UPS kargonun saçmalığı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
Firmaların en büyük hatası burda işte. Üst yöneticilerine büyük maaşlar verirler. Filomuzu arttırdık, şunu yaptık, bu alanda bir numarayız derler. Ama doğrudan müşteriyle ilişkili çalışanları pek çok zaman hayattan bezmiş, işi baştan savma yapan kişiler olur. Hatırlıyorum da otuz.com'dan aylar önce alışveriş yapmıştım. Aldıklarımın içinde floresan lambalar da vardı. Kargo görevlisine "paketin içinde kırılıp kırılmadığına dair kontrol etmem lazım" dedim. Adamın cevabı "ben gittikten sonra bakarsın" oldu. Halbuki kargoyu alırken kırılma olup olmadığını tespit edip tutanak tutturmak lazım bildiğiniz gibi yoksa hiçbir hak talep edemiyorsunuz.
Ne diyim?... Büyük bir firma böyle adamları çalıştırdıktan sonra hava filosu kursan, filona Airbus 380 uçak koysan ne olur? Adam akşam evine 22 tane ekmek atsın yeter, işi düzgün yapmak kimin umrunda.
Uzun lafın kısası, piyasada standart diye birşey yok. Şanslıysanız sorun yaşamazsınız. Bu kadar.
Ups kargodan uzak durun hem pahalı hemde işe yaramaz...
20tl kargo dahil ürün aldımıştım istanbuldan. Ürün 10cm çapında, 1cm kalınlığında bir kapak. Kargocu geldi 35tl ücreti var dedi. Direk geri yolladım. Ama sonradan foyası ortaya çıktı, kargo etiketlerini yanlış yapıştırmışlar, 4-5 gün kargo alamadım.
Arkadaşlar inanın yapacak hiç bişi yok. Bu zihniyet değişmediği sürece tüm kargolar aynı sorunları çıkaracaklar karşımıza.
Ama öyle bir şikayet ettim ki dün 3 kere aradılar, görüşmeler şöyleydi aşağı yukarı:
-Tamam gelin
-??? niye iniyorum ki?
-HÖH KARDEŞİM! AÇIYORUM KAPIYI!
- Enver bey, kapıyı bulamadık ses verirmisiniz?
- Dooooo
Kargonun böylesi görülmemiştir