıkacağını sanmıyorum :)
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 21:35
Orta sehpa değil ama bulunduğu yer için güzel bir çalışma olmuş. Sump sistemi başalırılı olmuş fakat su seviyesinin o kadar aşağıda kalması ileride oluşacak buhar ve kireç lekeleriyle sanırım kötü bir görüntü oluşturacaktır. Bunu gizlemek içinde birşeyler düşünmelisiniz bence. Emeğinize sağlık.
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 18:08
[QUOTE=SamCrow]Tepe sumpu ne ile sabitlediniz acaba?[/QUOTE]
Öncelikle İlginize teşekkür ediyorum arkadaşlar...
Akvaryum silikonu ile sabitlendi...
Aslında benim niyetim orta sehpa idi ama yükseklik biraz fazla olunca çok hoş durmadı açıkcası ve orta sehpa dan vaz geçtik :) yan sehpa yaptık...
Su seviyesinin biraz az olması sump sistemi devir daim yaptığı için suyun akışını sağlaması için o hizada bıraktım mobilyayı biraz daha uzatıp kirli görünümden kurtulurum diye düşünüyorum
Sistem gayet güzel çalışıyor su o kadar berrak ve oturdu ki diğer akvaryumumdan daha temiz oldu diğer akvaryuma da ilerleyen zamanlarda aynı sistemi kurmayı planlıyorum...
Beğenenler: [T]200533,Doganna[/T]