Uzun bir sucul sistem hikayesi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
İl: Istanbul
Öncelikle bu kadar hızlı ve bu kadar çok mesaj için teşekkürler. Ne kadar kalabalıkmış burası, şaşırdım doğrusu.
Vaktini ayıran, beğenisini belirten cevap yazan herkese tekrar teşekkürler.
[QUOTE=gbgonenc]Muhteşem bir akvaryum olmuş benide özendirdiniz.Karideslere inanamadım hiç bu kadar karidesi bir arada görmemiştim.
Elinizde daha resim varsa koyunda göz ziyafeti çekelim.
[/QUOTE]
Daha resim mi koyayım? Üşenmedim saydım, tam 50 resim yüklemişim.
Şaka bir yana, sistem geliştikçe veya değiştikçe elbette bu başlıkta yeni resimleri de paylaşacağım.
[QUOTE=eski-fishman] Mükemmel bir kompozisyon olmuş. (Aslında kompozisyonla uzaktan yakından alakası yok.Ne demek istediğimi birazdan yazımı okuduktan sonra anlayacaksınız.)
Akvaryumda genel olarak tam bir kaos ortamı mevcut.
Oraya buraya koşuşturan sayıca fazla karidesler.
Aynı mahallenin çocukları olan java moss pellia ve riccia.
Akvaryum boyutlarına uygun olmayan bitkiler.
Kaçmaya çalışan kafalar ve pek çoğu.
Sanırım göz yorucu diye yorum yapılmasının sebepleri bunlar. Ama akvaryumu güzel yapanlarda bunlar. Huzur verici bir akvaryum değil. Çılgın bir akvaryum. Sıradışı.Kısacası bana göre süper!
Akvaryum dedeğin biraz çılgın olmalı!! Huzur huzur, İwagumi..., Knott... Amano nereye kadar[/QUOTE]
[QUOTE=eski-fishman] Riccia öbeği nasıl o hal aldı birde onu anlatabilirmisiniz? [/QUOTE]
Aslında anlattım. 7. fotoda gözüküyor. Başka bir akvaryumda birbirlerine girmiş vaziyette duran Java Moss’ları buraya aktarmıştım, bir parça takılmış java moss’a, fark etmemiştim bile. Daha sonra gelişip bir minik ada haline geldi.
[/QUOTE]
Selam,
Çalışmanı çok beğendim. Çok emek verilmiş bir çalışma.
Yazım yanlışlarını da kafana çok takma derim. Bazen dalgın olup yanlış yazılabilir.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]
Dalgınlıkla yanlış yazılmaz. Yazılırsa da önizleme diye birşey var, yüzlerce insanın okuyacağı bir mesaj kontrol edilmelidir. İmla kurallarına ve Türkçe’nin doğru kullanımına çok önem veren biri olarak yazım yanlışlarını kafama çok takarım. O yüzden de düzeltme gerektirecek hataları asla yapmam.
Yeni bir bitkili akvaryum kuruyorum bu aralar. 1. sayfadaki fotoğraflarınızdan birkaç dizayn stratejisi almak istiyorum eğer mümkünse.
Riccia öbeğinize benzer denemeler bende çok yaptım. Ama benimkiler hiç bu kadar sık olmadı. Genellikle yayılıp gittiler. Yada iç kısımdakiler çürüdü. Bu konuda size bir tavsiye: Ricciayı şelale filtrenin çıkışına koyun; Yaprakları pellia gibi gür oluyor ve su içindekinden çok daha hızlı büyüyor.
Limon, gül, zeytin eğer su üstüne çıkmayı başarabilirse bacopalarınız gibi boyunları eğilmez daha hoş görüntüler ortaya çıkar. Denemenizi tavsiye ederim. Birde çınarı deneyin derim. Bilindiği üzere zaten yarı bataklık bitkisi. Bu konuda akvaryumunuz uzman.
Yeni yapıcağım polidaryum için çok güzel birkaç şey gördüm, akvaryumunuzda izninizle bazılarını yapıcam.;)
[QUOTE=eski-fishman] Riccia öbeğinize benzer denemeler bende çok yaptım. Ama benimkiler hiç bu kadar sık olmadı. Genellikle yayılıp gittiler. Yada iç kısımdakiler çürüdü. Bu konuda size bir tavsiye: Ricciayı şelale filtrenin çıkışına koyun; Yaprakları pellia gibi gür oluyor ve su içindekinden çok daha hızlı büyüyor.
Limon, gül, zeytin eğer su üstüne çıkmayı başarabilirse bacobalarınız gibi boyunları eğilmez daha hoş görüntüler ortaya çıkar. Denemenizi tavsiye ederim. Birde çınarı deneyin derim. Bilindiği üzere zaten yarı bataklık bitkisi. Bu konuda akvaryumunuz uzman.
[/QUOTE]
Yeni yapıcağım polidaryum için çok güzel birkaç şey gördüm, akvaryumunuzda izninizle bazılarını yapıcam.;)
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir